Helpoimmat tavat vaalentaa hiuksia – kokeile itse

joulukuu 4, 2015
Kun käytät sitruunaa hiusten vaalennukseen, muista hiusten kosteutus, sillä sitruuna kuivattaa hiuksia rankasti.

Onko hiusten vaalentaminen mahdollista kotioloissa luonnollisia tuotteita käyttäen? Kyllä on! Sinun ei tarvitse varata aikaa kampaajalle kalliiseen vaalennukseen, eikä sinun tarvitse huolestua niistä kemikaaleista, joita perinteisiin vaalennusväreihin käytetään. Halusitpa sitten muuttaa tyyliäsi tai kokeilla jotain uutta, näillä helpoilla ja luonnollisilla kikoilla se onnistuu helposti.

1. Huuhtele kamomillalla

Naisen märät hiukset

Muistathan, ettei näillä luonnollisilla menetelmillä saavuteta platinanvaaleaa kuontaloa, etenkään silloin, jos hiuksesi ovat väriltään tummat. Tulet kuitenkin huomaamaan värin kirkastumista ja vaalenemista etenkin vaaleammassa tukassa. Jos hiuksesi ovat luonnostaan kastanjanruskeat, saat niihin kauniin kultaisen sävyn näillä keinoilla.

Kamomilla on yksi eniten käytetyistä kasveista kosmetiikassa ja hiusten värjäyksessä. Korostaaksemme sen vaikutusta, lisäämme sekaan sitruunaa.

Sitruunamehu on yksi vanhimmista ja samalla parhaista keinoista hiusten vaalennukseen, mutta valitettavasti se myös kuivattaa hiuksia pahasti sinällään käytettynä. Suosittelemmekin sekoittamaan sitruunamehua kamomillaan, sillä näin sitruunan vaikutus hiuksiin ei ole yhtä voimakas. Kamomilla myös hoitaa ja suojaa hiuksia.

Keitä muutama desi vettä ja lisää joukkoon kaksi kamomillateepussia. Anna jäähtyä jääkaapissa. Kun uute on viilentynyt, lisää puolikkaan sitruunan mehu ja poista teepussit. Levitä seos kosteisiin hiuksiin sumutinpulloa käyttäen – näin saat sen jaettua kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja pese normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Tee hoito kahdesti viikossa ja pian alat huomaamaan eron entiseen!

2. Kananmunaa, olutta ja sitruunaa

Nainen pesee pitkiä hiuksiaan

Tämä hoito kuulostaa kummalta, mutta toimii todistetusti. Toteuta hoito kahdesti viikossa.

Sitruuna vaalentaa, kun taas kananmuna ja olut tuovat hiuksiin pehmeyttä, kiiltoa ja silkkisen tunteen. Näin sen teet:

Riko kananmuna ja erota valkuainen keltuaisesta. Vispilöi valkuainen paksuksi massaksi. Lisää desilitra alkoholitonta olutta, sekoita hyvin ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. On tärkeää käyttää alkoholitonta olutta, sillä alkoholi kuivattaa hiuksia ankarasti.

Seuraavaksi voit levittää hoidon kosteisiin hiuksiin hellästi hieroen. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja pese normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Huomaat heti, miten kirkkaat ja pehmeät hiuksesi ovat. Ajan myötä sitruunamehu vaalentaa hiusten sävyä.

3. Hunajaa, sitruunaa ja omenaviinietikkaa

Nainen suihkuttaa hiuksiaan

Tulet hullaantumaan tästä vaalennusmenetelmästä! Se on erittäin helppo toteuttaa ja eron huomata heti. Jälleen kerran hyödynnetään sitruunamehun vahvaa vaikutusta ja lisäämällä omenaviinietikkaa ja hunajaa pidetään huolta siitä, etteivät hiukset kuivu liikaa ja pysyvät pehmeinä. Näin sen teet:

  • Lämmitä pari desiä vettä ja lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa.
  • Kun vesi kiehahtaa, lisää kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa ja puolikkaan sitruunan mehu.
  • Sekoita hyvin, poista lämmöltä ja siirrä jäähtymään jääkaappiin. Kun seos on viilennyt, voit levittää sen kosteisiin hiuksiin.
  • Käytä sumutepulloa tai hiero hiuksiin käsin. Anna vaikuttaa 20 minuuttia.
  • Pese hiukset normaaliin tapaan shampoolla ja muista myös hoitoaineen käyttö. Huomaat eron entiseen samantien!

Edellämainitut keinot tulevat kirkastamaan hiusten sävyä ja lisäämään kultaisen tai punaiseen täyttävän säväyksen kutreihisi. Et tule saavuttamaan kampaamossa tehdyn vaalennuksen kaltaista tulosta, etenkään jos hiuksesi ovat väriltään tummat. Jatkuvassa käytössä nämä keinot pystyvät kuitenkin vaalentamaan hiuksia muutamalla asteella ja tuomaan kauniita raitoja hiuksiin.

Muista varoa käyttämästä liikaa sitruunamehua, äläkä koskaan levitä sitä hiuksiin sinällään, sillä se voi johtaa hiusten hapertumiseen ja kuivumiseen. Paras keino käyttää sitruunaa on yhdistää se hoitavien ainesosien kanssa. Muista myös pestä hiukset kunnolla hoitojen jälkeen ja käyttää kosteuttavaa hoitoainetta. Myös oliiviöljyä voi sipaista hiuksiin pesun jälkeen, mikäli et halua käyttää hoitoainetta.

Älä käytä hoitoja enempää kuin kahdesti viikossa – tämä antaa hiuksille aikaa toipua vaalennuksesta.

UUTISIA VERKOSSA