Kaikille vahvoille, itsenäisille naisille: älä muutu

huhtikuu 5, 2017
Mies, joka puhuu ääneen on rohkea. Mutta naista, joka puhuu ääneen eikä alistu pidetään häijynä ja katkerana. Tämän on aika muuttua. Anna äänesi tulla kuulluksi äläkä pelkää olla vahva, itsenäinen nainen. 

Vahvat naiset kohtaavat yhä nykypäivänäkin useita haasteita. Voimme yhä nähdä säröt, jotka johtavat patriarkaalisiin yhteiskuntiin, vaikka tasa-arvossa onkin ollut useita edistyksiä.

Itse asiassa, voimme nähdä monia negatiivisia asenteita ja reaktioita naisia kohtaan, jotka saavat huomiomme päivittäin.

Naiset, joilla on vahvat vakaumukset, seisovat maailmaa vastaan. Tästä syystä useat ihmiset katsovat heitä alaspäin. Naiset, joilla on vahvat, tasapainoiset tunteet, merkitään egoistisiksi. Jotkut arvostavat heidän vapauttaan, kykyään tehdä päätöksiä, reagoida, ja taistella tavoitteiden takia. Mutta valitettavasti sanotaan, että nämä ihmiset ”kävelevät aina yksin.”

Metsäpolulla

Jotkut jopa näkevät, että nämä eivät ole hyveitä, jotka saavat aikaan onnellisen ihmissuhteen.

On monia juuria, jotka yhä ruokkivat tätä tekopyhää epätasa-arvoa. Joskus voit nähdä jopa naisten ruokkivan sitä.

Usko tai älä, on olemassa joitakin naisia, jotka yhä katsovat alaspäin heidän itsenäisiä vastineitaan. He puhuvat niitä vastaan, jotka valitsevat oman polkunsa: naisia jotka eivät seuraa joukkoja ja jotka pystyvät luomaan muutosta ja rikkomaan stereotypioita.

Meidän tulisi kaikkien olla vapaita tehdä omat päätöksemme valitaksemme tiemme ilman tuomituksi tulemista. Sekä miehillä että naisilla on oikeus haastaa olemassaolevat asiat. Heidän tulisi kummankin saada olla vahvoja hahmoja ja taistella unelmiensa puolesta.

Tämä johtuu siitä, että avain rauhalliseen yhdessäoloon on aina kunnioitus huolimatta sukupuolesta, sosiaalisista asemista tai ideologioista.

Tänään haluamme, että ajattelet tätä. 

Vahvan naisen ominaisuudet

Nainen, jolla on vahva persoona ei synny päivässä. Hänen sitkeytensä on tulosta hänen koko elämästään ja hänen reaktioistaan haasteisiin. Nämä sallivat hänen hitaasti muokata itseään.

Juhlittu antropologi Helen Fisher auttaa meitä ymmärtämään tämän hänen kirjassaan The First Sex. Hän kirjoittaa, että naiset eivät ole vain tulos sosiaalisista konteksteistaan ja henkilökohtaisesta kosketuksesta. Se on jotakin syvempää ja herkempää.

Fisherin mukaan naiset eivät ole toinen sukupuoli, kuten sovinisti Simone de Beauvoir sanoisi. Ja he eivät luultavasti myös tulleet Aatamilta otetusta kylkiluusta.

Fisher käyttää sitten tiedettä selittääkseen:

  • Biologisesti naiset ovat primäärinen, oletussukupuoli. Tämä johtuu siitä, että alkioon täytyy lisätä kemikaaleja, jotta siitä tulee mies.
  • On olemassa sisäinen ääni, joka on kutsunut meitä heräämään ja ansaitsemaan vähän enemmän kunnioitusta joka päivä.
  • Geenimme muotoilevat meidät. Sosiaalinen aspekti on juurrutettu meihin, mutta ajan myötä geenimme aiheuttavat uusia sisäisiä herätyksiä jotka määrittelevät meitä enemmän joka kerralla. Ne tapahtuvat askel askeleelta, yksi vaihe kerrallaan.
Nainen ja lyhty

On joitakin naisia, jotka elävät elämänsä alistuneina. Tämä tekee heille vaikeaksi saavuttaa täyteyden ja itseilmaisun askel. Nämä ovat naisia, jotka alistavat itsensä patriarkaaliseen ikeeseen. Siellä he tulevat osaksi miesvaltaisuutta.

Tee äänesi kuulluksi, vaikka ääntäsi kritisoitaisiin

“Mistä hän sai tuon luonteen? Hänen täytyy olla ilkeä ja katkera.”

Tämä lause paljastaa jotakin syvempää kuin kunnioituksen puutteen. Se myös paljastaa sovinistisen ajattelutavan. Lopulta, tietyt käytökset heijastavat tiettyjä ominaisuuksia.

Mies joka puhuu ääneen on rohkea. Mutta naista, joka käyttää ääntään ja vihaansa eikä alistu, pidetään ilkeänä ja katkerana. Miksi näin on?

  • Tämä johtuu klassisesta miesten dominoiman yhteiskunnan ajattelutavasta. 
  • Tässä yhteiskunnassa naisten tulisi tyytyä ja olla välittäviä.

Joskus ihmiset sanovat tämänkaltaisia lauseita sitä liiemmin ajattelematta. On tärkeää alkaa ajatella sanojasi, ja sitä mitä ne edustavat.

Naisilla, kuten miehilläkin, on täysi oikeus vahvaan luonteeseen. Heidän tulisi pystyä taistelemaan unelmiensa puolesta kunnioituksella, saavuttaa tavoitteitaan, ja haastaa vanhoja ajattelutapojaan.

Villit naiset

Harvat kirjat ovat kiinnostavampia ”herättämään meidät” haastamaan yhteiskuntaa kuin Naiset jotka kulkevat susien kanssa, jonka on kirjoittanut Clarissa Pinkola Estés.

Punahilkka

Tässä fantastisessa teoksessa Estés sukeltaa syvälle ”villin naisen” kulttuurisiin juuriin läpi historian. Ilman epäilystäkään, se määrittelee mitä tarkoittaa olla aito, voimakas nainen. 

Jokainen villi nainen käy läpi henkilökohtaista kehittymistä, mikä ulottuu hänen syvimmästä olemuksestaan siihen, mitä hän on nyt.

Hänen haasteensa, pelkonsa ja kärsimyksensä tekevät hänestä nyt sen vahvan naisen, joka hän on tänään. 

Naisilla on jotain erityislaatuista:

  • Juuremme ovat intuitio ja luovuus. Olemme kykeneviä näkemään pidemmälle kuin sen, mitä on ympärillämme.
  • Kuuntelemme itseämme ja olemme yhteydessä kaikkeen ympärillämme samaan aikaan.
  • Edellisten yhteiskuntien stereotyypit ja roolit jotka meille on luotu eivät voi määritellä meitä. Naiset ovat enemmän kuin meidän edeltäjämme.
  • Ja tietysti: naiset eivät ole heikkoja, vaikutusalttiita, itsekeskeisiä, katkeria vanhojapiikoja. 
Nainen metsässä

Tämän päivän nainen luo oman elämänsä. Hän on rohkea ja hänellä on voimakas ääni.

Tämän päivän nainen haluaa muuttaa asioita, puhua mielensä ja varmistaa, että hän saa ansaitsemansa kunnioituksen. 

Hän elää tavalla, mikä on onnellinen, tasapainoinen ja linjassa sen kanssa, mitä hän haluaa: olipa hän parisuhteessa tai yksin.

UUTISIA VERKOSSA