Hoida päänsärkyä ilman lääkkeitä

· tammikuu 22, 2018
Niinkin yksinkertainen asia kuin muutaman minuutin rentoutuminen silmät suljettuina, tai vaikkapa kävelylle meneminen tai suihkussa käyminen, voi olla riittävä apu päänsäryn hoitamiseksi ilman lääkkeitä. Jatka lukemista ja kuulet tästä lisää!

Migreenit ja vakavat päänsäryt ovat hyvin tavallinen ilmiö modernissa maailmassamme. Stressi, velvollisuudet, unenpuute ja lihaskrampit ovat pääsyyt siihen, että tätä ongelmaa ilmenee miljoonilla ihmisillä ympäri maailmaa.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pystyt hoitamaan päänsärkyjä ilman lääkkeitä – jatka lukemista, jos kärsit tästä ongelmasta itsekin!

Parhaat kotihoidot päänsäryn karkottamiseksi

Emme voi elää siten, että nappailemme särkylääkkeitä joka välissä, vaikka niitä saadaankin helposti apteekeista. Näistä lääkkeistä ollaan yhä enemmän riippuvaisia, ja vaikutuksen aikaansaamiseksi niitä joudutaan ottamaan yhä suurempia määriä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on olemassa myös vaihtoehtoisia hoitoja, ja nämä voivat olla hyvin suuri apu päänsärkyjen hoitamiseksi ilman lääkkeitä.

Nyt kerromme siis parhaista ratkaisuista tämän yleisen terveysongelman lievittämiseksi kotikonstein ja luonnollisesti – jatka lukemista ja ota nämä neuvot avuksesi, jos kärsit itsekin päänsäryistä!

1. Mene kävelylle

kävely ulkona

Vaikka tuntuukin siltä, että tämä on päänsäryn aikana karmea idea (kuten tiedät, migreenin sattuessa ihminen haluaa vain nukkua, olla hiljaisuudessa ja pitää huoneen pimeänä), kävelylle meneminen puistoon ja raikkaan ilman hengittäminen voivat kuitenkin olla avuksi oireiden lievittämiseksi.

Tämä hoito on todella tehokas, kun sinulla on liikaa stressiä tai rutiini on saanut sinut rasittumaan. Mene vain muutamaksi minuutiksi luontoon, ja voit huomata tämän pienen teon aikaansaaman eron olossasi.

2. Käy suihkussa

Kun menet kotiin, voit käyttää hyödyksesi rentouttavan kylvyn tai suihkun vaikutuksen.

Koska päänsärky on tulosta stressistä tai jännitteestä, nämä oireet voivat kadota, kun saat avuksesi veden rentouttavan kyvyn.

Voit lisätä muutaman pisaran eteerisiä öljyjä veteen (kuten esimerkiksi laventelia tai minttua), jotta voisit lisätä kylvyn hyvää tekevää vaikutusta elimistössäsi.

3. Käytä kylmää apunasi

kylmä kääre otsalla

Jos sinulla ei ole käytettävissäsi jäätä, voit ottaa avuksi kastellun pyyhkeen tai kankaan ja laittaa sen otsallesi. Anna sen olla, kunnes kangas kuivuu ja muuttuu ilman lämpöiseksi.

Se raikastava vaikutus, jonka tästä saat, tulee rentouttamaan lihaksiasi sekä lievittämään kipua. Tämä on vieläkin parempi apu silloin, jos käytät hyödyksesi mahdollisuuden maata pitkälläsi hiukan aikaa silmät suljettuina.

4. Ota nokoset

Onko sinulla liikaa töitä, ja onko pääsi kivusta halkeamaisillaan? Lepää hiukan, vaikka tämä olisikin vain nojaamista taaksepäin työpöytäsi ääressä.

Jos voit, käytä puoli tuntia vain itseesi ja ota nokoset. Migreeni lievittyy nimittäin huomattavasti, kun nukut.

Vaikka et voisikaan tarjota itsellesi nokosten luksusvaikutusta, tee ainakin niin että suljet silmät ja rentoutat hartiat, selän ja niskan samalla kun puhdistat mielesi huolista ja velvollisuuksista.

5. Anna itsellesi hiukan hierontaa

päähieronta

Vaikka me suosittelemmekin käymään hierojalla, jotta saisit hyvä hieronnan niille alueille jotka aiheuttavat lihaskrampeista johtuvan päänsäryn, voit myös lievittää oireita tekemällä itse hiukan hellävaraista painelua otsalla, päälaella, kallon juuressa ja ohimoilla.

Liikkeen tulisi olla pyörivää, jatkuvaa ja kestoltaan ainakin 15 sekuntia jokaisella alueella.

6. Syö terveellisesti

Toistuvat päänsäryt voivat olla syytä monenlaisista tekijöistä. Yksi näistä on epätasapainoinen ruokavalio. Jos kärsit migreeneistä usein, kokeile siis ruokavaliosi muuttamista.

Valitse kevyt lounas, jossa on hedelmiä ja kasviksia, ja vältä kahvia (juo sen sijaan yrttihaudukkeita) sekä lakkaa syömästä roskaruokaa.

Aamiaisella tai välipalaksi nauti vihreitä smoothieita, jotka ovat sekä herkullisia että terveellisiä.

7. Ota tauko tietokoneen tai puhelimen käytöstä

stressiä tietokoneen äärellä

Kun käytät paljon aikaa tietokoneen ruudun edessä työskennellen, ei ole yllättävää, että tuloksena on päänsärkyä.

Tämä onkin syy siihen, että mikäli olet töissä toimistossa tai puhelimen ääressä, on tarpeen pitää taukoa näistä asioista ainakin muutaman minuutin ajan usean kerran päivässä.

Sulje silmäsi tai katso ulos ikkunasta, jotta voisit rentouttaa silmiesi hermoja ja verkkokalvoja.

8. Juo runsaasti vettä

Nesteytyksen vähäisyyden ja päänsärkyjen välillä on olemassa selkeä suhde. Kun keho ei saa tarpeeksi nestettä, veren virtaaminen vähenee, ja siten aivojen saama happi vähenee myöskin.

Heti kun oireet alkavat ilmetä, juo lasillinen kylmää vettä.

Yritä juoda kaksi litraa vettä päivässä, jotta voisit estää tätä ongelmaa syntymästä.

Kotihoitoja päänsäryn lievittämiseksi

Sen lisäksi, että teet edellä mainitsemamme muutokset elintavoissasi, on eräitä luonnollisia reseptejä, jotka ovat avuksi päänsäryn lievittämisessä.

1. Mausteneilikka

neilikat

Voit käyttää mausteneilikkaa monella tapaa, jotta voisit lievittää niitä oireita, joita jännittyneisyydestä johtuva päänsärky aiheuttaa.

Voit esimeriksi murskata kaksi tai kolme neilikkaa ja laittaa ne sitten pieneen kangaspussiin tai ohueen kankaaseen. Hengitä tuoksua sisään kevyesti ja nenäsi kautta.

Voit myös käyttää neilikkaöljyä puuvillavanun tai kankaan avulla, ja tehdä tällä tavalla yllä mainitun hoidon.

2. Inkivääri

Tämä kyvykäs juuri antaa suuret hyödyt tässäkin asiassa. Se esimerkiksi vähentää tulehtuneisuutta verisuonissa sekä hoitaa vilustumista (joka on myös yksi syy päänsärkyyn).

Voit lisätä raastettua tai jauhettua inkivääriä moniin ruokiin ja juomiin saadaksesi käyttöön sen loistavat vaikutukset.

  • Jotkut luontaistuotekaupat myyvät inkiväärikarkkeja, joiden pureskelun avulla pystyt vähentämään päänsärkyä.

Lue aiheesta lisää: Kokeile mitä tämä kookos-inkivääri-punajuurismoothie voi tehdä sinulle

3. Kaneli

jauhettu kaneli ja tangot

Kaneli on erittäin hyödyllinen mauste sekä ruoanlaitossa että lääkinnällisenä tuotteena, sillä sen kykyihin kuuluu vilustumisen hoito ja migreenien lievitys.

  • Jotta voisit nauttia sitä useamman kerran päivässä, ripottele kanelijauhetta haudukkeisiisi ja jälkiruokiisi.

4. Omena

Tämä herkullinen ja ravitseva hedelmä sisältää monia sellaisia ominaisuuksia, joiden avulla voit tasapainottaa pH-tasoa kehossasi sekä lievittää päänsärkyjä.

  • Me suosittelemme, että syöt raa’an omenan kuorineen heti, kun huomaat oireiden ilmaantuvan.

Nyt tiedät, kuinka päänsärkyä voidaan hoitaa ilman lääkkeitä – jos kärsit tästä ongelmasta itsekin, käänny seuraavalla kerralla luontaistuotteiden puoleen!