Jooga-asentoja, jotka auttavat painonpudotuksessa

· toukokuu 2, 2018
Tällä kertaa haluamme paljastaa mitkä jooga-asennot auttavat tehokkaimmin pudottamaan ylimääräisiä kiloja, jotka aiheuttavat raskasta oloa.

Moni haluaa joogaharrastuksen aloittaessaan tietää, mitkä asennot ovat ne parhaat valinnat painonpudotuksen kannalta. Joogan avulla voidaan tosiaan saavuttaa viehättävä vartalo, ja tämä onkin yksi niistä asioista minkä vuoksi moni aloittaa kyseisen harrastuksen.

Kun ihminen on lotusasennossa, hän tekee muutakin kuin vain meditoi ja hiljentää mielensä. Tilanteessa syntyy nimittäin fyysinen hyöty: hoikempi, notkeampi ja kiinteämpi keho, joka on siten myös terveempi.

Tässä kohtaa tulee huomioida, että joogan aloittamiseksi ei tarvita tietyn tyyppistä kehoa, eikä ole tarpeen olla laiha. Minkä tyyppinen ihminen tahansa hyötyy joogan harjoittamisesta, ja jokainen pystyy harjoittamaan kehoaan terveytensä parantamiseksi.

Nyt kerromme siis jooga-asennoista, jotka ovat tehokas apu painonpudotuksen ollessa tavoitteena – jatka lukemista ja ota nämä osaksi omia arjen rutiinejasi!

Kuinka jooga auttaa vähentämään kiloja?

Kun aikaa kuluu tämän harrastuksen parissa ja ihminen harjoittaa joogaa monta kertaa viikossa, keho tottuu kyseiseen aktiviteettiin. Joogan välittömiin hyötyihin kuuluvat seuraavat:

 • se lisää verenkiertoa
 • se tarjoaa energiaa ja elinvoimaa
 • se parantaa unenlaatua
 • psyykkisen ja psykologisen terveyden parantuminen:
  • stressin poistuminen
  • mielialan parantuminen
 • jännitteen vähentyminen:
  • rentoutus

Nyt sitten vastaus kysymykseen ”kuinka joogan avulla voidaan pudottaa kiloja?”. Tämä vaikutus saadaan aikaan lihasharjoitusten avulla, mikä tapahtuu tietyissä asennoissa eli asanoissa.

Jooga-asennot ovat erityisiä asentoja, joissa keho pysyy lyhyen aikaa (sekunneista minuutteihin). Tämän asennon pitkittyessä kehosi pysyy jännittyneessä tilassa, jossa lihakset supistuvat.

Toisin sanoen hyvät jooga-asennot painonpudotuksen tueksi käsittävät lähes kaikki tähän lajiin kuuluvat asennot. Joidenkin toistaminen voi kuitenkin auttaa polttamaan rasvaa erityisen tehokkaasti.

Jooga-asennossa pysyminen jonkun aikaa auttaa siis aina tehokkaammin polttamaan rasvaa, aktivoimaan lihaksia sekä kiinteyttämään tiettyjä alueita kehossa.

Tämä tietysti riippuu täysin siitä intensiteetistä, jolla teet asennot. Tässä mielessä joogaohjaajat yleensä lisäävätkin pikkuhiljaa sekä monimutkaisuutta että asentojen kestoa. Näin tekemällä keho pystyy tottumaan siihen voimaan jota vaaditaan, sekä kehittää kestävyyttään.

Painon vähentyminen tulee tapahtumaan vähitellen. Tulee kuitenkin tässä kohtaa muistaa, että painonpudotus riippuu paljon ihmisen ruokavaliosta. Jooga pelkästään ei voi saada aikaan painon vähentymistä, vaan sen lisäksi tulee noudattaa terveellistä elämäntapaa.

Parhaat jooga-asennot kehon hoikistamiseksi

Jos et halua tai jos sinulla ei ole aikaa mennä joogatunnille, ei ole syytä huoleen, sillä voit tehdä näitä harjoituksia kotonakin. Tarvitset vain puoli tuntia päivässä (ja hiukan rauhaa ja tilaa). Muista että tässä on merkittävää harjoituksen laatu, ei siis käytössäsi oleva tila.

Tärkeimmät jooga-asennot painonpudotuksen kannalta ovat seuraavaksi esittelemämme – kokeile niitä itse!

1. Kobra-asento

nainen jooga-asennossa

Tämä on yksi kaikkein tehokkaimmista jooga-asennoista kun halutaan pudottaa painoa, sillä se harjoittaa monia eri lihaksia samaan aikaan.

Kobra-asento on hyvin helppo tehdä. Sinun tarvitsee vain olla vatsallasi joogamatolla ja pitää kämmenesi hartioiden vieressä lattialla. Suorista ja jännitä käsivartesi nostaaksesi yläruumiisi lattiasta ylös. Pidä kasvot eteenpäin suunnattuina.

Voit pitää silmäsi avoinna ja tiettyyn pisteeseen kohdennettuina, tai sitten voit sulkea ne. Hengitä syvään muutaman kerran. Tässä on tärkeää pitää selkä suorana.

2. Soturiasento

Tämä asana tehdään seisten, ja se vahvistaa raajojasi. Laita yksi jalka eteen ja toinen taakse. Koukista etujalan polvea hiukan.

Aseta takajalkasi varpaat tukevasti. Nosta käsivarsia pään päälle ja tuo kämmenet yhteen. Pidä selkä suorana. 

3. Kala-asento

jooga-asentoja: kala

Kala-asento on perusasento joogassa. Se on suureksi avuksi silloin kun hartiasi ovat hyvin lysyssä (kun olet viettänyt tunteja tietokoneen ääressä) tai kun niskasi on kipeä.

Istu lattialla niin että jalkasi ovat suorina ja yhdessä. Laita kämmenet sivuille takapuolen viereen. Tuo sitten yläruumiisi ja pääsi eteen- ja ylöspäin kunnes kyynärpäät koskettavat lattiaa.

Selkäsi tulee olemaan hiukan kaarella. Pysy tässä asennossa muutaman sekunnin ajan ja palaa sitten hitaasti aloistusasentoon, jotta sinua ei ala huimata.

4. Kynttiläasento

Tämä asento voi olla hiukan vaikeampi kuin edelliset, mutta se on samanlainen kuin kala-asento. Tällä asennolla pystyt lisäämään verenkiertoa aivoihin, vahvistamaan jalkojasi sekä työstämään vatsalihaksiasi.

Makaa selälläsi niin, että jalat ovat yhdessä ja käsivarret sivuilla ottamassa lattiasta tukea. Nosta jalkoja siten, että ne ovat kohtisuorassa lattiaan nähden.

Tuo jalkasi niin kauas kuin pystyt: idea on se, että varpaat koskettavat lattiaa pään yläpuolella. Pysy tässä asennossa muutaman sekunnin ajan. Hengitä syvään ja hitaasti, ja palaa sitten aloitusasentoon.

5. Puuasento

jooga-asentoja: puu

Tämän asanan avulla pystyt kiinteyttämään vatsaasi sekä parantamaan tasapainoasi. Seiso selkä suorana ja nosta vasenta jalkaasi, ja tue se oikean polvesi varaan. Nosta käsivarret pään päälle ja tuo kämmenet yhteen. Pidä tämä asento muutaman sekunnin ajan.

6. Growing-asento

Tämä asento auttaa parantamaan aineenvaihduntaa, ja se vahvistaa lihaksia selässä ja rinnassa. Sen tekemiseksi sinun täytyy maata vatsallasi.

Ota jalat käsiisi ja nosta pää ylös. Pidä tämä asento minuutin tai kahden ajan, ja sitten palaa hitaasti aloitusasentoon.

Kun haluat tehostaa painonpudotusta, kokeile näitä kuutta jooga-asentoa!