Herkullinen ja nopea paahtovanukas

elokuu 21, 2018
Veden kielelle tuova paahtovanukas on täydellinen päätös hyvälle illalliselle. Kerromme tänään kuinka onnistut tekemään paahtovanukkaan itse nopeasti ja helposti.

Paahtovanukas on kaikkien mieleen ja sen tekemiseen löytyy lukuisia reseptejä. Voimakas maku ja kermainen koostumus kutsuu veden kielelle kun vain ajatteleekin tätä jälkiruokaa. Kun olet kerran kokeillut tätä reseptiä, tulet todennäköisesti jatkamaan sen tekemistä.

Yksi maukkaimmista paahtovanukkaista tehdään munista, aivan kuten tässä artikkelissakin. Tämän tyyppinen paahtovanukas on peräisin Espanjasta, mutta siitä on tehty erilaisia muunnoksia eri maissa. Esimerkiksi Argentiinassa siihen lisätään dulce de lecheä eli karamellisoitua maitoa, mikä tekee siitä vieläkin vastustamattomampaa.

Kotitekoisen paahtovanukkaan terveysvaikutukset

Ensimmäinen paahtovanukkaan nauttimisesta saatava hyöty tulee sen sisältämästä raudasta. Noin kolmasosa vanukkaasta on rautaa, joka on aineenvaihdunnalle hyödyksi, se säätelee energian tasoa ja auttaa solujen toiminnassa.

Rauta on elintärkeää kilpirauhasen toiminnalle, jonka vastuulla on solujen kolesterolin käsittely. Rauta on ravintoaine, joka vahvistaa hiuksia, ihoa ja kynsiä. On totta, että paahtovanukkaassa on paljon sokeria, mutta siinä on runsaasti proteiinia ja mineraaleja, mikä tekee siitä hyviä terveysvaikutteita antavan jälkiruuan. Jos itse asiassa olet katsellut mitä herkullista ja terveellistäkin jälkiruokaa tekisit, tämä voi olla yksi parhaista vaihtoehdoista.

Tee paahtovanukas vähärasvaiseen maitoon vähentääksesi rasvan määrää. Sokerista saat hiilihydraatteja, jotka ovat tärkeitä, etenkin jos olet kiireinen tai suunnitelmissasi on tehdä jotain fyysistä, johon tarvitset energiaa. Vältä silti käyttämästä hienoa sokeria, sillä siinä on vähemmän mineraaleja. Tässä jälkiruuassa on mineraaleja, kuten kalsiumia, joka auttaa vahvistamaan luustoa.

paahtovanukas lautasella

Aineet kotitekoiseen paahtovanukkaaseen

Tarvitset paahtovanukkaan valmistukseen noin tunnin verran aikaa. Sen valmistaminen on helppoa. Tällä täydellisellä jälkiruualla yllätät perheesi illallisen tai lounaan jälkeen. Lue ohjeet kunnolla läpi ennen kuin aloitat.

 • 1 l maitoa
 • 8 kananmunaa
 • 1,5 dl tummaa sokeria
 • vaniljauutetta tai vaniljasokeria
 • karamellia (tämän voi tehdä 0,75 dl sokerista)
 1. Laita maito ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut maitoon. Varo ettei maito kiehu yli.
 2. Jätä maito jäähtymään sivuun kunnes se on huoneenlämpöistä.
 3. Laita munat kulhoon ja vatkaa niitä kunnes ne ovat rikki. Lisää vaniljauutetta makusi mukaan. (Jos et löydä vaniljauutetta kaupasta, voit liottaa vaniljatankoa maidossa kun keität sitä. Otat vain tangon lopuksi pois maidosta.)
 4. Kun munat on sekoitettu hyvin, lisää sokerimaito joukkoon kunnolla sekoittaen. Siivilöi seos toiseen kulhoon.
 5. Ota vuoka ja levitä sen sisäpinnoille karamellia, jonka voit tehdä sulattamalla sokeria tilkassa vettä. Kaada muna-sokerimaitoseos vuokaan ja laita se uuniin vesihauteeseen. Vesihauteen teet helposti laittamalla laakeaan uunivuokaan vettä ja asettamalla vanukasvuoan siihen.
 6. Paista paahtovanukasta uunissa noin 50-55 min. Tarkista kypsyys puisella hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään, on paahtovanukkaasi valmis.
 7. Anna jäähtyä ja ota sitten vanukas pois vuoasta.

Paahtovanukasta voi tarjoilla usealla tavalla. Voit lisätä vanukkaaseen karamellin palasia lisätäksesi makeutta. Voit tarjoilla on kermavaahdon tai karamellisoidun maidon kera.

Lue tämä: Perinteinen napolilainen paahtovanukas

dulce de leche

Muutamia vinkkejä ja suosituksia

Kuten mainitsimme alussa, on paahtovanukkaasta monia eri versioita. Reseptiä voi kutsua dulce de leche -paahtovanukkaaksi jos lisäät siihen tekovaiheessa dulce de lecheä munien ja maidon lisäksi. Tässä tapauksessa ei sokeria tietenkään tarvitse lisätä. Ravintoarvojen kannalta siihen tulee enemmän rasvaa, mutta se on sen arvoista, sillä maku on taivaallinen.

Yleisin paahtovanukkaan maku on vanilja. Sen käyttäminen on helppoja ja siitä tulee aina hyvän makuista. Kun haluat tehdä hieman parempaa vaniljan makuista paahtovanukasta, käytä mainitsemaamme vaniljatankoa vaniljauutteen sijaan. Siitä tulee parempaa ja aidompaa.

Nyt vaan kokeilemaan tätä huippuhienoa reseptiä. Yllätä ystäväsi tai perheesi tällä herkullisella jälkiruualla ja kerro meille mitä pidit siitä. Jos pidit, kokeile muita reseptejä, jotka ovat myös helppoja ja niin herkullisia.

UUTISIA VERKOSSA