Joskus on hetkiä, jolloin haluat jättää kaiken taaksesi

· huhtikuu 5, 2017
Joskus kaiken taakseen jättäminen ei ole pelkuruutta, vaan täysin päinvastainen teko. Kun ympärilläsi olevat asiat muuttuvat vihamielisiksi, on aika tehdä muutos parempaan.

”Kaiken taakseen jättäminen” ei tarkoita luopumista siitä, mitä sinulla on. Sen sijaan että tälle ilmaukselle antaisi negatiivisen tai fatalistisen sivumerkityksen, joskus se sanotaan ikään kuin huokaisten, haikaillen sitä, että voisi aloittaa jotakin uutta.

Kaiken jättäminen tarkoittaa joskus samaa kuin ”alusta aloittaminen”. Tällä ilmauksella voi olla monia mielenkiintoisia ulottuvuuksia.

”Uudelleenkäynnistys” on alusta aloittamista niin, että säilytät olemuksesi, mutta annat itsesi ottaa askeleen kohti tuntematonta. Tämä on osoitus rohkeudesta, ja saattaa olla henkilölle itselleen jopa välttämätöntä.

Sinun ei tietenkään pitäisi pitää pelkkää riitaa tai heikkouden hetkeä merkkinä siitä, että sinun tulisi ”jättää kaikki taaksesi”. Niin ei pidä tehdä.

Tämän päivän artikkelissa haluamme tarjota sinulle oppaan näiden tärkeiden hetkien tunnistamiseksi. Henkilökohtaisen kriisin aikana muutos voi olla paras ratkaisu, jos olet syvästi ja peruuttamattomasti onneton.

Päämääräsi tulisi olla aina yksi ja sama: tulla paremmaksi ihmisenä, ottaa omat tunteesi huomioon, olla tyytyväinen itseesi ja säilyttää oma hyvinvointisi.

Annamme sinulle tähän muutaman keinon, jotka kannattaa pitää mielessä.

Kun kaiken jättäminen on ainoa vaihtoehto

Joskus sinusta tuntuu siltä, kuin olisit vain lautta tuuliajolla. Aivan kuin elämänvirta olisi kuljettanut sinua taaksepäin, ja olisit menettänyt kaiken hallinnan.

Lue myös: Oikea voima mitataan rohkeudella

  • Työ, joka loukkaa henkilökohtaisia oikeuksiasi
  • Eläminen tuskantäyteisessä ja myrkyllisessä ihmissuhteessa, jossa lopulta kadotat itsetuntosi
  • Eläminen sellaisessa perheessä, jossa sinua ei kunnioiteta tai arvosteta

Kaikki yllä mainitut kohdat ovat täydellisiä esimerkkejä sellaisista monimutkaisista tilanteista, jolloin saatat olla turhautunut ja lannistunut.

Kun elämäntilanteesi haittaa sinua, on tarpeen reagoida siihen. Sinun on kieltäydyttävä itsesi mitätöimisestä päivä toisensa jälkeen ja omanarvontuntosi uhraamisesta siihen pisteeseen, että sinulla ei ole enää mitään jäljellä.

Elämässä on hetkiä, jolloin on välttämätöntä tehdä tämä. Kaiken jättäminen on silloin ainoa vaihtoehto.

Merenneito

Kuinka tietää, milloin tämä askel tulee ottaa

Kuten alussa totesimme, älä käytä yhtä vaikeaa hetkeä tekosyynä käynnistää pysyvä muutos.

Kaikilla on joskus erimielisyytensä ympärillään olevien ihmisten kanssa. Käyt myös läpi tiettyjä vaiheita, jotka ovat toisia hetkiä vaikeampia, kuten hankaluudet töissä ja klassiset ylä- ja alamäet kumppanin kanssa.

Monimutkaiset hetket saattavat joskus olla henkilökohtaisia haasteita, jotka sinun on opittava voittamaan. On kuitenkin paljon asioita, jotka voivat auttaa sinua päättämään, pitääkö sinun jatkaa taistelua vai alkaa jättää joitakin asioita taaksesi.

  • Kaivaudu juuriisi, syvimpään olemukseesi. Parhaillaan käynnissä olevasta monimutkaisesta elämäntilanteesta huolimatta sisäinen äänesi on se, joka kertoo sinulle kannattaako taistelua jatkaa vai ei.
  • Jos olet parisuhteessa, sinun on analysoitava monia eri puolia. Pohdi, onko toinen henkilö panostanut suhteeseen saman verran, samat unelmat ja samat tunteet kuin sinä.
  • Tarkastele suhteesi tasapainoa. Jos olet aina riidan samalla puolella, eli aina se, joka antaa periksi hyökkäysten tai kyynelten takia, sitten sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa.

Jos suhteessanne ei ole kunnioitusta, rakkautenne ei ole aitoa. Jos rakkaus ei ole aitoa, on aika aloittaa alusta.

punainen savu

Kaiken jättäminen: osoitus rohkeudesta

Jos joku ei rakasta sinua, älä kerjää häneltä rakkautta. Jos huomaat, että perheesi kanssa muodostamasi side perustuu henkiselle kiristykselle, ota perheeseesi etäisyyttä. Jos näet, että työsi vaikuttaa terveyteesi, on aika toimia.

On kuitenkin hetkiä, jolloin kaikki nämä ulottuvuudet voivat kietoutua toinen toisiinsa.

Lue myös: Persoonallisuustesti: valitse yksi näistä ovista

Huono työ, vaikea ihmissuhde tai ympärilläsi olevien ihmisten tuen puute voivat pakottaa sinut aloittamaan alusta. Sen tekeminen on rohkeudenosoitus, joka määrittelee sinut.

Muista: olet oman elämäsi tukipylväs. Jos annat itsesi sortua, kaikki muukin ympärilläsi romahtaa. Sinun täytyy siis tehdä seuraavaa:

Askeleet muutoksen tiellä

  • Ilmoita läheisillesi tilanteestasi. Pysy jämäkkänä ja puhu avoimesti tarpeistasi, tuntemuksistasi ja siitä, mitä käyt läpi.
  • Jos muutosta ei tapahdu, jos tilanne pysyy samana siitä huolimatta, että teit selväksi tunteesi, on aika siirtyä eteenpäin.
  • Itke tarvittaessa ja helpota näin henkistä taakkaasi, mutta muista myös yrittää visualisoida jotakin. Kuvittele, millaisena haluaisit nähdä itsesi tulevina kuukausina. Kuvittele itsesi onnellisena, rauhallisena ja tasapainossa.
  • Tämän sinä ansaitset: rauhan. Pane piste henkisille myrskyillesi. Tämän saavuttaaksesi sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin jättää kaikki taaksesi ja luoda elämällesi uudet näkymät.
nainen ja perhonen

Sinun täytyy ainoastaan olla realistinen. Tiedosta, ettei kulkemasi tie tule olemaan helppo, mutta mikä ikinä sinua odottaakin tulee olemaan sen arvoista.