Kiitollisuus muuttaa elämiä

Kuinka monesti olet tänään valittanut jostakin? Ei niinkään väliä mistä aiheesta valitit, kunhan valitit. Oletko ajatellut, että sinulla on ehkä enemmän kuin huomaatkaan ja enemmän kuin osaat arvostaa? Kiitollisuus on lahja, jonka annamme itsellemme, kun tunnistamme oman todellisen vaurautemme.

 

Kiitollisuus antaa meille silloin varmuutta, kun tuntuu ettei meillä ole mitään. Se antaa myös sisäistä rauhaa, kun sen avulla kykenet näkemään keitä sinulla on elämässäsi, vaikka sillä hetkellä tuntuisikin siltä, että olet yksin. Kiitollisuus siis muuttaa elämääsi, kun annat sille mahdollisuuden näyttää mitä sinulla on.

“Kun juot vettä, muista lähde, mistä se on peräisin”
-Kiinalainen sananlasku-

Voit tavoitella haluamaasi ilman paineita

Kuinka monesti olet uneksinut paremmasta elämästä ja sitten ajatellut, mitä sinulla on ja tuntenut olosi huonoksi? Näin tapahtuu, koska et ole kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on. Kiitollisuuden ansiosta voit käydä läpi tavoitteita, joita asetat itsellesi samalla nauttien siitä, kuka olet nyt ja mitä sinulla jo on.

kukat ja pyoraily

Kiitollisuus tekee helpommaksi tyytyväisyyden tunteen tuntemisen ja onnistumisistasi nauttimisen. Kiitollisuuden puute taas voi saada sinut tuntemaan olosi sellaiseksi, kuin olisit oravanpyörässä vailla onnellisuutta.

Kiitollisuus antaa enemmän syitä olla onnellinen

Kun pysähdyt ajattelemaan positiivisia asioita elämässäsi, tulet tietoisemmaksi siitä mitä sinulla on. Olet varmasti tavannut ihmisiä, jotka vaikuttavat siltä kuin heillä menisi aina hyvin. Sellaiset ihmiset usein puhuvat asioista, jotka tekevät heidät onnellisiksi ja joista he ovat kiitollisia.

Ennen kuin päättelet, ettei näillä ihmisillä ole ongelmia, mieti mihin he keskittävät huomionsa. Entä mihin sinä? Jos käytät enemmän aikaa miettien negatiivisia tilanteita, myös näet niitä elämässäsi enemmän. Sinulla voisi olla mitä parhain päivä tiedossa parhaiden ystäviesi kanssa, etkä välttämättä siltikään näkisi siinä hyvää, vaan ainoastaan negatiivisen puolen.

Jos sinusta tuntuu, ettei mikään mene putkeen tai ettei missään ole mitään järkeä, pysähdy, vedä syvään henkeä ja mieti kaksi asiaa, josta voit olla kiitollinen. Pikku hiljaa huomaat, että nämä asiat moninkertaistuvat.

“Kiitollisuus on tärkein asia hyvässä ihmisyydessä.”
-Francisco de Quevedo-

Kiitollisuus tekee onnelliseksi

Jos käytät koko elämäsi miettien, että asiat olisivat paremmin, jos sinulla olisi jokin työpaikka tai jos asuisit jossain muualla, sinun on mahdotonta olla onnellinenOn täysin normaalia asettaa itsellesi uusia tavoitteita niin kauan kuin ne eivät ole verukkeita negatiivisuudelle.
Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on. Jos esimerkiksi et tällä hetkellä ole unelmiesi työssä, ole kiitollinen siitä, että sinulla kuitenkin on työ, etkä ole työtön. Voit etsiä parempaa vaihtoehtoa, mutta ainakin olet tyynempi ja onnellisempi nykyisen työsi suhteen.

Näytä kiitollisuutesi toimiesi kautta

Ihmisille puhuminen tekee meille hyvää ja joskus saatammekin tehdä sitä jopa liikaa. Voit sanoa olevasi kiitollinen vanhemmillesi elämästä, jonka he antoivat sinulle, mutta vierailu heidän luonaan aina kun mahdollista näyttää kiitollisuutesi vielä paremmin.

Sillä ei niinkään ole väliä mitä sanot. Tärkeämpää on, miten näytät sen mitä tunnet. Jos epäilet tätä, mieti asioita, jotka ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä. Olet varmastikin samaa mieltä, että teot puhuvat enemmän kuin sanat.

“Kun kiitollisuus on kiistatonta, sanat eivät ole tarpeen.”
-Álvaro Mutis-
sydämet kupissa kiitollisuus

Kiitollisuus mahdollistaa anteeksiannon

Elämämme ovat täynnä ihmissuhteita ja hetkiä, jotka eivät aina ole niin miellyttäviä. Joskus meidän täytyy etäännyttää itsemme myrkyllisistä ihmisistä, jotta voimme elää hyvää elämää ja olla henkisesti terveitä. Sen sijaan, että etäännyttäisit itsesi heistä vihaten heitä, ole kiitollinen siitä, että he kulkivat hetken aikaa rinnallasi ja siitä, mitä opit suhteesta.
Kiitollisuus toimii tässä tilanteessa kuin ovi. Mitä enemmästä pystyt olemaan kiitollinen, sen paremmin pystyt parantamaan haavasi, antamaan anteeksi ja unohtamaan. Sinun täytyy vain alkaa olla kiitollinen ja voit todistaa tämän todeksi.

Kiitollisuuden on oltava läsnä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina

Et voi olla kiitollinen vain hyvinä aikoina ja toivoa että huonot ajat katoaisivat noin vain. Ajattele huonojen aikojen kokemuksia ja negatiivisia ihmisiä polkuna parempaan. Molemmat antavat sinulle motivaatiota, tietoa ja syitä jatkaa niiden asioiden parissa, joista sinun tulisi olla kiitollinen.

“Kiitollisuus on kuin se itämainen alkoholi, jota säilytetään vain kultaisissa ruukuissa: Se on parfyymiä suurille sieluille, ja katkeroittavaa pienille.”
-Jules Sandeau-
Aluksi voi olla hankalaa olla kiitollinen asioista, jotka ovat satuttaneet sinua, mutta on muistettava, että tämä on osa elämää ja kasvua. Ala kiitolliseksi ja tulet näkemään tulokset… Ota riski!

 

UUTISIA VERKOSSA