Kanelia ja steviaa verensokerin säätelyyn

· huhtikuu 7, 2017
Himoitsetko makeita herkkuja tai karkkia? Haluaisitko säädellä verensokeriasi? Sekä kanelilla että stevialla on tiettyjä ominaisuuksia, jotka auttavat tasapainottamaan verensokeria. Voit tehostaa kummankin aineksen vaikutusta yhdistämällä ne täksi terveelliseksi hoitokeinoksi.

Kärsitkö sokerihampaan kolotuksesta tai jatkuvasta naposteluvimmasta? Täytyykö sinun kontrolloida verensokeriasi? Tarvitsetko apua diabeteksen ehkäisyssä?

Jos et sairasta diabetesta tai muita vakavia sairauksia, mutta kaipaat apua verensokerin kontrollointiin ilman lääkehoitoja, suosittelemme tätä luonnollista vaihtoehtoa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle stevian ja kanelin vaikutuksista verensokeriin – näitä käyttämällä voit ehkäistä tulevaisuuden terveysongelmia.

Kaneli

Kaneli

Kaneli on makea, aromikas mauste, jota saadaan kanelipuun kuoresta. Kuori jauhetaan tai se voidaan käyttää kuivattuna tankona maustamiseen. Kanelilla on monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten:

 • Ruuansulatusta tehostava, antibioottinen, nesteitä sitova ja tulehdusta hillitsevä vaikutus.
 • Kaneli on myös tehokas luonnollinen stimulantti, joka antaa elimistölle energiaa ja lämpöä, ja parantaa libidoa ilman hermostovaikutuksia.

Kuten painotamme tässä artikkelissa, kanelilla on myös loistava vaikutus verensokeriin ja se soveltuu myös aikuisiän diabeteksen ehkäisyyn ja hoitoon. Suosittelemme etenkin Ceyloninkanelia, sillä sen koostumus on makeampi ja aromikkaampi, ja se sisältää enemmän lääkinnällisiä ainesosia. Tunnistat Ceylon-kanelin kanelipurkin kylkeen painetusta sisältökuvauksesta: osta kanelia, jonka etiketissä lukee  Cinnamomum zeylanicum tai Cinnamomum verum.

Suositeltua lukemista: 8 kanelin yllättävää terveyshyötyä

Stevia

Stevia

 

Stevia on alunperin Paraguaysta kotoisin oleva kasvi, joka tunnetaan kautta maailman luonnollisena ja terveellisenä makeutusaineena. Kokonaiset lehdet voidaan kuivata, murskata ja käyttää sokerin tavoin makeuttamaan teetä, kahvia, muita juomia, jälkiruokia ja leivonnaisia. Stevia on erittäin makeaa ja sitä annostellaan hyvin pieniä määriä. Kuivatut lehdet ovat noin 30 kertaa sokeria makeampaa.

Steviaa voi kasvattaa kotona tai voit ostaa sitä kuivattuna tai siirappina. Stevia auttaa kontrolloimaan verensokeria, ja sen muihin hoitaviin ominaisuuksiin kuuluu myös:

 • Stevia säätelee verenpainetta ja se soveltuu ihanteellisesti kohonneesta verenpaineesta tai verenpaineen äkillisistä muutoksista kärsiville.
 • Stevia sisältää seitsenkertaisen määrän antioksidantteja vihreään teehen verrattuna.
 • Stevia on lievästi diureettinen eli nesteitä poistava kasvi.
 • Stevia ehkäisee närästystä ja helpottaa ruuansulatuksen toimintaa.
 • Stevia parantaa ja puhdistaa haavat ja lievät palovammat.
 • Stevia parantaa hampaiden kiillettä ja ehkäisee reikiintymistä. Monet luonnolliset hammastahnat sisältävät steviaa, sillä se tekee tahnasta miellyttävän makuista ja suojaa hampaita.

Kanelia ja steviaa verensokerin säätelyyn

Voit hyödyntää näitä kahta ainesta ja valmistaa niistä herkullisen, hoitavan teejuoman, joka ehkäisee äkillisiä muutoksia verensokerissa ja hillitsee sokerinhimoa.

Ainekset

 • 2 tl jauhettua Ceyloninkanelia
 • 2 tl kuivattua steviaa
 • 600 ml vettä

Valmistus

 • Kaada vesi kattilaan ja kiehauta, poista liedeltä, kun vesi on kiehunut.
 • Lisää kaneli ja stevia, peitä kannella ja anna uuttua 10 minuuttia.
 • Siivilöi neste ja tee on valmista nautittavaksi!

Suositeltua lukemista: Kauravesi avuksi kolesteroliin, ylipainoon ja diabetekseen

Muita neuvoja

Tehostaaksesi tämän juoman vaikutuksia, seuraa näitä ohjeita päivittäin:

 1. Lisää kanelia kaikenlaisiin resepteihin ja ruokiin: jälkiruokiin, kahviin, lihapatoihin jne.
 2. Makeuta jälkiruuat stevialla muiden makeutusaineiden sijasta.

Steviasta on olemassa kaksi eri muotoa: käsittelemätön stevia, joka on väriltään tummaa ja säätelee tehokkaasti verensokeria. Käsittelemättömän stevian maku on vahva ja muistuttaa lakritsia. Käsitelty stevia on usein väriltään vaaleaa, eikä sen maku ole huomattava. Muista, että stevia on aina sokeria tai muita makeutusaineita parempi vaihtoehto ruuanlaitossa.

Muista nauttia kuitupitoisia ruoka-aineita, kuten hedelmiä, kasviksia, papuja ja täysjyvää. Näistä lähteistä saatu kuitu hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, joka puolestaan vaikuttaa positiivisesti insuliiniin ja vähentää verensokerin kohoamista syömisen jälkeen.

Tietyt ruoka-aineet, kuten herneet, vesikrassi, vehnänalkio ja oluthiiva auttavat stevian ja kanelin lisäksi säätelemään verensokeria luonnollisesti – voit lisätä myös näitä aineksia ruokavalioosi.

Muista juoda paljon vettä, mutta vältä veden juomista aterioiden aikana tai läheisyydessä. Juo vähintään 7 lasillista päivässä. Syö monta pientä ateriaa päivässä suurten aterioiden sijaan, tämä pitää verensokeriarvot tasaisina. Vältä suuria, raskaita aterioita, äläkä ajoita ateriointia monien tuntien päähän.

Seuraa näitä ohjeita ja nauti tästä luonnollisesta hoitokeinosta, niin pian verensokeriarvosi ovat terveellisellä tasolla, etkä kärsi verensokeripiikeistä tai naposteluvimmasta.