Kohtuullisen oluenjuonnin 9 terveyshyötyä

Olut

Olut on luonnollinen tuote, ja se voi auttaa parantamaan ihmisen terveyttä monella tapaa. Tämä on kuitenkin totta vain silloin, jos olutta juodaan maksimissaan kaksi annosta päivässä.

Olut on perinteinen juoma, jota nautitaan sadoissa maissa ympäri maailmaa. Sen ominaisuudet ja virkistävä vaikutus tekevät tästä juomasta suosikin kuumina päivinä, ystävien kanssa aikaa vietettäessä ja esimerkiksi työpäivän päätteeksi.

Aivan kuten muidenkin alkoholijuomien suhteen, oluen liiallisella juonnilla on haitallisia vaikutuksia ihmisen terveydelle.

Tästä huolimatta oluella on sellaisia ravinto-ominaisuuksia, että kohtuullinen juonti on todistettu elimistöä hyödyttäväksi usealla tavalla.

Vaikka moni onkin tästä tietämätön, oluessa on vain 45 kaloria 100 millilitraa kohti, ja siinä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja ansioksidantteja.

Tällä kertaa haluamme siis esitellä 9 tärkeintä oluen terveyttä edistävää vaikutusta, jotka saavat sinut varmasti harkitsemaan tämän suosikkijuoman nauttimista ainakin silloin tällöin.

1. Olut vahvistaa luita

Selkäranka

Kalsiumin lisäksi silikoni on elintärkeä mineraali luiden kunnon ylläpitämisen kannalta.

Oluessa on suuri määrä tätä mineraalia, joka auttaa lisäämään luiden tiheyttä vanhemmilla ihmisillä.

Jos kuitenkin juot enemmän kuin kaksi lasillista olutta päivässä, vaikutus on päinvastainen ja tämä voi johtaa lisääntyneeseen todennäköisyyteen saada luunmurtumia.

2. Se parantaa munuaisten terveyttä

Yksi syy siihen, että tunnet tarvetta käydä vessassa olutta juotuasi on se, että olut saa aikaan nestettä poistavan vaikutuksen elimistössäsi.

Se koostuu 90-prosenttisesti vedestä, ja oluessa on vain vähän natriumia mutta paljon kaliumia. Siten olut stimuloi kehoon kertyneiden nesteiden poistumista.

Lisäksi oluen sisältämä humala saa aikaan sen, että kohtuullisesti nautittuna tämä juoma vähentää riskiä saada munuaiskiviä jopa 40 %.

3. Se estää hermostoa rappeuttavia sairauksia

Aivosolut

Hallittu oluen juonti on positiivinen tekijä sen kannalta, että voisit luoda uusia hermosoluja, jotka parantavat muistia.

Oluen sisältämä silikoni auttaa poistamaan myrkyllisiä metalleja, jotka ovat yhteydessä erilaisiin rappeuttaviin sairauksiin.

4. Se torjuu karsinogeeneja

Yksi oluen polyfenoleista, xanthohumol nimeltään, on kyvykäs antioksidantti, joka estää syöpäsolujen kasvua kehossa.

Tämä humalasta johdettu juoma on siis soveltuva ennalta ehkäiseväksi hoidoksi eturauhasen ja paksusuolen syöpiä koskien.

Oluessa on myös ravinteita, joita pidetään hyödyllisinä sellaisille naisille, jotka käyvät läpi hormonihoitoa.

5. Se torjuu tulehtuneisuutta

Polvisärky

Humala, joka on yksi oluen pääaineksista, on tulehtuneisuutta ja bakteereja torjuva ainesosa, joka vähentää riskiä saada ikääntymiseen liittyviä sairauksia.

Tämä aktiiviyhdiste voi auttaa merkittävästi niveltulehduksen hoidossa, ja se voi helpottaa liiallisesta tulehtuneisuudesta johtuvia muita sairauksia.

6. Se parantaa ruoansulatusta

Oluen kuitu ja tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet tekevät siitä mahtavan avun ruoansulatuksen kannalta.

Se on käymisprosessille altistettu neste, joten olut auttaa stimuloimaan hyviä bakteereja suolistossa sekä tasapainottaa mahan pH-arvoa.

Olutta voidaan käyttää apuna ilmavaivojen, tulehtuneisuuden ja kivun lievittämiseksi. Kuitunsa vuoksi se toimii myös tehokkaana tuotteena ummetusta vastaan.

7. Se sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja

Viljat, kuten ohra ja vehnä, ovat käytössä oluen valmistuksessa, ja lisäksi tässä juomassa on vettä ja hiivaa. Viljoissa on suuri määrä ravinteita, jotka eivät katoa oluen valmistusprosessissa. Itse asiassa ne vahvistuvat käymisen ja suodattamisen aikana.

Olut on hyvä luonnollinen seuraavien ravinteiden lähde:

  • B-ryhmän vitamiinit (etenkin foolihappo)
  • mineraalit (silikoni, kalium, magnesium, kalsium ja seleeni)
  • kuitu

8. Se hallitsee kolesterolitasoja

Veri

Ne ihmiset, jotka juovat olutta kohtuullisesti, omaavat korkeammat hyvän kolesterolin (eli HDL-kolesterolin) tasot.

Tämän tyyppinen terveellinen rasva vähentää veren lipidejä, ja siten se estää tukoksia. Olut vähentää myös fibrinogeeneja – tämä on proteiini, joka lisää veren hyytymistä.

Tämän lisäksi oluen polyfenolit saavat aikaan sen, että tämä juoma auttaa hallitsemaan korkeaa verenpainetta sekä suojaa sydäntä.

9. Se estää ennenaikaista ikääntymistä

Oluen sisältämät aktiiviset yhdisteet hillitsevät kehon tulehtuneisuutta sekä vähentävät sen todennäköisyyttä, että ihminen saisi kroonisia sairauksia.

Se sisältää myös suuren määrän antioksidantteja, jotka ovat molekyylejä ja pystyvät estämään hapettumisen aikaansaamaa vahinkoa, jota syntyy vapaiden radikaalien toimesta.

Kaiken kaikkiaan voidaan siis sanoa, että vaikka olutta juodaan ennen kaikkea alkoholijuomana, pienen määrän nauttiminen on hyväksi ihmisen terveydelle.

Nauti siis rauhallisista ja rentouttavista hetkistä oluen kanssa, tai lisää sitä muulla tavoin ruokavalioosi muutaman kerran viikossa.