Jos muutun, kaikki muuttuu: 5 askelta alitajunnan ohjelmoimiseen

Et kenties kykene hallitsemaan alitajuntaasi, mutta voit opettaa sen ohjaamaan sinua intuitiosi kautta elääksesi täysin nykyhetkessä.
Jos muutun, kaikki muuttuu: 5 askelta alitajunnan ohjelmoimiseen

Viimeisin päivitys: 31 tammikuuta, 2019

Alitajunnan ohjelmointi kuullostaa melkein pelottavalta. Kun kuulemme sanan “alitajunta”, monelle meistä tulee heti mieleen psykoanalyysi. Ajatus siitä, että meitä luonnehtii kaikki se mikä piilee tietoisuutemme pinnan alapuolella, nousee myös mieleen.

Itse asiassa tämä nimenomainen mielemme osa on se, mikä toimii moottorina monille tekemillemme asioille. Se ohjaa jokapäiväisiä reaktioitamme ja tapaamme olla vuorovaikutuksessa ympärillämme olevien ihmisten kanssa.

Kun meidät esimerkiksi esitellään uudelle ihmiselle, pystymme nopeasti arvioimaan pidämmekö hänestä vai emme. Kun menemme portaat alas ja olemme kompastua, reagoimme tavallisesti sekunnin murto-osassa ja saamme tasapainomme takaisin.

On monia asioita, joita teemme automaattisesti ja monia vastauksia, joita annamme analysoimatta ja järkeilemättä niitä. Kaiken kaikkiaan monet tavat, joilla käyttäydymme, tulevat alitajunnastamme.

Mutta mitä jos kertoisimme sinulle, että on olemassa tapa päästä käsiksi tähän mielessämme olevaan mustaan laatikkoon ja oppia tuntemaan se paremmin sekä jopa hallita sitä? Alitajunnan ohjelmointi on juuri tätä.

Sen tekeminen olisi uskomaton tapa oppia käyttäytymään itsevarmemmin ja pelottomammin niin, että muuttuisimme vapaammiksi, täydemmiksi ja onnellisemmiksi ihmisiksi.

Tänään puhumme sinulle tästä aiheesta.

Alitajunta on mielen autopilotti

Mikään alitajunnassasi oleva ei ole mielivaltaista tai sattumanvaraista. Alitajuntasi isännöi kaikkien kokemiesi, näkemiesi ja tuntemiesi asioiden ydintä. Se on ikään kuin “roskalaatikko”, jossa olemuksesi kompassia ja kaikkea sinulle tapahtunutta säilytetään.

Kaikki, mitä olet käynyt läpi, jättää sinuun psyykkisen jäljen sen mukaan, kuinka olet käsitellyt asian. Tämän vuoksi muodostat tiettyjä assosiaatioita, oikeita tai vääriä, perustuen kokemiisi asioihin:

“Ihmiset, jotka katsovat minua silmiin, ovat luotettavia, koska äitini katsoi minua niin”. “Miehet, jotka välttävät katsekontaktia puhuessaan minulle ovat vaarallisia, sillä ensimmäinen poikaystäväni teki niin, ja hän todella satutti minua.”

Kaikki kokemasi jättää jäljen alitajuntaasi. Näin ollen tulkitset todellisuutta todennäköisesti tämän varastoituneen tiedon mukaisesti. Mutta alitajunnan ohjelmointi on mahdollista.

Alitajuntasi avulla sinun on mahdollista vastata nopeasti silloin, kun sinulla ei ole aikaa miettiä asioita. Alitajuntasi voi vastata moniin kysymyksiin, esimerkiksi: “Pitäisikö minun hyväksyä se työtarjous?”, “Kannattaako minun antaa puhelinnumeroni uudelle tuttavalleni?”, “Mihin suuntaan minun pitäisi lähteä, vasemmalle vai oikealle?”

Alitajunnan ohjelmointi ja sen hyödyt

perhosen siivet ja ihminen

On olemassa monia syitä, miksi alitajunta kannattaa ohjelmoida:

  • Oppiakseen tuntemaan itsensä paremmin.
  • Korjatakseen pahoja tapoja (tupakointi, stressi, ahdistus, masennus, huono itseluottamus).
  • Luodakseen todellisuuden, joka vastaa paremmin omia toiveita.

Alitajunnan ohjelmointi voi auttaa sinua muuttumaan sellaiseksi henkilöksi, joka todella haluat olla.

Ennen kuin ohjelmoit alitajunnan, sinun tulisi tietää mitä siihen liittyy

Idea on yksinkertainen: kukaan ei voi muuttaa kotinsa sisustusta, jos hän ei tiedä mitä talossa on alun alkaenkaan.

Tavallisin tilanne on se, että siellä on pimeitä huoneita, joihin ei ole päässyt valoa pitkiin aikoihin. Näissä paikoissa pelkosi ja rajoittavat ajatuksesi ovat piilossa – ne, jotka estävät sinua olemasta onnellinen.

Näin ollen on erittäin tärkeää oppia tuntemaan oman alitajunnan ongelma-alueet, jotta voit korjata ne ennen kuin suuntaat alitajuntasi kohti terveyttä ja hyviä saavutuksia.

Alitajuntaasi päästäksesi sinun on tehtävä seuraavalla tavalla. Se tulee olemaan äärimmäisen hyödyllistä.

Opi pääsemään alitajuntaasi

värikäs mieli
  • Kiinnitä huomiota vaistoihisi. Aavistukset ovat itse asiassa viestejä, joita alitajuntasi lähettää tietoiseen mieleesi. Ne ovat näin ollen tiedon palasia, jotka voivat toimia vihjeenä siitä, mitä sisälläsi piilee ja mitä yrität kertoa itsellesi.
  • Pidä unipäiväkirjaa. Laita muistivihko yöpöydälle ja kirjoita kaikki näkemäsi unet muistiin. Tee se heti herättyäsi, jotta muistat unen. Myöhemmin analysoi sitä ja kysy itseltäsi, mitä uni voisi tarkoittaa.
  • Meditoi. Löydä rauhallinen hetki päivän aikana ja käytä se tähän terveelliseen harjoitukseen. Ajattele sitä puolituntisena, jolloin pääset yhteyteen itsesi kanssa.
  • Maalaa mandaloita. Se on tapa keskittyä tähän hetkeen, jotta voit päästä yhteyteen itsesi kanssa.
  • Pidä päiväkirjaa. Kirjoita muistiin ajatuksiasi, muistojasi ja tunteitasi. Se on täydellinen tapa luoda “kirjallisuusarkkitehtuuria”, jossa olemuksesi ja palanen alitajuntaasi pääsevät esiin.

5 vaihetta alitajunnan ohjelmointiin

On tärkeää työstää aiempaa vaihetta, itsensä löytämistä, ennen kuin siirryt tähän vaiheeseen.

Vasta kun olet löytänyt heikkoutesi, voit aloittaa sisäisen muutosprosessin ja alitajunnan ohjelmoimisen.

Sinun tulisi muistaa yksi tärkeä asia: ole johdonmukainen. Nämä harjoitukset tulisi tehdä päivittäin, joten ole kärsivällinen. Muutokset eivät tapahdu viikossa tai edes kuukaudessa.

Pane muistiin nämä vaiheet.

1. Visualisoi

Harjoittele visualisointia joka päivä. Kuvittele itsesi autossa. Olet kuskin paikalla, ratissa, ja tiedät tasan tarkkaan minne sinun pitää ajaa.

  • Tunnet mukavan tuulenvireen kasvoillasi ja näet rauhoittavan auringonnousun horisontissa, joka täyttää sinut toivolla.
  • Se piste horisontissa on se paikka, jossa päämääräsi ovat. Ajat sitä kohti luottavaisesti ja pelottomasti. Kukaan ei estä sinua.

2. Käytä positiivisia affirmaatioita itsesi voimaannuttamiseksi

Keksi lauseita, jotka toimivat sinun kohdallasi: “Ansaitsen olla onnellinen, eikä mikään voi pysäyttää minua. Pahimmat viholliseni ovat mielessäni, ja olen jo voittanut ne.”

Toista näitä affirmaatioita usein, erityisesti ennen nukkumaanmenoa.

3. Elä “tässä ja nyt”

Ole yhteydessä siihen, mitä tapahtuu nykyhetkellä.

Jos keskität huomiosi menneisyyteen tai tulevaisuuteen, alitajuntasi pettää sinut, sillä ovet uusiin tilaisuuksiin aukeavat vain nykyhetkessä.

4. Tee yksi asia kerrallaan

Vältä multitaskausta. Sadan asian yhtäaikainen tekeminen saa aikaan stressiä, josta tulee sisäisen rauhasi vihollinen.

Opi keskittymään asioihin, joita teet parhaillaan. Sinun tulisi keskittää kaikki energiasi niihin.

5. Pysäytä harhailevat ajatukset

linnut tytön pään ympärillä

Kaiken kaikkiaan sinulla pitäisi olla yksi tavoite mielessäsi: olla onnellinen, olla oma itsesi ja muuttua ihmiseksi, jollainen todella haluat olla.

Tiedätkö, kuka voi estää sinua pääsemästä siihen? Sinä itse, harhailevine ajatuksinesi. Sinun ei tulisi enää miettiä seuraavalla tavalla: “En pysty, koska olen epäonnistunut aiemmin” tai “En uskalla, koska aiheutan varmasti pettymyksen jollekulle.”

Pidä ajatuksesi hallinnassa ja omaksu itsellesi luottavaisempi, kypsempi ja tehokkaampi alitajunta, joka ohjaa sinua sinne minne haluat: maailmaan, jossa on täydellinen rauha ja onni.

Pääkuva on lähteestä wikiHow.com


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Stajkovic, A.D., Locke, E. A., & Blaire, E. (2006). “A first examination of the relationships between primed subconscious goals, assigned conscious goals, and task performance”. Journal of Applied Psychology5: 1172–1180
  •  Henri F. Ellenberger, The Discovery of the Unconscious (1970)
  • Laplanche, Jean & Jean-Bertrand Pontalis (1967). Diccionario de Psicoanálisis, Paidós, B. Aires 9ª. Edición 2007, p. 414
  • Kasala ER, Bodduluru LN, Maneti Y, Thipparaboina R, “Effect of meditation on neurophysiological changes in stress mediated depression”, Complement Ther Clin Pract. 2014 Feb;20(1):74-80.
  • Dahl CJ, Lutz A, Davidson RJ, “Reconstructing and deconstructing the self: cognitive mechanisms in meditation practice”, Trends Cogn Sci. 2015 Sep;19(9):515-23.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.