Logo image
Logo image

Hiusten vaalennus helposti - kokeile kotona

3 minuuttia
Kun käytät sitruunaa hiusten vaalennukseen, muista hiusten kosteutus, sillä sitruuna kuivattaa hiuksia paljon.
Hiusten vaalennus helposti - kokeile kotona
Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Onko hiusten vaalennus mahdollista kotioloissa luonnollisia konsteja käyttäen? Kyllä on! Sinun ei tarvitse varata aikaa kampaajalle kalliiseen hiusten vaalennukseen, eikä sinun tarvitse huolestua niistä kemikaaleista, joita perinteisiin vaalennusväreihin käytetään. Halusitpa sitten muuttaa tyyliäsi tai kokeilla jotain uutta, näillä yksinkertaisilla ja luonnollisilla kikoilla se onnistuu helposti.

Hiusten vaalennus kotikonstein

1. Huuhtele kamomillalla

Some figure

 

Muistathan, että näiden luonnollisten vaalennusmenetelmien tuloksena ei ole platinanvaalea kuontalo, varsinkaan jos lähtökohtana on tummat hiukset. Tulet kuitenkin huomaamaan värin kirkastumista ja vaalenemista etenkin vaaleammassa tukassa. Jos hiuksesi ovat luonnostaan kastanjanruskeat, saat niihin kauniin kultaisen sävyn.

Kamomilla on yksi eniten käytetyistä kasveista kosmetiikassa ja hiusten värjäyksessä. Korostaaksesi kamomillan vaalentavaa vaikutusta, sekoita joukkoon sitruunan mehua.

Sitruunamehu on yksi vanhimmista ja samalla parhaista keinoista toteuttaa hiusten vaalennus, mutta valitettavasti se myös kuivattaa hiuksia sellaisenaan käytettynä. Suosittelemmekin sekoittamaan sitruunamehua kamomillaan, sillä näin sitruunan vaikutus hiuksiin ei ole yhtä voimakas. Kamomilla myös hoitaa ja suojaa hiuksia.

Keitä muutama desi vettä ja lisää joukkoon kaksi kamomillateepussia. Anna jäähtyä jääkaapissa. Kun uute on viilentynyt, lisää puolikkaan sitruunan mehu ja poista teepussit. Levitä seos kosteisiin hiuksiin sumutinpulloa käyttäen – näin saat seoksen tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja pese normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Tee hoito kahdesti viikossa ja pian alat huomaamaan eron entiseen!

2. Kananmunaa, olutta ja sitruunaa

Some figure

 

Tämä hoito kuulostaa kummalta, mutta toimii todistetusti. Toteuta hoito kahdesti viikossa.

Sitruuna vaalentaa, kun taas kananmuna ja olut tuovat hiuksiin pehmeyttä, kiiltoa ja silkkisen tunteen. Näin sen teet:

Riko kananmuna ja erota valkuainen keltuaisesta. Vispilöi valkuainen paksuksi massaksi. Lisää desilitra alkoholitonta olutta, sekoita hyvin ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. On tärkeää käyttää alkoholitonta olutta, sillä alkoholi kuivattaa hiuksia ankarasti.

Seuraavaksi voit levittää hoidon kosteisiin hiuksiin hellästi hieroen. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja pese normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Huomaat heti, miten kirkkaat ja pehmeät hiuksesi ovat. Ajan myötä sitruunamehu vaalentaa hiusten sävyä.

3. Hunajaa, sitruunaa ja omenaviinietikkaa

Some figure

 

Tulet hullaantumaan tästä vaalennusmenetelmästä! Hiusten vaalennus tällä konstilla on erittäin helppo toteuttaa ja eron huomaat heti. Jälleen kerran hyödynnetään sitruunamehun vahvaa vaikutusta, ja lisäämällä omenaviinietikkaa ja hunajaa pidetään huolta siitä, etteivät hiukset kuivu liikaa ja pysyvät pehmeinä. Näin sen teet:

  • Lämmitä pari desiä vettä ja lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa.
  • Kun vesi kiehahtaa, lisää kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa ja puolikkaan sitruunan mehu.
  • Sekoita hyvin, poista lämmöltä ja siirrä jäähtymään jääkaappiin. Kun seos on viilennyt, voit levittää sen kosteisiin hiuksiin.
  • Käytä sumutepulloa tai hiero hiuksiin käsin. Anna vaikuttaa 20 minuuttia.
  • Pese hiukset normaaliin tapaan shampoolla ja muista myös hoitoaineen käyttö. Huomaat eron entiseen samantien!

Edellämainitut keinot tulevat kirkastamaan hiusten sävyä ja lisäämään kultaisen tai punaiseen taittavan säväyksen kutreihisi. Et tule saavuttamaan kampaamossa tehdyn vaalennuksen kaltaista tulosta, etenkään jos hiuksesi ovat väriltään tummat. Jatkuvassa käytössä nämä keinot pystyvät kuitenkin vaalentamaan hiuksia muutamalla asteella ja tuomaan kauniita raitoja hiuksiin.

Muista varoa käyttämästä liikaa sitruunamehua, äläkä koskaan levitä sitä hiuksiin sellaisenaan, sillä se voi johtaa hiusten hapertumiseen ja kuivumiseen. Paras keino käyttää sitruunaa on yhdistää se hoitavien ainesosien kanssa. Muista myös pestä hiukset kunnolla hoitojen jälkeen ja käyttää kosteuttavaa hoitoainetta. Myös oliiviöljyä voi sipaista hiuksiin pesun jälkeen, mikäli et halua käyttää hoitoainetta.

Älä käytä hoitoja enempää kuin kahdesti viikossa – tämä antaa hiuksille aikaa toipua vaalennuksesta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.