Hiljaisuus voi kertoa paljon

Joskus odotan vastaustasi ja sanojasi, mutta turhaan. En opi, että niitä ei koskaan tule, tai että ehkä ne annetaan minulle erilaisessa muodossa, poissaolona tai kuiluina, joita et täytä kirjaimilla tai lauseilla. Hiljaisuutesi sulkee sisäänsä sen, mitä en halua kuulla, ja sen, mitä en suostu kuulemaan sinun sanovan.

On pelkurimaista antaa hiljaisuuden olla vastaus, mutta joskus se on kaikki, mitä meillä on jäljellä. En ole vieläkään oppinut lakkaamaan odottamasta sinulta asioita – tietämään, että luomasi kuilu on vastauksesi. Se on se viesti, jonka minulle haluat lähettää.

En opettele hiljaisuutesi ymmärtämistä

En pysty tulkitsemaan sitä hiljaisuutta, jonka jätät avatessasi oven. En ymmärrä kaikkia niitä sanoja, joita et sano. Tarvitsen sitä, että käytät sanojasi antaaksesi muotoa kaikelle sille kuolleelle hiljaisuudelle, jonka jätät joka kerta lähtiessäsi ja pysyessäsi hiljaa.

Naisen hiukset ovat meri

Hiljaisuutesi luo sinun ja minun välille etäisyyden, kuilun, jota on mahdoton ylittää. Se on käsittämätön etäisyys, jota en tarvitse, jota en ymmärrä, ja joka minun kuitenkin täytyy hyväksyä. Sinun hiljaisuutesi on polku, joka on jaettu tuhansiin mahdollisuuksiin, enkä koskaan voi tietää, mikä niistä sopii ajatuksiisi.

Mitä minä tiedän hiljaisuudesta

Hiljaisuutesi eivät aina ole samanlaisia – niissä on eroja, joita ei välttämättä huomaa. On olemassa ujoja hiljaisuuksia, jolloin et uskalla puhua minulle, mutta katsot minua silmiin ja silmäsi puhuvat minulle suusi sijasta.

On olemassa ironisia hiljaisuuksia, jolloin kiinnität silmäsi omiini ja hymyilet sanomatta mitään. On poissaolevia hiljaisuuksia, jolloin kysyn sinulta jotakin, mutta et kuule, sillä olet kaukana täältä, vaikka et haluaisikaan olla. Ja ennen kaikkea on olemassa jaettuja hiljaisuuksia, sellaisia, jotka koskettavat sielua huulilla, jotka eivät sano sanaakaan.

Mutta tämä hiljaisuus, se, joka meitä juuri nyt erottaa, pitää sisällään muunlaisia asioita, sellaisia, joita emme ole uskaltaneet kertoa toisillemme. Ne ovat luoneet syvän kuilun sen välillä, mitä meillä on ja mitä me haluamme. Ja vaikken enää odota yhtään mitään, minulla on silti epäilykseni siitä olenko kunnolla ymmärtänyt koko hiljaisuutemme vai en.

Vastaukseni hiljaisuuteesi

Voin yrittää löytää tuhat vastausta hiljaisuuteesi, mutta voin vastat sinulle vain yhdellä tavalla. Kerro minulle, mitä sinä mietit, mikä sinua huolestuttaa. Minä olen rinnallasi auttamassa sinua ja ymmärtämässä sinua; jos tarvitset halauksen, annan sen sinulle. Jos tarvitset suudelman, annan sinulle tuhat suudelmaa, ja jos vain haluat, että kuuntelen sinua, niin sen tulen tekemään. Pyydän sinulta vain sitä, että sanot sen, mitä haluat sanoa.

Voin vastata sinulle monella tapaa, voin antaa sinulle vaihtokauppana hiljaisuudestasi oman hiljaisuuteni, mutta en halua luoda vielä isompaa kuilua välillemme. Voin yrittää antaa hiljaisuudellesi muotoa sanoilla, tai voin jättää sen huomiotta ja jatkaa puhumista ilman, että saan takaisin vastausta. Kunnioitan hiljaisuuttasi, ja tarvitsen sitä, että sinä kunnioitat epävarmuuttani ja tarvettani tietää – tietää sinun ajatuksesi.

Nainen ja hiljaisuus

Hiljaisuutesi antamat vastaukset

Jos lähdet ilman, että sanot mitään, hiljaisuutesi kuiskaa minulle, että et halua tätä enää. Jos et vastaa viesteihini, hiljaisuutesi kertoo minulle, että et välitä siitä, miltä minusta tuntuu tai mitä ajattelen. Jos kysyn sinulta ajatuksistasi, etkä vastaa, hiljaisuutesi kertoo, että haluat salata minulta jotain.

Ehkäpä ne vastaukset, joita haluat antaa hiljaisuudellasi, eivät ole näitä, ehkä ne ovat erilaisia. Mutta en voi tietää niitä, jos et auta minua ymmärtämään sitä, mitä et minulle kerro.

Muistan tuskin sanojesi kaiun – en kuule niitä enää. Liikut edessäni kuin kummitus, kuin joku, jota en tunnista. Ja hiljaisuutesi viestii siitä, mitä et voi kertoa minulle sanojen avulla.

Ja jos suljet oven perässäsi taas kerran sanomatta sanaakaan, sulje se lopullisesti – älä tue takaisin, koska sillä hetkellä ymmärrän, että halusit kertoa minulle sanovasi hyvästit.