Houkutat puoleesi ihmisiä, jotka ovat kaltaisiasi

huhtikuu 28, 2017
Miten voit odottaa kumppanisi rakastavan sinua, jos et ole kykenevä rakastamaan itseäsi? Tässä artikkelissa keskitymme alhaisen itseluottamuksen merkkeihin ja siihen, miten voit oppia arvostamaan ja rakastamaan itseäsi.

Ihmiset joita houkutat puoleesi, ovat usein heijastus itsestäsi. Tätä voi olla vaikeaa myöntää, mutta ehkä houkutat luoksesi myrkyllisiä, ikäviä ihmisiä. Kyseessä ei ole tietoinen teko, etkä hakemalla hae julmia tai sinua arvostamattomia ihmisiä elämääsi. Maailmaan välittämäsi energia kertoo kuitenkin itsestäsi ilman sanoja tai tekoja, ja houkuttaa luokseen tietynlaisia ihmisiä. Miten tälle voi laittaa lopun?

Suositeltua lukemista: Ole kiinnostavien ihmisten kanssa – ei kenen tahansa kiinnostuneen

Opi itsestäsi muiden ihmisten kautta

eroava pariskunta

 

Voit oppia virheistäsi, jokaisella meistä on siihen kyky. Jokainen virhe ei ole välttämättä epäonnistuminen, sillä jokaiseen virheeseen kätkeytyy oivalluksen siemen. Sama pätee ihmisten kohdalla. Opi kaikesta ympärilläsi tapahtuvasta ja avaa silmäsi. Ihmiset jotka ympäröivät sinua ja ovat osa elämääsi, ovat myös heijastus siitä, millainen ihminen itse olet.

Saatat sääliä itseäsi, kun parisuhde menee pieleen tai kun läheiset ihmiset satuttavat sinua, mutta oletko huomannut, miten asiat seuraavat aina samaa kaavaa? Älä syytä kumppaneitasi, äläkä vaivu uhrin rooliin. On tärkeää, että tunnistat itsellesi sopimattomat ihmiset etukäteen aikaisempien kokemustesi perusteella ja vaikka koet houkuttavasi puoleesi vain tietynlaisia ihmisiä, voit itse aktiivisesti vaikuttaa tähän.

Ehkäpä et sano suoraan kumppanillesi, mitä ajattelet. Ehkä annat kumppanisi johdattaa sinua ja seuraat hänen suunnitelmiaan kiistämättä niitä ollenkaan. Jos olet helposti muiden vietävänä, eikä sinulla ole selkeää kuvaa siitä millainen ihminen olet ja mitä kumppanissa haet, voit päätyä helposti epätasaisiin ihmissuhteisiin.

Suositeltua lukemista: 7 merkkiä siitä, ettet rakasta itseäsi tarpeeksi

Sinulla on voima lopettaa tällainen noidankehä, kunhan keskität huomiosi omaan käyttäytymiseesi. Jos mielenkiintosi kumppania kohtaan lopahtaa muutaman kuukauden jälkeen jokaisessa parisuhteessasi, saattaa kyseessä olla tekemäsi virhearvio, joka toistuu yhä uudelleen.

Hyväksymme rakkauden, jonka koemme ansaitsevamme

kaksi ihmistä rannalla

Arvostatko itseäsi? Rakastatko itseäsi? Pidätkö itseäsi rakkauden arvoisena? Nämä ovat yksinkertaisia kysymyksiä, mutta älä vastaa näihin liian nopeasti. Usein kuvittelemme vastauksen näihin kysymyksiin olevan ”kyllä”, vaikka sitä se ei todellisuudessa olisikaan.

Kun ihmiset joita houkutat puoleesi eivät kunnioita sinua, on aika kääntää huomiosi siihen, miten suhtaudut itse itseesi. Kunnioitatko todella itseäsi? Ehkä yrität antaa vastuun tästä muille ihmisille.

Miksi toinen kertoo rakastavansa, vaikka näin ei ole? Ehkä olet kykenemätön rakastamaan itseäsi, ja etsit siksi hyväksyntää ja rakkautta muilta tyydyttääksesi sisäiset tarpeesi. Ehkä käytät parisuhteita estääksesi sen mitä pelkäät: yksinäisyyden. Saatat tietoisesti etsiä kumppania joka täydentää sinua, mutta alitajuntaisesti koet ettet ole rakkauden arvoinen.

nainen miettii

Suositeltua lukemista: Opettele tervettä itserakkautta niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla

Jos et arvosta itseäsi, on ihmisten mahdotonta arvostaa sinua. Miten voit löytää sen mitä haluat, jos et voi edes antaa sitä itsellesi?

Saatat kuvitella, ettet ansaitse täyttävää, pyyteetöntä rakkautta, että et ole riittävän hyvä kenellekään, että olet arvoton, vähemmän viehättävä kuin kaikki muut… Tämä ei pidä paikkaansa!

Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin ja lopeta oman persoonasi tuhoaminen. Olet aito, ainutlaatuinen ja ansaitset kaiken hyvän maailmassa. Jos uskot jotain muuta, et pysty olemaan onnellinen ja houkutat puoleesi ihmisiä, jotka eivät arvosta sinua.

Hyväksy itsesi ja löydä minuutesi

levittää kätensä

Vaikka elätkin jatkuvasti oman kehosi sisällä, ei se tarkoita sitä, että tunnet itsesi läpikotaisin. Jos tunnistat itsesi tämän artikkelin esimerkeistä, on sinulla pitkä matka edessäsi.

Sinun tulee rakastua ihmiseen, joka tuijottaa sinua takaisin peilistä joka aamu. Puutteistasi ja virheistäsi huolimatta olet kaunis, luonnollinen ja aito – oma itsesi!

Älä anna ajatustesi hautautua negatiivisuuteen ja mölyyn, vaan uppoudu siihen, mitä todella haluat. Selvitä, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja poista kaikki, josta ei ole sinulle hyötyä.

Suositeltua lukemista: Ota etäisyyttä niistä, jotka eivät tarvitse ja arvosta sinua

Muista, että ihmiset jotka hakeutuvat luoksesi eivät ole yksinään syyllisiä kaikkeen. Sinulla on kyky vaatia parempaa ja poistaa elämästäsi ihminen, joka ei arvosta ja rakasta sinua, tai kohtelee sinua kaltoin. Älä haaskaa aikaasi ihmisiin, joita et voi muuttaa, ja lakkaa säälimästä itseäsi.

Nyt on toiminnan aika, aika keskittyä itseesi. Sinun ei tule etsiä muista sitä, mikä itseltäsi puuttuu, sillä he eivät voi antaa tätä sinulle. Ainoa ihminen, joka ei sinua koskaan hylkää ja johon voit aina luottaa, olet sinä. Rakasta itseäsi ja pidä huolta itsestäsi, sillä ansaitset tämän.

UUTISIA VERKOSSA