Logo image
Logo image

7 suhdevirhettä, jotka kannattaa korjata heti

4 minuuttia
Vaikka suhde olisi miten vakaalla pohjalla tahansa, on olemassa tiettyjä käytösmalleja ja virheitä, jotka voivat kuluttaa suhdetta ja sammuttaa teidät yhteen tuoneen kipinän.
7 suhdevirhettä, jotka kannattaa korjata heti
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Joidenkin tilastojen mukaan puolet avioliitoista päättyy eroon. Näissä tilastoissa ei kuitenkaan kerrota avioeroon liittyvistä syistä.

On olemassa joitakin yleisiä suhdevirheitä, jotka voitaisiin helposti välttää. Vaikka ne ovatkin tavallisia, ne voivat vaikuttaa suuresti parisuhteen vakauteen.

Rakkauteen pohjautuvat suhteet eivät aina ole helppoja. Jos päätämme ryhtyä suhteeseen, meidän on tehtävä uhrauksia ja ponnisteltava suhteen eteen.

Toisaalta, itsensä pakottaminen tekemään tiettyjä asioita voi estää suhdetta menemästä huonompaan suuntaan. Se saattaa jopa estää suhteen päättymisen.

1. Kumppanin pitäminen itsestäänselvyytenä

On olemassa eräs ongelma, joka voi tapahtua kaikissa suhteissa. Ajan kuluessa unohdamme näyttää kumppanillemme, kuinka tärkeä hän on meille. Unohdamme ystävälliset eleet ja pienet yksityiskohdat. Nämä ovat erittäin tärkeitä suhteen alussa. Muista, että suhteesta pitää huolehtia ja sitä pitää vaalia.

Kumppanisi ansaitsee saada kuulla, kuinka tärkeä hän on sinulle. Meidän kaikkien olisi käytettävä aikaa siihen, että näytämme kumppanillemme miten paljon arvostamme häntä.

Helppo tapa alkaa pohtia näitä asioita on kysyä itseltään “millainen elämäni olisi ilman kumppaniani?”.

Älä anna rutiinin tuhota suhdettasi koska et kiinnitä huomiota näihin asioihin.

2. Valehtelu

Some figure

Rakkaussuhteet perustuvat luottamukseen. Joidenkin ihmisten mielestä pienet valkoiset valheet ovat OK. Jotta suhde olisi vahva ja perustuisi luottamukseen, pikkuvalheitakaan ei tulisi kertoa.

Pidä mielessä, että totuus voi tulla lopulta päivänvaloon. Pienillä valheilla on merkitystä. Ne ovat yksi pahimmista ihmisten tekemistä virheistä suhteissa. Kumppanisi todennäköisesti ajattelee, että jos valehtelet jostakin pienestä jutusta, tulet valehtelemaan myös jostakin isommasta asiasta.

Asioiden piilottaminen kumppanilta antaa saman signaalin. On ihan normaalia haluta olla puhumatta kumppanille riidan jälkeen. Itse asiassa hetken yksinolo voi olla positiivista, jos sen toteuttaa viisaasti. Näin voit välttää sanomasta jotakin, mikä suututtaa kumppanisi ja saa sinut katumaan.

Jos kuitenkin vetäydyt liian pitkäksi aikaa, saatat satuttaa kumppaniasi. Tämä johtuu siitä, että samalla jätät kumppanisi huomiotta saaden hänet tuntemaan olonsa siltä, kuin hän ei olisi oikein minkään arvoinen.

3. Kunnioituksen puute

Voit kertoa kumppanillesi asioita, jotka vaivaavat sinua tai pahoittavat mielesi. Mutta tämä tulisi yrittää tehdä niin, ettet kuulosta siltä, kuin syyllistäisit niistä kumppaniasi. Vältä pistäviä sanoja.

Lisäksi, pyri puhumaan silloin, kun kumpikin on rauhallinen. Tämä on tärkeää väärinymmärrysten välttämiseksi. Muista, että voit aina pyytää anteeksiantoa, mutta et voi vetää sanojasi takaisin. Jatkuvasti kasvava kunnioituksen puute voi saada suhteenne huononemaan.

Toinen tapa olla epäkunnioittava omaa kumppaniaan kohtaan on tehdä tärkeitä päätöksiä ottamatta häntä lainkaan huomioon. Tämä on hyvin yleistä. Voimme kuitenkin välttää sen, jos kiinnitämme asiaan huomiota.

On tärkeää muistaa, että kumppanin mielipide on arvokas. Kumppanisikin on iloinen, kun pääsee osallistumaan asioihin.

4. Asioiden olettaminen

Some figure

Virheiden välttämiseksi on tärkeää keskittyä kommunikaation laatuun. Sinun on ilmaistava selkeästi mitä haluat, tunnet, ajattelet ja toivot.

Tämä on tärkeää. Kumppanisi tulisi kiinnittää siihen huomiota ja ymmärtää sinua. Mutta myös sinun on ponnisteltava ymmärtääksesi kumppaniasi. Älä oleta asioita, ennen kuin kysyt häneltä itseltään.

Jos et luota siihen mitä kumppanisi kertoo, kenen suusta sinun pitäisi se sitten kuulla?

5. Tärkeiden asioiden vieminen kumppanilta

Miltä sinusta tuntuisi, jos kumppanisi veisi sinulta asiat joista pidät? Ihmissuhteen muodostaa kaksi ihmistä. Kumpikin on tehnyt päätöksen jakaa elämänsä ja elää yhdessä eroavaisuuksistaan huolimatta.

On tärkeää, että suhteessakin kumpikin säilyttää yksilöllisyytensä. Kummankin tulisi voida tehdä omia asioitaan. On huono juttu pyytää suoraan tai vihjaillen kumppania lopettamaan rakastamiensa asioiden tekeminen. Se on kuin estäisi häntä ilmaisemasta osaa persoonastaan.

Se mitä tarvitsette suhteessanne, on hyvä tasapaino. Jos menetätte sen, tukahdutatte sillä vain suhteenne.

6. Huolehtiminen vain omasta tyydytyksestään

Some figure

Kuten jo tiedämme, seksi on osa ihmisluontoa. Suhteessa kompromissit seksin suhteen ovat hyvin tärkeitä.

Seksiä voi jopa käyttää nopeana keinona arvioida omaa suhdettaan yleisesti. Jos olet itsekäs seksissä, jos sinua kiinnostaa ainoastaan oma tyydytyksesi, teet pahan virheen. Saat sillä kumppanisi tuntemaan itsensä vain välineeksi.

7. Suhteen jatkuva kyseenalaistaminen

Jos jatkuvasti kyseenalaistat suhteenne, se on kumppanille eräänlainen merkki. Se on merkki siitä, että epäröit välillänne olevaa “sopimusta” eli suhdetta. Se on myös sama asia, kuin jos sanoisit kumppanillesi ettei suhteenne etene mihinkään.

Moni asia voi laukaista tämän. Joitakin tavallisia syitä ovat pelko, huono itsetunto, luottamuspula ja moni muu asia. Ongelman ratkaisemiseksi sinun on tiedettävä, mikä saa sinut epäilemään suhdettanne.

Suhteen jatkuva epäily voi tehdä kumppanisi epävarmaksi. Tämä saa yleensä suhteen etenemään paljon normaalia hitaammin.

On erittäin tärkeää olla tietoinen asiasta sillä hetkellä, kun ajattelet tehneesi yhden näistä virheistä. Kun olet tietoinen toimintatavastasi, sinulla on paremmat mahdollisuudet rakentaa hyvä suhde kumppanisi kanssa.

On tärkeää olla menettämättä toivoa. Sinun tulisi tehdä kaikkesi suhteen tasapainon palauttamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Laca Arocena, Francisco Augusto., Mejía Ceballos, Juan Carlos. (2016).DEPENDENCIA EMOCIONAL, CONSCIENCIA DEL PRESENTE Y ESTILOS DE COMUNICACIÓN EN SITUACIONES DE CONFLICTO CON LA PAREJA. https://www.redalyc.org/pdf/292/29251161006.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.