Hyvät ihmiset piilottavat haavansa, mutta eivät koskaan luovuta

helmikuu 2, 2017
Älä sekoita hyviä ihmisiä niihin, jotka haluavat vain hyötyä sinusta. Jos tunnet olosi hyväksikäytetyksi, opettele ottamaan etäisyyttä ja suojelemaan tinkimättömyyttäsi.

Hyvät ihmiset ovat muutakin kuin vain perhe ja sen antama tuki, ikuinen liittolainen ystäväpiirissä tai valonpilkahdus monimutkaisissa yhteisöissämme.

Hyvyys on haaste, sillä hyvien ihmisten on kohdattava pettymystä, petoksia ja se tosiasia, että kaikki eivät näe maailmaa samasta näkökulmasta. Tämä ei ole helppoa, mutta tehdään yksi asia selväksi: älä ajattele, että ihmiset olisi jaettu kahteen kategoriaan, hyviin ja pahoihin. Se ei pidä paikkaansa.

On ymmärrettävä, että on olemassa sellainen ihmistyyppi, jossa on ainutlaatuisia, heistä uniikkeja yksilöitä tekeviä piirteitä ja ominaisuuksia. Tällaiset ihmiset ovat niitä, jotka näkevät maailman sydämellään. He erottuvat muista herkkyydellään, mutta heillä on enemmän rohkeutta. He seuraavat vaistoaan, mutta useimmiten heitä pidetään naiiveina ihmisinä, jotka ovat liian luottavaisia ja antavat helposti kaiken toisille saamatta itse mitään takaisin.

On totta, että he piilottelevat sisällään monia haavoja ja tuskaa, jonka aika on arpeuttanut, mutta hyvät ihmiset eivät halua luovuttaa tai muuttaa asennettaan. Se johtuu siitä, että he eivät osaa tehdä asioita millään toisella tavalla; kukaan ei pysty muuttamaan syvään juurtuneita tapojaan niin helposti.

Jos tunnistat itsesi tästä, kerromme sinulle alapuolella tapoja, joiden avulla pystyt kohtaamaan jokaisen päivän helpommin.

Hyvien ihmisten on pidettävä huolta tunne-elämän eheydestä

soutaminen

On mielenkiintoista, että kun hyvät ihmiset tulevat muiden pettämiksi, he syyttävät siitä itseään.

Jos joku pettää tällaisen henkilön, petetty tuntee syyllisyyttä siitä, että odotti niin paljon toisilta tai luotti ehdoitta.

 • Vähitellen kaikki sydämessä tuntemamme tuska ja pettymys jumittuu sisällämme olevaan ”arkkuun”, jota kutsumme itsetunnoksi.
 • Kun tunnemme olevamme vastuussa jokaisesta pettymyksestä ja epäonnistumisesta, luomme samalla negatiivista minäkuvaa, vaikka oikeasti jonkun huolenpitoa, tukea ja positiivista energiaa antavan ihmisen ei koskaan pitäisi nähdä itseään negatiivisessa valossa.
 • Meidän on kyettävä oikealla tavalla säilyttämään sisäinen tasapaino sekä positiivisessa että negatiivisessa todellisuudessamme. Jos nimittäin emme onnistu tässä, meistä tulee uhreja sankareiden sijaan, ja kun ympärillämme olevat ihmiset näkevät tämän, he käyttävät meitä todennäköisemmin hyväksi.

Lue myös: Huono itsetutunto: Kun olet oma vihollisesi

 

Terveen itserakkauden vaaliminen

sydänpuu

Terve itserakkaus on ikään kuin tunneperäinen ja psykologinen lihas, joka antaa meille voimaa ja omanarvontuntoa. Mieti itseäsi luurankona. Tämän lihaksen ansiosta kykenet seisomaan jaloillasi ja kulkemaan maailmassa voimakkaana ja tasapainoisena.

 • Jos sinulta murtuu luu, et ainoastaan tunne kipua, vaan menetät myös liikuntakykysi ja saatat jopa tulla riippuvaiseksi toisista.
 • Hyvien ihmisten täytyy harjoittaa tervettä itserakkautta. Tämän saavuttamiseksi sinun on opittava sanomaan ”ei”, kun et halua tehdä jotakin tai kun et pysty tekemään kaikkea sinulta pyydettyä tai vaadittua.
 • Kiltteys ei myöskään tarkoita omanarvontunnosta luopumista. Jos koet olevasi manipuloinnin tai itsekkyyden uhri, sinulla on oikeus ja velvollisuus suojella itseäsi. Puolusta itseäsi.

Lue myös: Etäännytän itseni koska rakastan itseäni

Piilottamasi arvet tekevät sinusta sinut

nainen ja lintu

Sinua on satutettu monia kertoja, etkä ehkä ole koskaan jakanut näitä kokemiasi pettymyksiä kenenkään kanssa.

 • Sinun on opittava hallitsemaan nämä tilanteet ja henkiset haavat.
 • Jos joku pettää sinut, se ei ole sinun vikasi. Ymmärrä, etteivät kaikki ole sellaisia kuin haluat heidän olevan.
 • Tietysti olet loukkaantunut ja se koskee, mutta mitä pikemmin siirryt eteenpäin, sen parempi.
 • Haavamme opettavat meidät näkemään asiat selkeämmin, olemaan varovaisempia, olemaan antamatta kaikkea saamatta itse mitään takaisin ja olemaan avaamatta sydämiämme heille, jotka eivät ole osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia.

Älä koskaan anna periksi, älä ikinä unohda juuriasi

 • Hyvät ihmiset eivät pysty olemaan mitään muuta kuin mitä he ovat: sydän avoinna ympärillään oleville ihmisille, valmiina auttamaan ja tuomaan onnea.
 • Näin he tuntevat olonsa hyväksi ja elävät elämäänsä. Ehkä siksi siitä aiheutuukin niin paljon tuskaa ja tyhjyydentunnetta silloin, kun heidän omistautumistaan, vaivannäköään ja läsnäoloaan ei arvosteta.
 • Älä kuitenkaan koskaan unohda juuriasi. Ymmärrä, että kiltteys ja omanarvontunto kulkevat käsi kädessä.
 • Kiinnittämällä huomiota itseemme, sanomalla ”miksi et ajattele minua” tai ”saat oloni tuntumaan siltä, kuin en olisi mitään” ei ole itsekkyyttä. Näin me puolustamme itseämme ja harjoitamme tervettä itserakkautta.

Yhteenvetona: älä koskaan lakkaa olemasta oma itsesi, sillä se on ainoa, mitä osaat. Mutta älä myöskään unohda, että voit aina asettaa rajat ja suojella itseäsi.

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA