Kanariansiemenet alentavat kolesterolia ja auttavat painonpudotuksessa

lokakuu 7, 2016
Monien muiden ominaisuuksien lisäksi kanariansiemenet sisältävät entsyymiä, joka auttaa haitallisten rasvojen, kuten kolesterolin, alentamisessa. Tämä ihmisten harvoin käyttämä siemen poistaa myös ylimääräistä nestettä.

Kanariansiemeniä käytetään yleisesti häkkilintujen ruokana ympäri maailman. Monikaan ei kuitenkaan tiedä, että myös ihmiset voivat syödä kanariansiemeniä ja että ne itse asiassa sisältävät lukuisia ravitsemuksellisia ominaisuuksia, joista on hyötyä ihmisen terveydelle.

Nykyään nämä hyödyt on laajalti tunnustettu, ja monet terveyden asiantuntijat ovatkin suositelleet kanariansiementen lisäämistä kaikentyyppisiin ruokavalioihin.

Tähän näkökulmaan perustuen väitetään, että kanariansiemenet saattavat olla hyödyksi kehon liiallisen rasvan poistamisessa, kolesterolitasojen alentamisessa ja jopa diabeteksen ehkäisyssä.

Koska on vielä olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet kanariansiemenistä, tämän päivän artikkelissa haluamme kertoa tarkemmin, mitä ne ovat ja kuinka niitä käytetään.

Kanariansiementen ravintoarvo

Pienestä koostaan huolimatta kanariansiemenistä saa yllättävän paljon ravitsemuksellisia hyötyjä. Jo sadasta grammasta siemeniä saat:

 • 212 kilokaloria
 • 55 g hiilihydraatteja
 • 14 g proteiinia
 • 50 mg kalsiumia
 • 300 mg fosforia
 • 2 g rasvaa

Kanariansiemeniä terveyden edistämiseksi

verisolut

Erinomaisten ravintoarvojensa ansiosta kanariansiementen säännöllinen nauttiminen voi auttaa parantamaan terveyttä monella eri tavalla.

Kanariansiemenet sisältävät lipaasi-nimistä entsyymiä, joka stimuloi valtimoiden puhdistusta haitallisista lipideistä (rasvoista), mukaan lukien kolesterolista ja triglyserideistä. Tällä on positiivinen vaikutus myös liikalihavien ja ylipainoisten potilaiden painoon, sillä se tukee varastoituneen rasvan polttoa monissa kehonosissa.

Se sopii erinomaisesti rasvanpolton kohdistamiseen ongelma-alueille, kuten selluliittiin tai vatsarasvaan.

Eikä tässä vielä kaikki! Kanariansiemen sisältää erittäin runsaasti antioksidantteja, jotka ovat ovat hyväksi iholle ja koko keholle, sillä ne estävät vapaiden radikaalien toimintaa.

Kanariansiemen on myös tehokas diureetti, jota voidaan käyttää hoitamaan hyvin tavallisia ongelmia, kuten nesteturvotusta.

Lisäksi kanariansiementen sisältämillä entsyymeillä on tulehdusta lievittäviä vaikutuksia, minkä ansiosta siemenet sopivat maksan ja haiman ongelmien ehkäisyyn. Ne stimuloivat haiman toimintaa, joka säätelee myös verensokeria ja ehkäisee diabetesta.

Muista lukea: 7 syytä käyttää aloe veraa diabeteksen hoitoon

Miten kanariansiemeniä olisi parasta nauttia?

Kanariansiemenet ja maito

Monet ihmiset tykkäävät lisätä siemeniä salaatteihin, smoothieihin ja jopa keittoihin. Mutta suurin osa suosii kasvimaitoja tai vettä, jossa on siemeniä.

Ainekset

 • 5 ruokalusikallista kanariansiemeniä
 • 2 dl vettä liottamiseen
 • 1 litra vettä juomaan

Valmistus

 • Liota kanariansiemeniä yön yli vesikupissa.
 • Heitä liotusvesi pois aamulla ja laita tehosekoittimeen siemenet sekä litra vettä. Voit korvata veden soijamaidolla tai jollakin vastaavalla vaihtoehdolla.
 • Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes vesi muuttuu hieman valkoiseksi.
 • Siivilöi neste käyttämällä sideharsoa saadaksesi maidosta pois mahdolliset siementen kuoret.
 • Säilytä jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.

Kuinka kanariansiemenjuomaa tulisi nauttia kolesterolin alentamiseksi?

Jos haluat lisätä tämän maidon ruokavalioosi tarkoituksenasi pääosin hallita kolesterolitasojasi, juo yksi kupillinen heti aamulla tyhjään vatsaan ja toinen ennen nukkumaanmenoa.

Huomaa, että juomalla on diureettinen vaikutus, joten saatat joutua käymään usein pissalla.

Noudata tätä kuuria kolme peräkkäistä viikkoa tai pitempäänkin, jos koet sen tarpeelliseksi. Tämän jälkeen jatka vain juoman nauttimista säännöllisesti, jopa 3 kertaa viikossa.

Lue myös: 8 uutetta kolesterolin laskemiseen

Kuinka kanariansiemenmaitoa tulisi nauttia pudottaakseen painoa?

painonpudotus

Ensinnäkin on huomautettava, että kanariansiemenmaito ei ole ”ihmejuoma” tai tehokas rasvanpolttaja yksinään. Kun lisäät sen terveelliseen painonpudotusohjelmaasi, sen tarkoitus olisi tukea ruokavaliotasi, olettaen että myös liikut säännöllisesti ja syöt oikein.

Jos tarkoituksenasi on pudottaa painoa, aloita päivä juomalla yksi kupillinen juomaa tyhjään mahaan ja nauti loput ennen jokaista pääateriaa.

Juoman suuren kuitupitoisuuden ansiosta tunnet olosi kylläisemmäksi ja pystyt olemaan syömättä liikaa aterioilla.

Nyt kun tiedät, että nämä siemenet eivät ole vain linnuille, ala lisätä niitä ruokavalioosi ja katso, mitä kaikkia hyötyjä niistä on terveydellesi!

(Suom. huom. Suomessa kanariansiemenet eivät vielä ole saavuttaneet samanlaista suosiota ihmisten käytössä kuin eräissä muissa maissa, ja tämän vuoksi ihmisille tarkoitettuja siemeniä voi olla vielä hankala löytää. Lemmikkieläinkaupan tuotteiden sijaan kannattaa etsiä niitä luontaistuotekaupasta varmistaaksesi, että nauttimasi siemenet ovat todellakin sopivia.)

 

 

UUTISIA VERKOSSA