Hunajaveden juomisen hyödyt

marraskuu 26, 2016
Tiesitkö, että lasillinen lämmintä vettä hunajan kanssa tyhjään mahaan voi herättää sinut aamulla jopa tehokkaammin kuin kahvi? Hunajavesi auttaa myös poistamaan kehostasi myrkkyjä.

Hunaja on mehiläisten kukkien nektarista ja kasvien elävien osien eritteistä valmistama tuote. Se on 100-prosenttisesti luonnonmukainen tuote, jonka ihmisen terveydelle hyödyllisistä ominaisuuksista on nautittu jo vuosisatojen ajan. Hunaja on tärkeä entsyymien, antioksidanttisten yhdisteiden ja luonnollisten sokereiden lähde.

Sen lisäksi sillä on antiseptisiä, tulehdusta ehkäiseviä ja laksatiivisia ominaisuuksia, jotka ehkäisevät ja taistelevat monia terveydelle vahingollisia sairauksia vastaan. Ravintoarvonsa ansiosta hunaja on yksi yleisimmistä ainesosista, joita käytetään vaihtoehtoisessa lääketieteessä ja luonnonkosmetiikassa.

Monet eivät tiedä sitä, että hunajan vaikutukset korostuvat, kun yhdistät sen lämpimään veteen. 

Tästä perinteisestä lääkkeestä on tullut miljoonien ihmisten käyttämä ravintolisä niiden hyötyjen ansiosta, jotka sen on osoitettu tuovan keholle.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi tärkeimmät lämpimän hunajaveden nauttimisen hyödyt, jotta et epäröisi nauttia sitä joka päivä.

Virtsatietulehduksien estäminen

virtsaputkentulehdus

Lämpimän veden sekä hunajan nestettä poistavat ja antibakteeriset ominaisuudet puhdistavat virtsaputkea ja vähentävät infektioiden kuten rakkotulehdusten syntyä.

Vitamiiniensa ja mineraaliensa ansiosta tämä yhdistelmä auttaa myös lisäämään vasta-aineiden määrää ja torjumaan virusten hyökkäyksiä.

Katso myös: 7 hoitokeinoa virtsatietulehdukseen

Ruoansulatuksen paraneminen

Hunajan sisältämät entsyymit parantavat maksan toimintaa ja ruoansulatusta.

Hunajan nauttiminen suojelee hyvää bakteerikantaa ja helpottaa ravintoaineiden imeytymistä, jotta saisit aterioistasi irti parhaat hyödyt. Kaiken tämän lisäksi hunajalla on myös mieto laksatiivinen vaikutus, joka säätelee suolen toimintaa ja ehkäisee ummetusta.

Apu painonpudotuksessa

vaaka

Tuhannet ihmiset ovat päättäneet lisätä hunajaveden päivittäiseen ruokavalioonsa, sillä he ovat huomanneet, että tämä yhdistelmä tukee heidän painonpudotustaan. Hunaja sisältää luonnonmukaisia sokereita, jotka toimivat terveellisenä energianlähteenä, joka vähentää mielihaluja ja lisää kalorinkulutusta.

Immuunijärjestelmän vahvistaminen

Tämä juoma on pullollaan ravintoaineita, jotka ovat hyödyksi kehon immuunijärjestelmälle. Se sisältää entsyymejä, vitamiineja ja mineraaleja, jotka kasvattavat kehosi kykyä taistella eri tyyppisiä taudinaiheuttajia vastaan.

Hunajan antibakteeriset ominaisuudet voivat tappaa mikro-organismeja, jotka ovat jo päässeet kehoosi tai jotka ovat vastustuskykyisiä tavanomaisia antibiootteja vastaan.

Allergioiden vähentäminen

allergiat

Luonnonmukaisen hunajan nauttiminen vähentää siitepölyherkkyyttä sekä herkkyyttä muita ympäristön pienhiukkasia vastaan, jotka saavat aikaan immuunijärjestelmän reaktioita. Se myös auttaa poistamaan limaa ja puhdistamaan ilmateitä.

Energianlähde

Kuten jo mainitsimme, hunajan sisältämät sokerit ovat terveellinen kalorienlähde, joka parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin suoristustasi.

Jos kokeilet juoda aamulla hunajavettä kahvin sijasta, huomaat että väsymyksen ja uneliaisuuden tuntemuksesi katoavat. Samalla myös nesteytät koko kehoasi ja mahdollistat kehosi päivän mittaan aktivoituvien toimintojen parhaan mahdollisen toiminnan.

Auttaa yskään ja kurkkukipuun

Lämmin hunajavesi on luonnollinen lääke, joka kosteuttaa kuivia ilmateitä ja poistaa ylimääräistä limaa. Sen rauhoittavat ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet vaikuttavat positiivisesti keuhkojesi terveyteen ja ehkäisevät yskäkohtauksia, jotka ärsyttävät kurkkua.

Myrkkyjen poistaminen kehosta

Vatsa tasapainossa

Jos lisäät lämpimään hunajaveteesi hieman sitruunamehua, saat aikaan juoman, jolla on myrkkyjä poistavia ja ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia. Sen avulla voit parantaa suolen toiminnan säännöllisyyttä ja poistaa paremmin myrkkyjä, jotka kasautuvat verenkiertoon, maksaan ja paksusuoleen.

Sitruuna sisältää sitruunahappoa, ravintoainetta joka maksimoi hunajan entsyymien toiminnon ja siten parantaa rasvojen sulamista ja poistaa myrkkyjä.

Kolesterolin kontrollointi

Tätä juomaa nauttimalla voi alentaa kolesterolia jopa 10 %:lla kahden tunnin kuluessa. Tämä voi pienentää pitkäaikaisten verenkierto-ongelmien ja sydän- ja verisuonitautien puhkeamisen riskiä.

Katso myös: Näistä oireista tunnistat korkean kolesterolin

Kuinka valmistaa hunajavettä?

hunajatee

Lämmin hunajavesi voi lisätä hyvinvoinnin tunnetta, kunhan nautit sitä säännöllisesti. Vaikka jotkin tämän juoman vaikutuksista voidaan tuntea jo ensimmäisen juoman nauttimisen jälkeen, suurin osa niistä ilmenee kuitenkin vasta ajan myötä.

Ainesosat

  • 1 teelusikallinen hunajaa
  • kupillinen lämmintä vettä (200 ml)

Ohjeet

  • Liuota teelusikallinen hunajaa kupilliseen lämmintä vettä ja juo se tyhjään vatsaan.
  • Nauti juomaa vähintään kolmesti viikossa hyötyäksesi siitä kaikkein eniten.

Etkö vielä nauti hunajavettä joka päivä? Nyt kun sinulla on useita syitä kokeilla tätä juomaa, älä epäröi valmistaa sitä kotona.

UUTISIA VERKOSSA