Hoida kilpirauhasta pitämällä huolta suolistosta

Koska suoliston bakteerikanta toimii esteenä taudinaiheuttajia vastaan, on erittäin tärkeää pitää se terveenä infektioiden välttämiseksi. Tämän lisäksi se parantaa myös kilpirauhashormonien entsyymiprosesseja.

Tiesitkö, että voit parantaa kilpirauhasongelmia pitämällä huolta suolistostasi? Tässä artikkelissa voit tutustua niihin tekijöihin, jotka vahingoittavat suolistoasi suoraan ja kilpirauhastasi epäsuoraan. Jaamme myös joitakin vinkkejä ja luontaishoitoja, joista on sinulle varmasti erittäin paljon hyötyä.

Kilpirauhasen ja suoliston yhteys

Moni ihminen yllättyy kuullessaan, että kolme neljäsosaa elimistön immuunikudoksesta löytyy suolistosta. Jos suolistosi bakteerikanta on terve, se toimii erinomaisena esteenä kaikenlaisia taudinaiheuttajia vastaan. Näihin kuuluvat virukset, bakteerit, sienet ja loiset.

Jos bakteerikannassa kuitenkin tapahtuu muutoksia, suolistosta tulee kuin avoin ovi, jota kautta nämä patogeenit voivat siirtyä verenkiertoon. Lisäksi tämä vaikuttaa myös joihinkin kilpirauhashormoneihin liittyviin entsyymiprosesseihin.

Katso myös: Haluatko pitää huolta terveydestäsi? Aloita suolistosta

Mitkä asiat voivat vahingoittaa suolistoa?

pidä huolta suolistosta

On olemassa monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti suoliston herkkään tasapainoon. Näihin lukeutuvat muun muassa:

  • Huono ruokavalio, jossa on paljon sokeria, maitotuotteita ja prosessoituja ruokia
  • Ummetus
  • Antibiootit
  • Intoleranssi tietyille ruoille, kuten glukoosille tai laktoosille
  • Raskasmetallimyrkytys (esimerkiksi elohopeaa sisältävien hammaspaikkojen käyttö)
  • Suolistoloiset
  • Hermostuneisuus, ahdistus ja stressi
  • Negatiiviset tunteet, kuten viha ja pelko

Suoliston toiminnan tasapainottaminen

Jos tiedät kärsiväsi jonkinlaisesta suoliston häiriöstä, sinun tulisi alkaa käyttää luontaishoitoja sen tasapainottamiseksi.

Jos kyseessä on ummetus, keskity lisäämään ruokavalioosi runsaasti kuitua sisältäviä ruoka-aineita. Lisäksi sinun tulisi juoda vähintään puolitoista litraa vettä päivän aikana aterioiden ulkopuolella. Jos taas kärsit säännöllisesti ripulista, voit juoda vihreää teetä ja ottaa lääkehiiltä lisäravinteena. 

Tässä kolme vinkkiä, joita jokainen voi noudattaa parantaakseen suolensa toimintaa:

Tasapainoinen ruokavalio

pähkinät ja siemenet

Oli sinulla sitten suolistovaivoja tai ei, ruokavaliosi tulisi sisältää runsaskuituisia ruoka-aineita. Näihin kuuluvat hedelmät, vihannekset, palkokasvit, pähkinät ja kokojyvä.

Nykyään suurin osa kaupan tuotteista valmistetaan raffinoiduista jauhoista, jotka eivät sisällä lainkaan kuitua. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi leivät, leivonnaiset, keksit, pasta, pizza jne.

Jos käytät hieman vaivaa etsimiseen, voit löytää monia herkullisia ja ravinnepitoisia vaihtoehtoja, joissa on käytetty kokojyväjauhoja, kuten ruisjauhoja, spelttijauhoja ym. Voit myös kokeilla viljoja kuten kauraa, hirssiä tai kvinoaa.

Varo gluteenia

gluteeni pastassa

Moni kilpirauhasongelmista kärsivä saattaa kärsiä myös gluteeni-intoleranssista. Gluteeni on vehnässä, ohrassa ja rukiissa oleva proteiini. Sitä on joskus myös kaurassa, mutta tämä johtuu siitä, että se käsitellään samoissa tiloissa kuin vehnä.

Suosittelemme jättämään gluteenin pois ruokavaliosta. Siitä on suuresti apua jo muutamassa viikossa.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Näin saavutat ihannevartalosi – 9 vinkkiä

Probiootit

Probioottilisäravinteet ovat yksi parhaista vaihtoehdoista suoliston terveen bakteerikannan ylläpitämiseen. Huomaat niiden tuomat terveyshyödyt jo ensimmäisestä päivästä alkaen. Suoliston terveyshän on kuitenkin määrittävä tekijä elämänlaadun kannalta.

Suosittelemme valitsemaan korkealaatuisia probiootteja, jotka sisältävät suuria määriä bakteerikantoja. Tuoteselosteessa tulisi lukea määrä, joka on ihanteellisesti 30-50 miljoonaa CPU:ta (eläviä organismeja, jotka kykenevät muodostamaan kolonioita).

Suoliston lisäravinteet tulisi ottaa aina tyhjään vatsaan, erityisesti aamuisin. Paras aika on kello 5-7.

Suolihuuhtelu

terve vatsa

Lopuksi, yksi loistava tapa puhdistaa suoli nopeasti on tehdä suolihuuhtelu. Tämä pätee erityisesti silloin, jos kärsit ummetuksesta. Suolihuuhtelu on siis peräsuolen puhdistus veden tai lääkinnällisen nesteen avulla.

Suolihuuhteluja voi tehdä teellä, kuten kamomilla- tai timjamiteellä, tai jopa kahvilla, jos haluat parantaa maksasi toimintaa. Tässä tapauksessa tulisi aina valita paahtamatonta orgaanista kahvia.

Sinun tulisi kuitenkin olla erittäin varovainen suolihuuhtelujen kanssa, jotta et muuta bakteerikantaasi.

Ihanteellisesti suolihuuhtelu tulisi tehdä kiireettömään aikaan, kuten ennen nukkumaanmenoa, sillä se voi toisinaan aiheuttaa väsymystä.

Pidätä nestettä sisälläsi mahdollisimman pitkään ja päästä se ulos kun sinun tarvitsee.

 

 

UUTISIA VERKOSSA