Hyvän vanhemmuuden salaisuus

Vaikka vaikuttaisi siltä, että kaikki lapsesi elämässä menee hyvin, älä missään nimessä jätä varoitusmerkkejä huomioimatta. Vaikka he eivät halua kertoa sinulle kaikista ongelmistaan, sinun tulisi antaa heidän tietää että he voivat luottaa pyyteettömään tukeesi.

Hyvän vanhemmuuden salaisuus tulee siitä, ettet usko kaikkea mitä lapsesi sanovat. Voi vaikuttaa siltä, että kaikki menee hyvin. He voivat teeskennellä kertovansa kaiken sinulle. Mutta on sinun tehtäväsi nähdä, mikäli se mitä he sanovat on todella totta.

Kuinka monta kertaa vanhemmat ovat sanoneet ”en tiennyt että lapseni voisi tehdä jotain niin pahaa” tai ”vaikutti siltä, että kaikki meni hyvin”?

Tämä osoittaa ongelman, joka on hyvin läsnä perheissä: he eivät katso pintaa syvemmälle. 

Lasten salaisuudet

isä ja tyttö leikkivät

Et tule koskaan ymmärtämään kaikkea lapsistasi, etenkin kun he siirtyvät lapsuudesta nuoruuteen.

Aina ei ole kyse siitä, etteivätkö he luottaisi sinuun, vaan he eivät tunne oloaan tarpeeksi turvallisiksi sanoakseen mitä todella tapahtuu ja on meneillään. 

Heille voi vaikuttaa paljon helpommalta puhua kaveriensa kanssa, mikä johtuu siitä, että he ovat samanikäisiä. Sinä olet hieman kauempana noista nuoruusvuosista.

Tästä syystä on tärkeää olla uskomatta kaikkea, mitä he sanovat. Sinä et tiedä, mikäli sanoessaan ”olen ok, isä” he piilottelevat salaisuutta kuten ”minua kiusataan koulussa”. 

isä nukuttaa lasta

Ehkä poikasi sanoo sinulle ”lopeta äiti, kaikki on ok.” Hän saattaa kuitenkin ajatella: ”Olen huolissani kehostani ja siitä, mitä muut sanovat siitä.”

Lapsilla on useita salaisuuksia. Tästä syystä vaikka he vaikuttavat rehellisiltä kanssasi, älä karkota pois hyvän kommunikaation tärkeyttä. Lapsesi saattavat tarvita apuasi, mutta he eivät tiedä, kuinka ilmaista se oikealla tavalla.

Epäluottamus on turvallisuuden äiti

isä katsoo kun lapset leikkivät

Antiikin Kreikan aikainen komediakirjailija Aristofanes sanoi, että ”epäluottamus on turvallisuuden äiti”. Tämä ei tarkoita, että sinun täytyy kontrolloida kaikkea, vaan sitä että sinun tulee olla varuillasi. 

Tämä on niinkin helppoa kuin sisäisen vanhemmuuden intuition päällä pitäminen. Joskus kuitenkin intuitiosi katoaa. Tämä voi johtua huolista, ajatuksista ja vastuista, joiden ajattelet olevan tärkeämpiä.

Monet vanhemmat laittavat omat ongelmansa etusijalle, jopa lastensa edelle. Tästä syystä he kääntävät selkänsä lapsillensa. He ajattelevat, että heidän vihansa, mielialan muutoksensa, tai eristäytyminen jota he osoittavat, ovat lapsellista käytöstä.

Mutta todellisuudessa nämä ovat tärkeitä merkkejä, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota. 

Olet opas ja ohjaaja

Tapasi jolla samaistut lapsiisi määrittelee heidän tulevaisuutensa. Et voi jättää heitä huomiotta tänään ja toivoa, etteivät he tee samaa asiaa omille lapsillensa.

Et myöskään voi valittaa siitä että he pitävät tietyt ongelmat itsellään, jos et osoita että haluat kuunnella heitä.

Vanhempien ei tulisi kääntää selkäänsä kun heidän lapsensa pitää pitkähihaisia paitoja keskellä kesää peittääkseen ranteensa.

Useille tämä on mukavampi asetelma. Miksi enemmän ongelmia, vai mitä? On helpompi jatkaa välinpitämättömyyden ympäröimänä, ja on helppoa unohtaa että lapsesi terveys voi olla vaarassa.

isä on oppinut hyvän vanhemmuuden

Tämä tilanne tapahtuu useilla elämänalueilla. Et kohtaa pelkojasi. Käännät kuuron korvan sille, mitä et halua kuulla.

Kuitenkin tämäntyyppinen näytteleminen on vain tapa huijata itseäsi. Jälkikäteen luultavasti sanot asioita kuten ”En koskaan tiennyt, että tilanne oli niin paha.”

Vanhemmat eivät ole tyhmiä. He kyllä tietävät, mitä heidän lapsilleen tapahtuu. On eri asia haluta nähdä se, pitää silmät auki, olla kiinnostunut… tai tehdä päinvastoin.

Vaikka he eivät halua puhua tai he kääntävät selkänsä sinulle, lastesi tulisi tietää, että olet heidän tukenaan heti, kun he putoavat. 

On hidas ja vaikea prosessi näyttää heille että tiedät jonkin olevan pielessä, ja yrittää puhua heille ilman että he suuttuvat tai että sinä nuhtelet heitä. Mutta he tulevat kiittämään sinua.

Älä jätä heidän ongelmiaan huomiotta tai vähättele niitä. Kaiken uskomatta jättäminen tulisi olla jokaisen vanhemman salaisuus.

Kuvat: Soosh

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com

UUTISIA VERKOSSA