Kahvin ja ystävien hyödyt

Itse juoman hyötyjen lisäksi, koko kahvinjuontirituaali ystäviesi kanssa auttaa sinua vapauttamaan mielesi, helpottamaan stressiäsi ja saamaan hyviä kokemuksia.

Ei ole montaa yhtä miellyttävää ja mukavaa hetkeä kuin se, jolloin kokoonnut yhdessä ystäviesi kanssa kupilliselle kahvia tai teetä. Huolet väistyvät nopeasti.

Usko tai älä, kahvi- tai teekupillisen nauttiminen ei ole enää pelkkä kulttuuriimme juurtunut rituaali – kahvinjuontiin ja ajanviettoon ystävien kanssa liittyy puolia, jotka ovat hyväksi aivoille ja myös tunteillesi.

Jos et ole koskaan pysähtynyt miettimään asiaa, kerromme siitä sinulle enemmän tämän päivän artikkelissa ja kutsumme sinut osallistumaan tähän terveelliseen tapaan, jossa yhdistyy kolme mahtavaa ainesta: kahvi, nauru ja hyvät ystävät.

Kahvinjuonnin sosiaalinen puoli

Kahvi on stimulantti, joka on ollut jo vuosisatojen ajan tärkeä osa jokaista päiväämme.

Olemme käsitelleet kahvin kaikkia hyötyjä elimistölle jo monta kertaa: se saa sinut heräämään aamulla, parantaa kognitiivisia kykyjä, antaa energiaa ja hoitaa jopa maksaa.

Katso myös: Halauksen parantava voima

On kuitenkin mahdollista, ettet ole koskaan pysähtynyt miettimään tämän ihmisten rakastaman tumman juoman merkillistä ”sosiaalista tekijää”. Otetaan selvää. 

ajanviete

Kuumaa juomaa ja hyvää seuraa

Tässä yksi esimerkki. Olet juuri lopettanut työt, eikä päivä ole oikein mennyt hyvin. Stressi, huolet ja palaneet hermot ovat nostaneet liiaksi kortisoli– ja noradrenaliinitasoja verenkierrossasi, mikä saattaa muuttaa monia kehosi perustoimintoja.

  • Sydämesi hakkaa, vatsaasi koskee, olet väsynyt ja ajatus ei kulje. Ennen kuin lähdet kotiin, kutsut kuitenkin ensin ystäväsi kahvilaan kupilliselle.
  • Tilaat kahvin ja aloitat vähitellen miellyttävän keskustelun. Kaikilla lämpimillä juomilla on rauhoittava vaikutus kehoon: ne rauhoittavat hengitystä ja hermoja. Päänsärkysi häviää.
  • Kahvi ja tee ovat myös lieviä stimulantteja. Tämä auttaa sinua keskittymään keskusteluun ystäväsi kanssa. Tajuamatta sitä itsekään ryhdyt kertomaan huolistasi.
  • Kun nauratte ensimmäisen kerran yhdessä, endorfiinit hoitavat loput: alat tuntea olosi paremmaksi, ja ongelmasi tuntuvat yhtäkkiä pienemmiltä.

Suosittelemme lukemaan: 30 ahdistusta torjuvaa flavonoidipitoista ruokaa

Kahvi ja ystävät: kuinka olla ”läsnä”

Elämme nopeatempoisessa maailmassa, joka vaatii meiltä jatkuvasti yhä enemmän. On helpompaa keskittyä siihen, mitä sinun täytyy tehdä seuraavan tunnin tai päivän aikana kuin siihen, mitä teet parhaillaan.

Kahvinjuontirituaali on terapeuttinen läsnäoloharjoitus. Millään muulla ei ole silloin merkitystä ja voit vain antaa itsesi nauttia juomasta, keskustelusta, seurasta ja naurusta.

Tämä on tärkeää pitää mielessä.

kahvikannu

Tunneankkureiden voima

Tässä toinen mielenkiintoinen seikka. Tunneankkurit ovat erityisiä hetkiä, jotka aivosi tallentavat muistiin positiivisina ja rikastuttavina kokemuksina, joita muistella vaikeina hetkinä.

  • Otetaan toinen esimerkki. Sinulla on juuri ollut hauskaa ystäväsi kanssa kahvilla. Puhuitte kaikesta: nauroit, itkit ja annoit viisaita neuvoja.
  • Kaikki nuo sekalaiset tunteet jäävät muistiin aivoihisi ja luovat ankkureita, hetkiä, joita voit muistella huomenna, jos päiväsi ei suju hyvin.
  • Riittää vain, että muistelet noita hetkiä, jotka ovat aina kertauksen arvoisia, sillä niissä piilee kaikkein palkitsevin ja yksinkertaisin onni.

Tutustu: Kahvin nauttiminen aamiaisella ja sen hyödyt

kahvia kupeissa

Hyvissä hetkissä on enemmän voimaa kuin huonoissa

Vaikka joskus asia vaikuttaisi olevan päinvastoin, totuus on, että aivosi ”varastoivat” positiiviset ja miellyttävät hetket torjuakseen huonot. Positiiviset puolet tallentuvat muistiin negatiivisia paremmin, sillä ne auttavat sinua sopeutumaan paremmin ja menemään elämässä eteenpäin.

  • Voit helposti jäädä jumiin pahoihin asioihin. Siksi sinun kannattaa hyväksyä epäonnistumiset, menetykset ja virheet ja siirtyä sitten elämässä eteenpäin, jotta et anna synkkyyden verhon jäädä yllesi pitkäksi aikaa.
  • Jokin niinkin yksinkertainen ja positiivinen asia kuin kahvilla käyminen ystävien kanssa ja päivän tapahtumista puhuminen voi olla yksi parhaista harjoituksista mielelle ja sydämelle.

Nämä asiat jäävät positiivisten kokemuksiesi varastoon antamaan rohkaisua, voimaa ja energiaa, kun asiat eivät mene haluamallasi tavalla.

Kerropa… Oletko jo käynyt ystäviesi kanssa kahvilla tänään?