Hindulaisia ruoanlaittovinkkejä, jotka voivat auttaa pudottamaan painoa

tammikuu 4, 2017
Hindujen ruoanlaittoon kuuluu runsas mausteiden käyttö. Nuo mausteet voivat auttaa pudottamaan painoa helpommin. 

Jotkut ovat sanoneet, että hindulaisen dieetin seuraaminen voi auttaa pudottamaan useita kiloja kuukaudessa. Nämä hindulaiset kokkausvinkit eivät kuitenkaan auta vain pudottamaan painoa; ne auttavat myös tuntemaan olon yleisesti terveemmäksi.

Haluatko tietää mitkä ne ovat? Jatka lukemista!

Hindukeittiön tietoutta

intialainen ruoka

On tärkeää tietää muutama asia intialaisesta ruoanlaitosta. Mitä enemmän tiedät, sitä helpommin pystyt sisällyttämään sen ruokavalioosi. Tämä tieto voi myös auttaa sinua pudottamaan painoasi.

 • Älä sekoita hiilihydraatteja ja proteiineja.
 • Valitse hyvää ruokaa. Tärkein asia on laatu, ei määrä.
 • Syö ruskeaa riisiä ja kasviksia.
 • Syö tuoreita hedelmiä, etenkin sitrushedelmiä.
 • Syö kolme ateriaa päivässä ja välipalaksi luonnonjogurttia tai hedelmää, mutta vain jos olet nälkäinen.
 • Pureskele 100 kertaa per suullinen. Tämä auttaa ruoansulatuksesi kasvattamisessa.
 • Juo kaksi litraa vettä ja vihreää teetä päivittäin.
 • Liiku. Paras liikunta on käydä 40 minuutin kävelyllä joka päivä.

Hindureseptit ovat saaneet vaikutteita useista eri maista. Näihin lukeutuvat Mongolia, Portugali ja Englanti. Seurauksena tästä sekoituksesta intialainen keittiö on hyvin persoonallinen ruokakulttuuri.

Se erottuu erityisesti monien mausteidensa takia. Sanotaan, että Intiassa syntyneillä on parempi kyky tunnistaa makuja kuin länsimaissa syntyneillä. Hinduruoka on myös sillä tavalla erilaista, että siellä ei käytetä nautaa. Lehmiä pidetään heidän uskonnossaan pyhinä.

He eivät myöskään käytä monia maitotuotteita. Sen sijaan, he käyttävät ghee-nimistä voita. He myös syövät nestemäistä lassi-jogurttia.

Muut usein käytetyt ainekset ovat riisi, kana ja lammas. Heillä on myös suuri määrä kasvisruokia. Tämä johtuu siitä, että useat hindut noudattavat ”väkivallattomuuden” periaatetta. Tämä tarkoittaa, että he eivät syö minkäänlaista lihaa.

Jotkut eri tavat ruoanvalmistukseen ovat:

 • Vagar: Ruoanlaitto ja maustaminen mausteilla.
 • Tandoor: Mausteilla ja jogurtilla ruokien marinointi, ja sitten niiden valmistaminen uunissa.
 • Korma: Kuumilla kivillä valmistettu. Tällä ruoalla on paksu rakenne. Tämä johtuu siitä, että siihen lisätään jogurttia, maitoa tai kermaa.
 • Dhungar: Höyrytetty.
 • Dhum: Ruoka on haudattu kuumien hiilien alle.

Ruoka: Hindu, auyrveda ja painonpudotus

hindukeittiö

Intiassa, yhdessä maailman suurimmista maista, on olemassa suuri suhde ruoan ja hyvinvoinnin välillä. Tämä suhde sisältää sekä vaihtoehtoisen lääketieteen että painonpudotuksen.

Tämä johtuu siitä, että ruoka on lääke. Se voi auttaa sinua tuntemaan olosi terveeksi ja vahvaksi.

Kuten sanoimme aikaisemmin, hinduruoissa on paljon mausteita. Muutamia esimerkkejä ovat curry, kardemumma ja kumina. Nämä stimuloivat kehoa, nostavat kehon lämpötilaa ja auttavat pudottamaan painoa.

Kurkuman lehdet

kurkuma

Näitä kirkkaanvihreitä lehtiä voidaan käyttää salaatteihin ja kastikkeisiin, ja ne voidaan syödä raakana tai kuumennettuina. Ne auttavat vatsaasi ja ruoansulatustasi toimimaan kunnolla. Ne myös auttavat painonpudotuksen ylläpitämisessä tai jatkamisessa. 

Samaan aikaan kurkuman lehdillä on lääkinnällisiä piirteitä. Niitä voidaan käyttää hoitamaan ripulia, punatautia ja diabetesta.

Dhal

Tämä on perinteinen intialainen ruoka. Siinä on kuivattuja herneitä, linssejä ja papuja. Dhalia tarjoillaan riisin ja chapati-leivän kanssa.

Dhal sisältää paljon proteiinia, mikä tekee siitä hyvin täyttävää. Sen sulattamisessa menee myös pidempään kuin muiden ruokien sulattamisessa. Tämä tarkoittaa, että olet vähemmän todennäköisesti nälkäinen useita tunteja syömisen jälkeen. Myös tämä auttaa painonpudotuksessa.

Korianteri

korianteri

Tämä on aromaattinen yrtti, jolla on diureettisia vaikutuksia. Se auttaa pääsemään eroon nesteistä ja toksiineista virtsan välityksellä. Se kuuluu samaan perheeseen kuin persilja ja selleri.

Vaihtoehtoisessa lääketieteessä korianteria on käytetty vähentämään sisäelinten kaasuja, vatsan tulehdusta ja puhdistamaan verta.

Palkokasvit ja viljat

Palkokasvit keitetään sekä kuorittuina että rikottuina, jotta ne on helpompi sulattaa.

Viljoista puheenollen, riisi on epäilyksettä hinduruoan perusta. Tunnetuin riisityyppi on basmatiriisi. Siinä on paljon kuitua, ja saa sinut tuntemaan olosi täydeksi.

Voit myös lisätä vähän vehnää, maissia ja hirssiä.

Juomat

kookosmaito

Nesteytettynä pysyminen auttaa säätelemään ruokahaluasi. Joskus kun luulemme olevamme nälkäisiä, olemme oikeasti vain janoisia. Juodaksemme kaksi litraa vettä päivässä ja pysyäksemme nesteytettynä, voit kokeilla joitakin näistä hindujipoista:

 • Lassi – nestemäinen jogurtti
 • Chai – mausteinen tee
 • Ninmu Pani – limonaani
 • Kookosvesi

”Doshat”

Lopulta, kun puhutaan ayurvedisistä ruoista, on olemassa 3 tyyppisiä doshaa. Jokainen ihminen kuuluu johonkin näistä kehotyypeistä.

Oman tyyppisi tietäminen voi auttaa sinua selvittämään mitä sinun tulisi syödä. Se myös auttaa sinua selvittämään mitä sinun tulee välttää. Tämä kaikki auttaa hyvinvointiasi ja painonpudotustasi.

 • Vatta: Jolla on kevyt tai siro ruumiinrakenne. He ovat yleensä nälkäisiä ja heillä on epäsäännöllinen ruoansulatus. On suositeltavaa, että he syövät raskaampia aterioita. Nämä sisältävät keitot, padat ja pasta kastikkeineen.
 • Pitta: Jolla on keskikokoinen ruumiinrakenne. He tuntevat intensiivistä nälkää ja janoa. He tulevat turhautuneiksi, jos ruoka ei saavu ajallaan, ja heillä on tapana syödä enemmän. On suositeltavaa, että he syövät salaatteja ja kylmiä juomia. Heidän ei tulisi syödä raskaita ruokia tai lihaa.
 • Kapha: Jolla on tanakka ruumiinrakenne. Heillä on hidas ruoansulatus ja keskisuuri ruokahalu. Heidän tulisi välttää maitotuotteita, makeisia ja rasvoja. Heidän tulisi yrittää syödä hedelmiä ja kasviksia. On suositeltavaa, että he yrittävät syödä porkkanoita, kurpitsaa, selleriä, kaalia ja salaattia.
UUTISIA VERKOSSA