Miten hiustenlähtöä voi jarruttaa luonnollisella tavalla?

syyskuu 10, 2015

Hiustenlähtö on yksi nykypäivän yleisimmistä ulkonäköön liittyvistä pulmista, ja se voi koskea sekä miehiä että naisia. Hiusten määrän vähenemiseen on monia erityyppisiä syitä, ja näitä voivat olla esimerkiksi altistuminen auringolle, perinnölliset tekijät, lääkkeet, puutteellinen mineraalien saanti, stressi sekä suoristajien ja kuivaajien käyttö. Aiheesta on tehty useita tutkimuksia, ja näiden mukaan 70 % miehistä kärsii hiustenlähdöstä, kun taas naisista noin 25 %.

Vaikka hiusten irtoilu on siis ilmiönä hyvin yleinen, on hyvä olla tietoinen siitä, että suurimmassa osassa tapauksia siihen voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi. Tässä artikkelissa käsittelemme siis luonnollisia keinoja hiustenlähdön estämiseksijatka lukemista, sillä näillä vinkeillä voit tehdä hiustenlähdöstä pienemmän pulman omassa elämässäsi.

Jos olet alkanut huomata, että hiuksiasi on pikkuhiljaa alkanut putoilla enemmän ja haluat tehdä siitä lopun, voit torjua irtoamista seuraamalla muutamaa helppoa ohjetta. Ennen kuin aloitamme aiheen tarkemman käsittelyn on kuitenkin hyvin tarpeellista mainita, että hiustenlähtö on joskus perinnöllistä, ja silloin sen kontrollointi ei ole aivan yhtä yksinkertainen asia. Nämä seuraavat vinkit voivat kuitenkin olla erittäin hyvä apu ongelman laajuuden kontrolloimiseksi. Joka tapauksessa olisi aina hyvä ensin käydä lääkärissä, jotta saat varmuuden niistä syistä, jotka omalla kohdallasi aiheuttavat hiusten liiallisen irtoamisen.

Terveellisen ruokavalion noudattaminen

Jos hiusten liiallinen irtoilu on pulmanasi, on terveellisen ruokavalion noudattaminen äärimmäisen tärkeää. Näin voit helpottaa ongelman kontrollointia sekä edistää hiusten pysymistä terveen näköisinä, kauniina ja kiiltävinä. On siis suositeltavaa noudattaa sellaista ruokavaliota, joka sisältää paljon vihanneksia ja hedelmiä, ja rasvan sekä roskaruoan syömistä tulisi välttää.

Hiustenlähtöön liittyen on myös todettu, että ruokavalion sisältämää A-vitamiinin määrää tulisi lisätä. Tämä vitamiini on vastuussa hiusten kasvun stimuloinnista. B5-vitamiini taas on vaikuttajana ihon ja hiusten uusiutumisprosessissa, ja se myös estää hiuksia muuttumasta heikoiksi. B3-vitamiini stimuloi verenkiertoa päänahassa, ja C-vitamiini toimii hiusten vahvistajana. Näiden lisäksi E-vitamiini korjaa hiuksissa jo tapahtunutta vahinkoa, ravitsee niitä sekä estää irtoamista.

Vältä hiusten altistumista auringon haitoille

aurinko

UV-säteet eivät ainoastaan vaikuta ihosi terveyteen, vaan myös hiustesi hyvinvointiin. Hiusten altistaminen auringolle saattaa tehdä niistä heikot ja kuivat sekä saada niiden kiillon katoamaan. Aurinko voi myös vaikuttaa niihin irtoamista edistävästi. Auringon lisäksi on kuitenkin muitakin tekijöitä, joita tulisi välttää, ja näihin kuuluvat muun muassa merivesi, rantahiekassa oloilu sekä jokivesi. Myös uima-altaita tulisi välttää, sillä ne saavat aikaan hiustesi heikentymistä sekä vaikuttavat haitallisesti niiden kasvuun. Mutta muista, että uimalakki on tietenkin hyvä suojakeino!

Vältä kemikaaleja sisältävien tuotteiden käyttöä

Nykyisin on tarjolla valtava määrä hiustenhoitoon tarkoitettuja tuotteita, ja useimmat niistä sisältävät kemikaaleja. Vaikka osa niistä onkin nimenomaan hiusten hoitoon tarkoitettuja kemikaalituotteita, saattavat toiset sen sijaan heikentää tukkaasi sekä vaikuttaa myös hiustenlähtöä edistävästi. Geelien, hiusvärien sekä jopa joidenkin shampoiden käyttö saattaa lisätä hiusten irtoilua. Hiussuihkeet, -kiillot, -geelit sekä muut vastaavat tuotteet ovat myös hyvin ei-suositeltavia hiusten hyvinvoinnin kannalta.

Muuta siis tottumuksiasi, ja kokeile näiden kemikaaleihin perustuvien tuotteiden sijasta lu0nnollisia aineita sisältäviä hiustuotteita. Niistä saat monia aikaisemmin mainitsemiamme vitamiineja, ja jättämällä pois kemikaalituotteet vältät myös niiden sisältämät myrkylliset vaikutukset.

Käytä hellävaraista kampaa

kampa

Hiuksia harjataan tavallisesti joka ikinen päivä, ja siksi tulisi olla erittäin varovainen tätä tehdessä. Harjaaminen voi nimittäin saada aikaan useampien hiusten irtoamisen kuin normaalisti, mikäli et kampaa tukkaasi oikealla tavalla. On siis tärkeää käyttää sellaista kampaa, jonka piikit ovat harvassa, ja itse asiassa harjojen käyttöä tulisi välttää kokonaan tai mahdollisimman pitkälle. Sinun tulisi myös yrittää pitää päänahkasi puhtaana, sillä näin voit estää ihon karvatuppien tukkeutumisen, joka on yksi hiustenlähtöä stimuloiva tekijä.

Vältä hattujen käyttöä

Jos käytät kovin usein hattuja, päässä pidettäviä huiveja tai mitä tahansa muita vastaavia asusteita, saatat edistää hiustesi irtoamista, sillä nämä asusteet estävät hiusten hapensaantia. On myös suositeltavaa välttää hiuspinnien ja -lenkkien sekä muiden vastaavien asusteiden käyttöä, sillä ne aiheuttavat rasitusta tukallesi ja tekevät siitä siten heikomman.

Vältä suoristajien, kuivaajien ja kihartimien käyttöä

hiukset

On tietysti kiistämätön tosiasia, että suoristajat, kuivaajat sekä kihartajat voivat saada hiuksesi hehkeämmän näköisiksi hetkellisesti. Haittapuolena on kuitenkin aina se, että niiden pitkäaikainen käyttö saattaa aiheuttaa paljon vahinkoa tukallesi. Tämä johtuu siitä, että ne eivät ainoastaan kuivata tukkaasi sekä vähennä sen kiiltoa, vaan ne myös stimuloivat hiusten irtoamista. Tällaisia laitteita käytettäessä tukkasi altistuu niiden hyödyntämälle korkealle lämpötilalle, ja tämä saa aikaan sen, että hiusten kunto heikkenee, ja ne myös irtoavat helpommin.

Lopuksi: yritä välttää stressiä!

Stressi on myös yksi hiustenlähdön aiheuttajista, sillä se saa aikaan päässäsi sijaitsevien hiuksillesi verta välittävien suonten supistumisen. Tämän seurauksena päänahkasi alkaa kärsimään ravinteiden puutteesta, mikä johtaa siihen, että hiustesi kunto heikkenee.

Kokeile siis näitä hyvin yksinkertaisia vinkkejä, jos haluat välttää hiusten liiallista irtoilua luonnollisella tavalla!

UUTISIA VERKOSSA