Huomio! Kielletyt ruuat, jos sinulla on ärtynyt suolisto

toukokuu 29, 2015

Oireet, jotka aiheutuvat ärtyneen suolen syndroomasta, voivat olla erittäin epämukavia ja aiheuttaa monia ongelmia. Kuka tahansa, joka kärsii tästä ongelmasta, voi kokea erilaisia epämukavia oireita, koska kaikkien elimistöt eivät reagoi samalla tavalla: tietyt ruuat saattavat aiheuttaa ongelmia tietyille ihmisille, mutta ei kaikille.

Ne, jotka kärsivät ärtyneestä suolistosta, voivat parantaa ja helpottaa oireita noudattamalla vakituisesti oikeanlaista ruokavaliota, joka antaa heille mahdollisuuden elää normaalia elämää. Tämän vuoksi kerromme sinulle ruuista, joita sinun ei pitäisi ja joita et voi syödä, jos sinulla on ärtynyt suoli, koska näiden ruokien syöminen pahentaa ongelmaa.

 

Vältä paistettua ruokaa ja pikaruokaa

Hampurilaiset

Paistetut ruuat kuten ranskalaiset perunat, kana ja yleisesti ottaen kaikki ruuat, jotka on paistettu suuressa määrässä öljyä, voivat olla erittäin haitallisia terveydellesi, erityisesti, jos sinulla on ärtyneen suolen syndrooma. Pikaruoka, kuten hampurilaiset, pizza ja hot dogit kuuluvat myös tälle listalle, koska nämä ruuat voivat tehdä ongelmasta paljon, paljon pahemman.

Terveellisempi tapa valmistaa ruoka paistamisen sijaan on höyryttää tai paistaa se uunissa. Grillattu ruoka, onpa se valmistettu pannussa tai grillissä, on paljon terveellisempää. Jos sinun täytyy käyttää hieman öljyä, on parasta käyttää oliivi- tai kookosöljyä.

 

Syö punaista lihaa niin vähän kuin mahdollista

Suosittelemme välttämään punaisen lihan syömistä, vaikka se olisi keitettyä, mukaanlukien makkarat, kinkku, jauheliha ja siankyljykset, koska näiden lihojen sulaminen kestää kauemmin ja se on tämän vuoksi vartalossasi pidemmän aikaa, mikä vaikuttaa suolistosi terveyteen.

Vaikka onkin monia ihmisiä, jotka luulevat etteivät he voi elää ilman suurta määrää lihaa lounaalla tai muilla aterioilla, heidän pitäisi silti vähentää annoksen kokoa ja yrittää syödä lihaa vain kolme kertaa viikossa. Heidän pitäisi syödä se uunissa paistettuna tai haudutettuna, pehmeänä ja ilman rasvaa.

Sano EI maitotuotteille

Maito

Maitotuotteet ovat ruokia, joita ei pitäisi käyttää sellaisten henkilöiden ruokavalioissa, jotka kärsivät ärtyneestä suolistosta, koska näissä ruuissa ei ole kuitua sopivaa ruuansulatusta varten ja ne sisältävät rasvaa sekä laktoosia. Lisäksi heraproteiini ja kaseiini lisäävät ruuansulatusongelmia aiheuttaen vakavaa ripulia ja ummetusta.

Lehmänmaito voidaan korvata mantelimaidolla, soijalla tai käsittelemättömällä vuohenmaidolla.

Ole varovainen kananmunan keltuaisten kanssa

On parasta syödä kananmunia niin vähän kuin mahdollista, tai ainakin keltuaista, koska se sisältää liian paljon rasvaa. Kananmunan valkuaiset sulavat helpommin ja ovat siksi terveellisempiä.

 

Vältä sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita

sokeri-Uwe-Hermann1

Jalostetusta sokerista puuttuu vitamiinit ja mineraalit, joten se antaa sinulle vain hiilihydraatteja, jotka eivät tarjoa mitään etuja kehollesi. Kaikki käsitellyt sokerit ja keinotekoiset makeuttajat yleensä voivat aiheuttaa ruuansulatusongelmia. On parasta vähentää sen kuluttamista niin paljon kuin mahdollista.

Terveellinen vaihtoehto on käyttää käsittelemätöntä orgaanista hunajaa, koska se antaa sinulle energiaa, joka on tärkeää terveellisessä ja luonnollisessa elämässä, jotta jaksat tehdä päivittäiset askareesi.

 

Älä juo juomia, jotka sisältävät paljon sokeria tai kofeiinia

Hiilihappopitoiset juomat, kuten me kaikki tiedämme, sisältävät paljon sokeria, mikä on huono asia ruuansulatuksen terveydelle, koska nämä juomat voivat aiheuttaa nestehukkaa. Jos vartalosi ei saa tarpeeksi vettä, se voi aiheuttaa ummetusta.

Jos haluat juoda kahvia (sen korkean kofeiinipitoisuuden vuoksi), sinun tulisi myös juoda paljon puhdasta vettä. Joka tapauksessa vihreä tee on hyvä vaihtoehto luonnollisten, kotona tehtyjen hedelmämehujen lisäksi. Tällä tavoin voit saada oikein toimivan ruuansulatuksen ja sen seurauksena hyvän suolistoterveyden.

 

UUTISIA VERKOSSA