Ihanteellinen ruokavalio vaihdevuosiin

huhtikuu 20, 2018
Jotta pääsisit tavoitteisiisi painon vähentämisessä, älä anna periksi vaan etsi vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Kyllä, on aivan mahdollista pudottaa painoa vaihdevuosina.

Tässä on kyse siitä, että otetaan huomioon eräät tekijät sekä valitaan ne parhaat ratkaisut juuri omalla kohdalla. Jokainen nainen haluaa näyttää hyvältä ja pitää vartalonsa puoleensavetävänä, iästä huolimatta. Ja kukapa ei haluaisi näyttää parhaalta mahdolliselta versiolta itsestään sekä tuntea olonsa parhaaksi mahdolliseksi?

Vaihdevuosien aikana, jolloin nainen siirtyy hedelmällisestä vaiheesta ei-hedelmälliseen, kehossa tapahtuu sarja muutoksia. Moni kerryttää tällöin lisää painoa, ja tätä ilmiötä pidetään usein sekä epämiellyttävänä että epämukavana asiana.

Naiset etsivätkin usein ihanteellista dieettiä tai ruokavaliovinkkejä painon vähentämiseksi vaihdevuosien koittaessa, jotta itsevarmuus saataisiin palautettua entiseksi ja jotta itsetuntoa voitaisiin vahvistaa.

Nyt kerromme kuinka tällainen painonpudotus kannattaa tehdä – jatka siis lukemista ja kuulet mikä on paras dieetti silloin, kun tavoitteena on vähentää vaihdevuosien aiheuttamia kiloja!

Kyllä, on aivan mahdollista pudottaa painoa vaihdevuosina

Vaikka ei olekaan mitään sääntöä joka pätisi aivan kaikkiin naisiin, on eräitä ruokavaliota koskevia suosituksia jotka ovat erinomainen ohjeistus jokaisen kohdalla.

Näihin suosituksiin kuuluu terveellinen elämäntyyli, johon sisältyvät esimerkiksi nesteytyksestä huolehtuminen, riittävä liikunta ja tietysti ravitseva ruokavalio, joka tarjoaa keholle sen tarvitsemat ravinteet.

Nämä ovat perustavanlaatuisia osia missä tahansa dieetissä ja ruokavaliossa.

Kehosi toimii elämäntapojesi mukaan, eli jos sinulla on paljon huonoja tapoja, on todennäköistä että et tule näkemään painonpudotuksessa hyviä tuloksia. Kuten tuttu sanontakin menee, olet sitä mitä syöt!

Tässä ei kuitenkaan saa mennä liiallisuuksiin ja poistaa kokonaan mitään ruokia ruokavaliosta. Sen sijaan tavoitteena tulee olla se, että keholle annetaan laadukasta ravintoa.

Tällä kertaa haluamme esitellä hyvin helpon ruokavalion, jonka noudattaminen on yksinkertaista. Jo pienellä määrällä vaivannäköä ja oikealla asenteella tulet ensinnäkin pudottamaan painoasi vaihdevuosien tullessa vastaan, ja lisäksi tulet myös tuntemaan olosi paremmaksi sekä nauttimaan paremmasta terveydestä.

Lue aiheesta lisää:  Pudota painoa terveellisesti omenaviinietikalla

Mikä on ihanteellinen ruokavalio vaihdevuosina?

1. Rajoita hiilihydraattien määrää

pähkinät ja kuivatut hedelmät

Kun menet kauppaan ja alat etsiä listallasi olevia tuotteita, on parasta jättää hiilihydraatit hyllylle. Näin pystyt aloittamaan dieettisi jämäkästi, ja terveytesi tulee myöhemmin kiittämään sinua suuresti.

Tarkoitamme tässä pastaa, juustoa, voita, paistettuja ruokia ja monia muitakin tuotteita, jotka sisältävät rutkasti hiilihydraatteja. Ne aiheuttavat rasvan kerääntymistä sekä lisäävät siten painoa, ja tämähän on juuri se mitä haluat välttää.

2. Lisää aterioihisi enemmän kasviksia

tuoreet vihannekset

Vaihdevuosien aikana tulet huomaamaan monta muutosta – myös ruokahalussasi – jotka tekevät dieetillä olemisesta hankalaa. Onneksi kuitenkin kasvikset ovat loistava antioksidanttien, vitamiinien ja mineraalien lähde. Parhaat kasvikset painon pudottamiseksi vaihdevuosien aikana ovat seuraavat:

  • tomaatit
  • porkkanat, sillä niissä on runsaasti A-, E- ja D-vitamiinia
  • salaatinlehdet, niin salaateissa kuin monen muunkin tyyppisissä ruoissa
  • parsakaali, joka on se paras antioksidanttien lähde
  • sipuli, jossa on runsaasti proteiinia, mineraaleja, antioksidantteja ja jopa kalsiumia
  • paprika, jota on helppo lisätä lähes mihin tahansa ateriaan, ja jolla voidaan antaa lisää makua

3. Tämä ei ole myytti: kalsium todellakin on tarpeellinen

kalsiumin lähteet

Olet luultavasti tutustunut tähän aiheeseen jo ennen vaihdevuosiin saapumista, eli kalsiumin lisäämisen tarpeeseen. Älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä tämän ei tarvitse olla pillerien ja lisäravinteiden käyttöä, vaan kyseistä mineraalia saadaan innostavammillakin tavoilla. Itse asiassa maito, luonnonjogurtti ja pähkinät ovat täydellisiä tuotteita kalsiumin määrän lisäämiseksi kehossa.

Älä unohda että ruokavalion tulisi olla tasapainoinen, ja lisäksi on tärkeää pitää kiinni säännöllisestä liikunnasta. Istuma-asentoon painottuva elämäntyyli ei ole ystäväsi – älä koskaan unohda tätä faktaa!

Lue aiheesta lisää: Vahvista luidesi terveyttä näillä kahdeksalla kalsiumpitoisella ruoka-aineella

4. Vähennä punaisen lihan määrää ja syö sen sijaan enemmän kalaa

punainen liha

Vaihdevuosien aikana kehosi muuntaa punaisen lihan liiaksi hiilihydraatiksi, ja yleisesti ottaen tämä sitten kerääntyy vatsan seudulle. Tämä ruoka on haitaksi silloin kun haluat pudottaa painoasi tai pitää painon hyvällä tasolla.

Voit korvata punaisen lihan kalalla tai äyriäisillä – nämä meren tarjoamat aarteet ovat erinomaisia terveyden kohentajia ja lisäksi tietysti herkullisia. Kalan valmistamiseksi on tarjolla lukemattomia hyviä reseptejä, ja niitä kannattaa kokeilla helpottaaksesi tavoitteeseesi pääsyä.

Oletko huolissasi siitä, että hedelmällisen iän mentyä ohitse painoa alkaa kertyä helpommin? Näillä vinkeillä pystyt tekemään painon pudottamisesta vaihdevuosien aikana totta. Jos siis haluat terveellisen ja hoikistavan ruokavalion tähän elämänvaiheeseen, muista pitää kiinni näistä perusohjeista!

UUTISIA VERKOSSA