Kasvaminen on muutoksen hyväksymistä

lokakuu 27, 2016
Kypsyydessä ei ole kyse iästä, vaan se on rohkeutta kohdata muutokset ja myös ne pelot, jotka sitovat sinua sekä estävät sinua olemasta onnellinen.
Kypsymisessä ei ole kyse vain syntymäpäivien ohi kiitämisestä tai ryppyjen ilmenemisestä silmien alle silloin kun hymyilet. Kasvaminen tarkoittaa sitä, että pystyt pääsemään yli vaikeuksista sekä saamaan viisautta, joka auttaa sinua tulemaan vahvemmaksi, vapaammaksi ja onnellisemmaksi.

Eräs asia, jonka jokainen varmasti tietää, on tämä: joskus pelkkä aika ei riitä parantamaan ihmisen haavoja tai lievittämään pelkoja.

Vaikka vuodet vierivätkin ohitse, saatat silti olla katkera tiettyjä ihmisiä kohtaan, tai saatat pelätä joitakin sellaisia tilanteita, jotka menneisyydessä ovat aiheuttaneet sinulle vahinkoa.

Kasvaminen tarkoittaa sitä, että pystyt nauttimaan sellaisesta hetkestä, jolloin vihdoinkin kohtaat demonisi kasvotusten sekä pystyt hymyilemään niille ilman kipua.

Tämä on eräänlaista viisautta, jonka jokainen voi saada pääsemällä ylitse peloistaan ja rajoittavista asenteistaan. Seuraavassa kerromme kyseisestä aiheesta tarkemmin – jatka lukemista, jotta voisit tutkia kasvamisen käsitettä uudesta näkökulmasta!

Kasvaminen on taidetta, joka tuo tunnetason vapautta

Elämän tuomat kokemukset eivät tule vain sitä mukaan, kun ikää kertyy 30, 40, 50, 60 tai 70. On ihmisiä, jotka siitä huolimatta, että he ovat eläneet jo lukuisia vuosikymmeniä, eivät vieläkään ymmärrä, mistä rauhallisessa sisäisessä tasapainossa on kyse. Tämä tasapaino tulee tunne-elämän kypsyydestä.

Ehkäpä mietit nyt seuraavaa: onko elämässä tarpeellista kärsiä, jotta ihminen voisi oppia?

Vastaus tähän kysymykseen on ei. Kärsimys ei ole edellytys sille, että voisit oppia. Onnellisuus on myöskin mahtava opettaja, sillä se paljastaa sinulle ne asiat, jotka ovat itsellesi kaikkein tärkeimpiä, ja se kertoo, mikä sinua miellytti ja mistä saat todellista arvoa elämääsi.

Usein käy kuitenkin niin, että kärsimys on se asia, joka sinut pakottaa toimimaan. Saatat kuvailla kokemaasi tunnetason kipua siirtymisenä, jonka aikana ”synnyt uudelleen” sekä avaat ovia mahdollisuudelle kärsimyksen väistyttyä.

Seuraavassa mietimme tätä aihetta hiukan syvällisemmin, ja kutsummekin sinut mukaan pohtimaan kasvamista ja muutosta.

Naisenkeli

Ihmisen aivot eivät osaa olla automaattisesti onnelliset

Ehkäpä tämä toteamus yllätti sinut. Biologit, kuten Estanislao Bachrach, joka on aivojen toiminnan asiantuntija, ovat osoittaneet, että ainoa asia, joka ihmisen aivoille jotain merkitsee, on selviytyminen.

  • Onnellisuus on jotakin sellaista, jota ihmisen täytyy aina tavoitella, ja tätä tavoittelua täytyy jatkaa sukupolvesta toiseen.
  • Tähän asti on ollut niin, että geneettisten muutosten ja parannusten myötäkään ihmiset eivät ole pystyneet saavuttamaan kykyä olla luontaisesti onnellisia.
  • Aivot ovat kiinnostuneempia siitä, että opit selviytymään, ja pelko on aika mahtava oppimisen helpottaja.

”En uskalla ylittää katua punaisten valojen palaessa, sillä pelkään tulevani yliajetuksi.” ”Tuo ihminen pelottaa minua, sillä hän voi vahingoittaa minua.””Pelkään lentämistä, sillä pelkään kuolevani.”

Pelko auttaa takaamaan ihmisen selviytymisen, mutta samanaikaisesti se katkaisee ne siivet, jotka tarjoavat mahdollisuuden olla onnellinen. Tämä on hyvin kiintoisa asia, ja sitä kannattaakin pohdiskella.

Jotta voisit kasvaa ihmisenä, sinun tulee pystyä muuttumaan

Yksi kaikkein tehokkaimmista tavoista edistää tunnetason kypsyyttä on tietää, kuinka muutoksiin tulee sopeutua, ja kuinka niitä voi jopa odottaa myönteisin mielin.

  • Jos elämässäsi on jotakin sellaista, josta et pidä, on parempi lähteä pois ja etsiä jotakin parempaa.
  • Jos jokin tilanne tekee sinut onnettomaksi, on aika muuttaa sitä.
  • Jos sinulla on asenne, josta et pidä ja joka estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi, sinun tulee muuttaa tätä asennetta.

Kasvamisessa on sekä kyse siitä, että voit ottaa tiettyjä askelia voidaksesi kehittää itseäsi henkilökohtaisesti, että siitä, että pystyt pääsemään eroon niistä peloista, jotka auttavat varmistamaan selviytymisesi, mutta eivä tuo sinulle yhtään onnellisuutta.

Saatat nyt miettiä, miksi ihmisen on niin vaikea muuttua.

  • Ihmiset yhdistävät muutoksen kipuun, ja kukaanhan ei pidä kivusta.
  • Muutos vaatii sitä, että kehität tiettyjä kykyjä ja strategioita, ja moni ihminen ajattelee, ettei hän pysty tähän.
  • Muutos liittyy aina läheisesti pelkoon, siihen vaistoon, joka kertoo sinulle, että ”on parempi pysyä siinä missä olet, vaikka oletkin onneton – ainakin jäät eloon”.

Tämä on kuitenkin väärä asenne. Onnellisuudessa on kyse pelon poissaolosta, ja kasvaminen tarkoittaa sitä, että pystyt hymyilemään sille asialle, joka sinua vahingoitti. Sinulla ei enää ole pelkoa – se ei enää merkitse sinulle mitään.

Sinun tulee ymmärtää eräs asia: muutos ei aina ole välttämättä traumaattinen asia. Elämä itsessään on jo valmiiksi prosessissa, johon kuuluu aina ja välttämättä muutos. Kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä, on antaa itsesi tempautua mukaan ja lopettaa vastustelu.

UUTISIA VERKOSSA