Huonot ja hyvät ihmiset – ketkä tuovat sinulle onnellisuutta?

tammikuu 4, 2017
Sekä antaminen että vastaanottaminen on tärkeää. Sinun kannattaa ottaa etäisyyttä sellaisiin ihmisiin, jotka tekevät olosi epämukavaksi sekä antaa toisille tunteita vastavuoroisesti, jos joku auttaa sinua kasvamaan ihmisenä.

Ensinnäkin sanomme heti alkuun, että kukaan ihminen ei ole hyvä eikä paha. Ei ole mitään, joka tieteellisellä tasolla mittaisi hyvyyttä tai pahuutta.

Yksi asia on kuitenkin totta: jokainen meistä tietää, mitä on se myönteinen tai kielteinen energia, jota tietyt ihmiset tai suhteet meille tuovat.

Joskus ihmiset toimivat itsekkyytensä perusteella, ja tällöin he asettavat oman itsensä prioriteetiksi toisten ylitse sekä muuttuvat loukkaaviksi ja petollisiksi. Tällöin voidaan sanoa, että jollakin henkilöllä on negatiivinen vaikutus toisiin ihmisiin.

Nämä ovat sellaisia henkilöitä, jotka antavat sinulle saarnoja. Sitten on sellaisia ihmisiä, jotka saarnojen sijaan tarjoavat positiivisia asioita. Heidän sydämensä ovat nöyriä ja äänensä vilpittömiä, ja he eivät koskaan aiheuta sinulle haittaa. Nämä ihmiset ymmärtävät, mitä tarkoittaa vastavuoroisuus ja kunnioitus, ja he tuovat sinulle onnellisuutta.

Ihmiset, jotka saarnaavat ja jättävät haavoja

Olet ehkä tämän artikkelin alkua lukiessasi miettinyt joitakin tiettyjä henkilöitä menneisyydestäsi. Mutta kannattaa myös käyttää pieni hetki sen miettimiseen, oletko itse aiheuttanut vahinkoa jollekin toiselle.

Sinulla ei ole velvollisuutta tulla toimeen kaikkien kanssa. Joskus saatat aiheuttaa pettymyksen niille, jotka ovat lähipiirissäsi.

Jos joskus tunnet olevasi pakotettu tekemään sellaisen päätöksen, jonka tiedät yhdellä tai toisella tavalla tuovan seurauksia toiselle ihmiselle, sinun tulee oikeuttaa tämänlaisen päätöksen tekeminen. Yksi esimerkki tällaisesta olisi se, jos jätät parisuhteen koska olet onneton ja olet lakannut rakastamasta toista osapuolta.

Jotkut päätökset täytyy tehdä, vaikka tiedätkin että ne tulevat aiheuttamaan vahinkoa. Tämä ongelma on kyseessä silloin, kun tietyn tilanteen ylläpito tulisi vain aiheuttamaan enemmän kärsimystä kuin hyötyä.

Tämän vuoksi on siis selvästi niin, että kaikki meistä yhdellä tai toisella hetkellä pystyvät käyttäytymään sellaisella tavalla, jonka toiset voivat nähdä negatiivisena. Jokaisella tilanteella on varjopuolensa, ja jokaisessa tilanteessa on erilaisia tasoja.

Tyttö ja mustekala

Jotkut ihmiset eivät kuitenkaan lopeta tällaisella tavalla käyttäytymistä missään vaiheessa elämäänsä. He siis jatkavat omien tarpeidensa tyydyttämistä ymmärtäen, että he vahingoittavat toisia.

Tämän tyyppiset henkilöt viettävät koko elämänsä tällä tavalla, ja joskus he jättävät haavoja toisiin ihmisiin. Sinun tulee siis yksinkertaisesti antaa näiden ihmisten lähteä omasta päivittäisestä elämästäsi, ja ennen kaikkea sinun tulee antaa heidän lähteä mielestäsi. Jos et näin tee, tulet aina olemaan kyseisten henkilöiden tekojen vankina.

On myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä, kuinka ollaan positiivisissa suhteissa toisten kanssa. Heillä ei ole henkilökohtaista tai tunnetason kypsyyttä, ja heiltä puuttuu kunnioitusta ja empatiaa. Usein he eivät ole tietoisia omista sanoistaan tai teoistaan.

Katso näitä hetkiä niin, että ne eivät ole draamaa tai epäonnistumisia, jotka muuttavat elämääsi. Ymmärrä, että ne ovat oppitunteja, jotka mahdollistavat sen, että voit kävellä itsevarmempana.

Yksinkertaiset ihmiset, jotka tuovat sinulle onnellisuutta

Jotkut ihmiset ovat vain yksinkertaisesti nöyriä. Heillä tuntuu olevan taskuissaan taikaa – näyttää siltä, etteivät he osaa olla itsekkäitä tai kaksinaamaisia. Olet varmasti joskus tuntenut ainakin muutaman tällaisen henkilön.

Heitä ei ole ympärilläsi kovin montaa, mutta heitä ei tarvitakaan suuria määriä, sillä tällaiset ihmiset tuovat sinulle yksinkertaisesti kaiken.

Vastavuoroisuuden arvo

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on tämä: mitään ei koskaan anneta niin, ettei jotakin tulisi vastapalveluksena. Jos joku on sinulle hyvä, kohtele häntä samalla tavoin. Olet muodostamassa tiimiä, ja tilanne täytyy tasapainottaa niin, että kukaan ei häviä eikä kukaan voita.

Vastavuoroisuus on sitä, että osaat ymmärtää toista ihmistä täysin. Sinä ymmärrät tällöin, että hän ansaitsee kunnioitusta, ja arvostat häntä osana itseäsi sekä tunnustat kaiken sen, minkä hän sinun eteesi tekee.

Ja tämän tulisi johtaa aina siihen, että sinä itse käyttäydyt samalla tavoin.

Luottamus ei petä: ihmiset, jotka tietävät kuinka muodostaa siteitä

Hyvät ihmiset – sellaiset henkilöt, jotka rikastuttavat elämääsi auttamalla sinua olemaan parempi ihminen joka päivä – muodostavat hyvin intiimin ja erityisen yhteyden kanssasi.

  • He näkevät sinut kunnioitettavana, vahvana ja ymmärrettynä, ja he kokevat sinulla olevan rakastamiesi ihmisten tuki.
  • Ihmiset, jotka rakastavat sinua, eivät tuomitse sinua, ja he eivät yritä muuttaa tai pettää sinua. He ajattelevat sinusta siten kuin he ajattelevat itsestään, ja he ovat empaattisia ja tunnetasolla kypsiä.

Lyhyesti sanottuna: tulet tapaamaan hyviä ja huonoja ihmisiä koko elämäsi ajan, ja kaikista näistä henkilöistä tulee ottaa opiksi.

Nainen ja ruusu

Vältä sitä, että kantaisit mukanasi painoa, joka ei auta sinua ja vain rajoittaa kasvuasi ihmisenä. Päästä siis huonoista asioista irti, opi niistä sekä ota eteesi uusi polku.

Maailma on täynnä hyviä ihmisiä, ja jos et jostakin syystä tunne että pystyisit löytämään yhtäkään, muista se, että kannattaa aina olla itse yksi näistä hyvistä ihmisistä. Ole parhaan kaltainen ihminen.

UUTISIA VERKOSSA