Kielletyt ruuat, jos sinulla on ärtynyt suolisto

11 maaliskuun, 2019

Oireet, jotka aiheutuvat ärtyvän suolen oireyhtymästä, voivat olla erittäin epämukavia ja aiheuttaa monia ongelmia. Kuka tahansa, jolla on ärtynyt suoli, voi kärsiä erilaisista epämukavista oireista. Kaikkien elimistöt eivät reagoi samalla tavalla: tietyt ruuat saattavat aiheuttaa ongelmia tietyille ihmisille, mutta eivät kaikille.

Ne, joilla on ärtynyt suoli, voivat parantaa ja helpottaa oireitaan noudattamalla säännönmukaisesti oikeanlaista ruokavaliota. Tämä auttaa heitä elämään mahdollisimman normaalia elämää. Tämän vuoksi kerromme sinulle ruuista, joita sinun ei pitäisi ja joita et voi syödä, jos sinulla on ärtynyt suoli, koska näiden ruokien syöminen pahentaa ongelmaa.

Ärtynyt suoli ei pidä paistetusta ruuasta ja pikaruuasta

Hampurilaiset ärtynyt suoli

Paistetut ruuat kuten ranskalaiset perunat, kana ja yleisesti ottaen kaikki ruuat, jotka on paistettu suuressa määrässä öljyä, voivat olla erittäin haitallisia terveydellesi. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä. Pikaruoka, kuten hampurilaiset, pizza ja hot dogit kuuluvat myös tälle listalle, koska nämä ruuat voivat tehdä ongelmasta paljon, paljon pahemman.

Terveellisempi tapa valmistaa ruoka paistamisen sijaan on höyryttää tai paistaa se uunissa. Grillattu ruoka, onpa se valmistettu pannussa tai grillissä, on paljon terveellisempää. Jos sinun täytyy käyttää hieman öljyä, on parasta käyttää oliivi- tai kookosöljyä.

Syö punaista lihaa niin vähän kuin mahdollista

Suosittelemme välttämään punaisen lihan syömistä, vaikka se olisi keitettyä, mukaan lukien makkarat, kinkku, jauheliha ja siankyljykset. Näiden lihojen sulaminen kestää kauemmin ja ne pysyvät tämän vuoksi vartalossasi pidemmän aikaa, mikä vaikuttaa suolistosi terveyteen.

Vaikka onkin monia ihmisiä, jotka ajattelevat etteivät voisi elää ilman suurta määrää lihaa lounaalla tai muilla aterioilla, heidän pitäisi silti vähentää annoksensa kokoa. Lisäksi heidän tulisi yrittää syödä lihaa vain kolme kertaa viikossa. Heidän tulisi syödä sitä uunissa paistettuna tai haudutettuna, pehmeänä ja ilman rasvaa.

Sano EI maitotuotteilleMaito ärtynyt suoli

Maitotuotteet ovat ruokia, joita ärtyneestä suolistosta kärsivien henkilöiden ei pitäisi käyttää ruokavalioissaan. Näissä ruuissa ei ole kuitua ruuansulatusta varten ja ne sisältävät rasvaa sekä laktoosia. Lisäksi heraproteiini ja kaseiini lisäävät ruuansulatusongelmia aiheuttaen vakavaa ripulia ja ummetusta.

Lehmänmaito voidaan korvata mantelimaidolla, soijalla tai käsittelemättömällä vuohenmaidolla.

Ole varovainen kananmunan keltuaisten kanssa

On parasta syödä kananmunia niin vähän kuin mahdollista, tai välttää ainakin keltuaista. Tämä sisältää liian paljon rasvaa. Kananmunan valkuaiset puolestaan sulavat helpommin ja ovat siksi terveellisempiä.

Vältä sokeria ja keinotekoisia makeutusaineitasokeri ärtynyt suoli

Jalostetusta sokerista puuttuvat vitamiinit ja mineraalit. Sokeri antaa sinulle siis vain hiilihydraatteja, joista ei ole mitään hyötyjä kehollesi. Kaikki käsitellyt sokerit ja keinotekoiset makeuttajat yleensäkin voivat aiheuttaa ruuansulatusongelmia. On parasta vähentää sen käyttämistä niin paljon kuin mahdollista.

Terveellinen vaihtoehto on käyttää käsittelemätöntä orgaanista hunajaa, koska se antaa sinulle energiaa. Tämä on tärkeää, jotta jaksat tehdä päivittäiset askareesi ja voit elää terveellisesti ja luonnonmukaisesti.

Älä juo juomia, jotka sisältävät paljon sokeria tai kofeiinia

Hiilihappopitoiset juomat sisältävät paljon sokeria. Tämä on huono asia ruuansulatuksen terveydelle, kuten me kaikki tiedämme. Lisäksi nämä juomat voivat aiheuttaa nestehukkaa. Jos kehosi ei saa tarpeeksi vettä, siitä voi aiheutua ummetusta.

Jos haluat juoda kahvia (sen korkean kofeiinipitoisuuden vuoksi), sinun tulisi myös juoda paljon puhdasta vettä. Joka tapauksessa vihreä tee on hyvä vaihtoehto luonnollisten, kotona tehtyjen hedelmämehujen lisäksi. Tällä tavoin voit saada oikein toimivan ruuansulatuksen ja sen seurauksena hyvän suolistoterveyden.