Kehitä parisuhdettasi viidellä harjoituksella

marraskuu 29, 2016
Olipa kyseessä vanha tai uusi parisuhde, sitä täytyy hoitaa joka päivä, jotta suhteen voisi pitää vahvana. Älä siis anna rutiinien viedä pois intohimoasi.

Jokainen parisuhde alkaa niin, että se on täynnä onnea ja energiaa. Asiat voivat kuitenkin nopeasti mennä toiseen suuntaan, täysin päinvastaiseen, jos suhteesta ei pidetä huolta. Joskus käy niin, että rutiinista tai yksinkertaisesti huolenpidon puutteesta johtuen suhde voi päätyä alamäkeen.

Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa viidestä harjoituksesta, jotka pitävät parisuhteen turvassa siltä, että se joutuisi ”tuulen viemäksi”.

Sillä ei ole väliä, milloin päätät aloittaa näiden harjoitusten tekemisen, tai kuinka usein näet toista osapuolta. Mikä merkitsee on se, että otat tavaksesi näiden harjoitteiden tekemisen päivittäin. Jatka siis lukemista ja kokeile, mikäli haluat pitää parempaa huolta omasta parisuhteestasi.

1. Järjestä ympäristösi

Rakastunut pari

Oletko koskaan huomannut, että kun kaikki ympärilläsi olevat fyysiset asiat ovat kaaoksessa, et pysty keskittymään? Joskus tämä epäjärjestys on myös muistutus siitä, että oma elämäsi tai mielesi tarvitsee hiukan siivousta.

Siksi onkin niin, että kodinhoito yleisesti ja niiden tilojen huolto, jotka jaat kumppanisi kanssa, ovat tärkeä askel siihen suuntaan, että voisit pitää parisuhteenne tasapainossa.

Harmonia on hyvin tärkeä asia, joten omista aikaa sille, että saat järjestykseen teitä ympäröivät asiat. Jos elät kaaoksessa, myös parisuhteesi tulee olemaan kaoottinen. Yritä siis pitää huolta ympäristöstäsi.

2. Kirjoita kirjeitä

Oletko koskaan kirjoittanut kirjettä kumppanillesi? Tänä päivänä kirjoittaminen tuntuu olevan jo asia, joka kuuluu menneille vuosisadoille, jolloin se oli ainoa tapa ilmaista rakkautta syvien tunteiden kohteelle. Vaikka kirjoittaminen onkin nykyisin vanhanaikaista, se voi olla hyvin hyödyllinen asia.

Kirjoittaessa pystyt vapauttamaan itsesi, ja siten voit päästää irti asioista sekä saada kiinni syvimmistä tunteistasi toista ihmistä kohtaan. Voit siis tunnustaa todelliset tunteesi ja ilmaista sen, kuinka todella tunnet rakastettuasi kohtaan kirjoittamalla hänelle kirjeen.

Ajattelet nyt varmaankin, että kumppanisi kyllä tietää jo, kuinka sinä tunnet häntä kohtaan, mutta tämä on yksi kaikkein suurimmista virheistä, joita ihmiset usein tekevät parisuhteessaan.

3. Halaa häntä joka päivä

Halaukset parisuhteessa

Kun olet ollut kumppanisi kanssa muutaman vuoden, kiintymyksestä kertovat merkit tuppaavat vähenemään. Jotkut parit eivät edes enää halua osoittaa tunteitaan julkisesti, sillä he nolostuvat tällaisesta. Kiintoisaa kyllä, tätä ei yleensä tapahdu suhteen alkuvaiheessa.

Siksi sellainen ele, että halaat kumppaniasi joka päivä, muistuttaa sinua siitä, että toista ei tulisi jättää huomiotta missään vaiheessa suhdetta. Halaus tuo sinut ja kumppanisi yhteen. Se myös mahdollistaa sen, että voitte näyttää toisillenne, kuinka paljon rakastatte.

4. Suunnitelmia voi tehdä myös yksin

Kumppanisi on osa elämääsi, mutta on aikoja, jolloin toisen ei aina tarvitse olla läsnä. On monia ihmisiä jotka ajattelevat, että jos he ovat parisuhteessa, heidän täytyy olla kyseisen ihmisen kanssa koko ajan – tämä on kuitenkin suuri virhe.

Sinun ei aina tarvitse jakaa kumppanisi ystäviä. Oletpa nainen tai mies, sinulla on varmaankin sellaisia ihmisiä ympärilläsi, joiden kanssa kumppanisi ei edes halua olla tekemisissä, sillä kyseisiä ihmisiä kiinnostavat keskustelunaiheet eivät innosta häntä.

Jaat elämäsi toisen kanssa, olet valinnut kulkea samaa polkua eteeenpäin hänen kanssaan, mutta tämä ei tarkoita sitä, että teidän täytyisi olla kiinni toisissanne. Oman tilan rajaaminen on tarpeellinen asia, mikäli haluat pitää suhteesi terveenä.

5. Harrasta seksiä ilman kiirettä

Parisuhde ja seksi

Seksi on miellyttävä asia, josta sinun tulisi aina nauttia ilman kiirettä. Työ, velvollisuudet ja tiukat aikataulut eivät aina tee tästä mahdollista. Vaikka asia onkin joskus vaikea toteuttaa, toiselle ihmiselle tulisi antaa aikaa, ja teidän tulisi nauttia olostanne.

Jos yrität harrastaa seksiä kiireessä, saatat päätyä epämiellyttävään rutiiniin tai jopa jättää seksin kokonaan menneisyyteen, sillä se ei enää ole nautittavaa. Kehosta on aina uutta opittavaa. Älä siis anna seksin muuttua mekaaniseksi toimitukseksi, vaan nauti siitä!

Oletko jo kokeillut näitä viittä harjoitusta kumppanisi kanssa? Parisuhde ei voi jatkua omin avuin, sillä se tarvitsee hoitoa ja hemmottelua, ja kaikkein eniten se tarvitsee kahta ihmistä, jotka ovat todella valmiit panostamaan suhteeseenJos näitä asioita ei ole sinun parisuhteessasi, kannattaa miettiä, haluatko tehdä erinäisiä muutoksia.

Ennen kaikkea nämä harjoitukset auttavat sinua näyttämään kumppanillesi sen, kuinka paljon häntä rakastat. Aloita siis niiden tekeminen jo tänään, ja tulet varmasti näkemään, kuinka paljon vahvemmaksi parisuhteesi niiden myötä muuttuu.

UUTISIA VERKOSSA