Itkeminen ei ole merkki heikkoudesta

tammikuu 7, 2017
Tuulettuminen ja yhteyden luominen omaan itseen eivät tarkoita sitä että olisit heikko, vaan sitä että tiedät omat rajasi ja kykysi. Joskus itkeminen onkin merkki vahvuudesta.

Joskus kun olemme väsyneitä ja joudumme voimiemme äärirajoille, annamme itkun vain tulla. Itkeminen ei tarkoita periksi antamista, eikä se myöskään ole merkki heikkoudesta.

Joskus ei ole tehtävissä mitään muuta kuin tämän vapautuksen antaminen itsellesi, sillä olet uupunut. Et jaksa enää olla vahva. Ja joskus elämä vaatii liikaa, eivätkä ympärilläsi olevat ihmiset aina ole tietoisia kaikesta siitä, minkä heille annat ilman mitään palkkiota.

Älä kanna maailman painoa harteillasi. Kanna vain se, mikä on sinulle todella elintärkeää, äläkä koskaan unohda sitä, että sydämesikin tarvitsee oman tilansa. Ja itke myös silloin kuin sinun ei tarvitse – vain vahvimmat ihmiset sallivat itsensä tehdä näin.

Tällä kertaa pohdimme siis itkemisen merkitystä ja tärkeyttä – miksi tämän purkautumisen mahdollistaminen on niin tärkeää?

Et voi olla vahva joka ikinen päivä

Saattaa olla, että sinut kasvatettiin uskomaan että kyyneleet tulisi ”niellä”, sillä elämä on kovaa, eikä itkeminen auta mitään. Ajan kuluessa tämä ajattelutapa voi kuitenkin aiheuttaa ihmiselle vakavia tunnetason ongelmia.

 • Jos et itke, tämä on joskus merkki siitä, että et näytä sitä mitä tunnet. Kätkeydyt tällöin teeskennellen, että kaikki on OK.
 • Jos yrität olla normaali sekä kätket tunteesi ja ongelmasi, lopulta et pelkästään salaa tunteitasi maailmalta, vaan piilotat ne myös itseltäsi.
 • Kätketyt tunteet ovat ongelmia, joita ei ole kohdattu. Ja huonosti hoidettu ongelma on tunne, joka lopulta näyttäytyy päänsärkynä, migreeninä, uupumuksena, lihasjännityksenä, huimauksena ja ruoansulatuksen ongelmina – sekä monina muina asioina.

Et voi olla vahva elämäsi joka ikinen päivä, eikä kukaan voi kätkeä epämukavuutta tai surua koko elämänsä ajan. Tämä ei ole terveellistä eikä myöskään hygieenistä. Sinun täytyy siis antaa itsellesi helpotuksen hetkiä, jolloin kyyneleesi toimivat aitoina stressin vähentäjinä, päästäen pois hermostuneisuutta ja tunteita.

 • Joskus itkeminen parantaa.
 • Kyyneleet ovat helpotus, joka muodostaa ensimmäisen askeleen muutosta kohti. Itkeminen tarkoittaa, että otat tunteesi haltuun sekä päästät ne pois.
 • Rauhallisuus seuraa itkua. Tunnet tällöin itsesi rentoutuneemmaksi, ja voit siten nähdä todellisuuden selkeämmin sekä tehdä paremmin päätöksiä.
Nainen ja kukat

Tarve olla vahva, kun elämä pyytää sinulta liikaa

Kukaan muu kuin sinä itse ei tiedä, mitä kaikkea siihen on tarvittu, että olet päässyt siihen pisteeseen jossa olet tänä päivänä. Kukaan muu ei tiedä, mistä kaikesta olet joutunut luopumaan toisten vuoksi – niiden henkilöiden, joita rakastat.

Olet tehnyt kaiken tämän luopumisen vapaasta tahdostasi, sillä sitä olet halunnut. Tämä on asia, jonka sinä tiedät, mutta tulee kuitenkin aina välillä aikoja jolloin tuntuu, että elämä ja erityisesti ympärilläsi olevat ihmiset eivät kohtele sinua samanlaisen arvostuksen kera kuin sinä olet heille antanut.

Sinun täytyy olla vahva yhteiskunnassa, jossa asiat eivät ole helppoja sosiaalisella tasolla eivätkä työn puitteissa. Ei ole aina helppoa olla vahva vanhempien, sisarusten tai kumppanin suhteen, sillä joskus he saattavat unohtaa mitä kaikkea teet heidän eteensä.

Ja on myös totta, että joskus on vain sellaisia päiviä, jolloin et jaksa enää olla vahva ja kantaa kaikkea harteillasi. Näissä tilanteissa itkeminen on joskus tarpeellinen teko.

On tärkeää asettaa omat rajat, jotta elämä vaatii vain sen minkä voit tarjota

Kukaan ei voi antaa enemmän kuin mitä heillä on. Olisi siis mahdotonta antaa onnea ja lämpöä niille joita rakastat, jos he eivät kiinnitä sinuun huomiota tai tarjoa yhtä lailla rakkautta ja samanlaisia kiintymyksenosoituksia.

Avain tähän kaikkeen on tasapaino. Jotta voisit olla vahva sekä kohdata kaiken sen minkä päivä eteesi tuo, mutta samalla ottaa huomioon edellä mainitut asiat (ja muistaa kohtaamasi vaikeudet), on tärkeää, että asetat itsellesi rajat.

 • Vahvana oleminen tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että olet onnellinen oman itsesi suhteen. Vaali siis henkilökohtaista kasvuasi sekä nauti yksinolosta ja harrastuksistasi. Rakasta kaikkia jotka ovat rinnallasi, ja ennen kaikkea rakasta omaa itseäsi.
 • Vahvimmat ihmiset ovat ne, jotka osaavat rakastaa, mutta samalla rakastavat myös itseään. Ja tämä ei tarkoita sitä, että ihminen olisi itsekäs.
 • Vahvana oleminen vaatii myös sitä, että hankkiudut eroon sellaisesta painosta, joka tekee eteenpäin liikkumisesta hyvin vaikeaa. Tällaiset asiat vahingoittavat hyvinvointiasi sekä aiheuttavat sinulle tuskaa. Tiedämme kaikki, että joskus asiat satuttavat, mutta sinun täytyy aivan ehdottomasti lakata antamasta etusija sellaisille ihmisille, jotka eivät välitä sinusta.
Tyttö ja taulu

Vahvana oleminen tarkoittaa sitä, että annat itsellesi luvan olla ”heikko” aina silloin tällöin. Mitä tämä sitten tarkoittaa?

 • Sinulla on oikeus sanoa, että et voi tehdä yhtä tai toista asiaa. Voit antaa tällaisten asioiden mennä ohitsesi niin, että et ota itsellesi enempää vastuuta kuin sinulla jo on.
 • Sinulla on oikeus sanoa ”nyt riittää”, jos sinun tarvitsee levätä.
 • Sinulla on oikeus pyytää kunnioitusta sekä rakkautta, kiintymyksen osoittamista ja tunnustusta. Ja niiden, jotka tarvitsevat jotakin sinulta, tulee myös ymmärtää, että sinä tarvitset jotakin heiltä.

Ja tietysti on niin, että sinulla on oikeus omiin henkilökohtaisiin helpotuksen hetkiisi. Etsi siis itsellesi intiimejä hetkiä, jolloin voit käydä kävelyllä, ajatella itseäsi, itkeä, kuunnella ajatuksiasi, käsitellä tunteitasi, tehdä päätöksiä sekä liikkua eteenpäin.

Elämä on kuitenkin lopulta juuri tätä – oman polun kulkemista niin suuren sisäisen tasapainon ja hyvinvoinnin kanssa kuin vain on mahdollista.

UUTISIA VERKOSSA