Korvatulehduksen luonnollinen hoito

Ensinnäkin on tärkeää, että käyt lääkärin vastaanotolla, mikäli korvassasi on yhtään kipua. Näin voit saada kunnollisen diagnoosin ongelmaasi. Jos tulehdus korvassasi ei ole vakava, voit hoitaa sitä näillä luonnollisilla konsteilla.

Korvatulehduksessa, tai ”uimarin korvassa”, on kyse tulehduksesta, jonka saa aikaan nesteen kertyminen sisäkorvaan.

Riippuen siitä, kuinka vakava ongelma on ja millä alueella tulehdus ilmenee, voi tämä korvaongelma olla ulkoinen tai se voi esiintyä välikorvassa effuusion yhteydessä. Se voi myös ilmetä akuuttina tai kroonisena tulehduksena.

Tällä kertaa viittaamme erityisesti ulkoisiin ja välikorvan tulehduksiin, jotka ovat helpoimmat variaatiot hoitaa luonnollisten konstien avulla. Vakavammissa tapauksissa tarvitaan kuitenkin lääkärihoitoa ainakin suurimmassa osassa tapauksia.

Tämän tyyppinen korvatulehdus on yleisempi lapsilla ja teineillä kuin aikuisilla. Se on myös todennäköisempi allergiakausina tai silloin, kun sinulla on flunssaa tai vilustumisoireita.

On kuitenkin niin, että nämä eivät ole ainoat asiat, jotka saavat korvatulehduksen kehittymään, sillä on muitakin riskitekijöitä, joista kerromme enemmän seuraavassa.

Mikä aiheuttaa korvatulehduksen?

Jos uit likaisessa tai saastuneessa vedessä, olet vaarassa, sillä tämä on yksi yleisimmistä syistä kyseisen korvaongelman syntyyn koskien ulkoista tulehdusta. Bakteerit, joita tällaisissa paikoissa on, pääsevät helposti korvaan ja aiheuttavat siellä tauteja. Harvoissa tapauksissa voi myös olla kyse sienen aiheuttamasta ongelmasta.

Bakteerit, joita ilmenee yleisten hengityselinten sairauksien yhteydessä, voivat kulkeutua korvakäytävään ja aiheuttaa siellä tulehtuneisuutta.

Jotkut allergiat aiheuttavat tulehtuneisuutta korvatorvissa, jotka ovat ne käytävät, jotka yhdistävät välikorvan kurkkuun.

Muita mahdollisia syitä voivat olla seuraavat:

 • ulkoisen tai sisäkorvan raapiminen
 • jonkin esineen tai vastaavan laittaminen korvaan
 • vanupuikolla kaivaminen tai hankaaminen korvakäytävässä, jotta vaikkua voitaisiin poistaa

Mistä tiedät, että sinulla on korvatulehdus?

Naisen korvaa särkee
Korvatulehduksen oireet voivat vaihdella ihmisestä toiseen, ja ne riippuvat siitä, kuinka vakava tulehdus on kyseessä. Pääasialliset oireet ovat kuitenkin seuraavat:

 • korvan kutina
 • raskas tunne
 • paine tärykalvossa
 • korvakipu ja tulehtuneisuus
 • keltainen tai vihertävä vuoto korvista, jonka kanssa ilmenee joskus myös epämiellyttävää hajua
 • osittainen kuulon katoaminen
 • kuume
 • korvien soiminen
 • oksentelu
 • verenvuoto

Luonnollisia hoitoja korvatulehdukseen

Lääkehoidot korvatulehduksiin ovat muun muassa antibiootit, joiden avulla voit hävittää kaikki mikro-organismit, jotka ongelman aiheuttivat. Yleensä käytetään myös antihistamiineja, jotta voisit taistella allergioita vastaan.

Mutta jos tulehdus on vasta alkuvaiheessa eikä se ole liian vakava, jotkut luonnolliset hoidot voivat auttaa korvaamaan perinteisiä lääkehoitoja. Jatka lukemista, jos olet kiinnostunut korvatulehduksen hoidosta luonnollisin keinoin!

Vetyperoksidi

Kun virus pääsee välikorvaasi, se alkaa moninkertaistua, mikä aiheuttaa muita ongelmia, kuten vilustumista ja flunssaa.

Jotta nämä mikro-organismit voitaisiin poistaa, ja jotta voitaisiin estää potentiaaliset krooniset sairaudet, ota muutama tippa vetyperoksidia.

Kuinka sitä tulisi käyttää korvatulehduksen hoidossa?

Aina 12-14 tunnin välein laita muutama tippa vetyperoksidia tulehtuneeseen korvaasi.

Valkosipuliöljy

Valkosipuli korvatulehduksen hoidossa
Valkosipuli on luonnollinen antibiootti, jota voidaan käyttää monen tyyppisten virusten torjumiseksi ja niiden aiheuttamien tulehdusten estämiseksi.

Sen bakteereja torjuvat ominaisuudet tekevät valkosipulista mahtavan avun, jotta voisit poistaa kivun, jonka korvatulehdus tuo tullessaan.

Kuinka sitä voidaan käyttää korvatulehduksen hoidossa?

Laita kolme tippaa puhdasta valkosipuliöljyä kumpaankin tulehtuneeseen korvaan, ja pidä pääsi vaakasuorassa, jotta öljy pääsee korvan sisälle.

Sipuli

Aivan kuten valkosipulikin, tämä kasvis on kyvykäs antibiootti ja antiseptinen tuote, joka auttaa torjumaan niitä bakteereja, jotka johtavat korvan tulehtumiseen.

Kuinka sitä voidaan käyttää korvatulehduksen hoidossa?

Pilko tuore sipuli, laita se puhtaaseen liinaan, ja aseta se tulehtuneen korvan päälle viideksi minuutiksi. Toista tätä käsittelyä useampi kerta päivässä.

Oliiviöljy

Korvatulehdus ja oliiviöljy
Oliiviöljyn parantavat ominaisuudet ovat olleet suuressa käytössä ympäri maailmaa, ja sen avulla voidaan torjua tehokkaasti myös korvatulehduksia.

Kuinka sitä voidaan käyttää korvatulehduksen hoidossa?

Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, kunnes lämpötila on sopivan korkea, ja kaada öljyä sitten tippa-annostelijaan. Laita kaksi tai kolme tippaa kumpaankin korvaan.

Kuuma vesi

Kuumuudella on kipua lievittävä vaikutus, ja se auttaa myös parantamaan verenkiertoa sekä helpottaa tulehduksen lievittymistä.

Kuinka sitä voidaan käyttää korvatulehduksen hoidossa?

Täytä kuumavesipullo vedellä ja peitä se pyyhkeellä, ja aseta se sitten kipeän korvasi päälle.

Näillä vinkeillä voit hoitaa korvatulehdusta luonnollisesti ja helposti, mutta muista aina ottaa yhteyttä lääkäriin, mikäli ongelma vaikuttaa vähänkin vakavalta!