Harjoituksia selkärasvan polttamiseen

Kun nostamme painoja, työstämme lihaskudostamme, edistämme aineenvaihduntaamme ja poltamme rasvaa. Mutta meidän ei tarvitse nostaa valtavia painoja saadaksemme tuloksia. Voimme aloittaa vain pienellä vastuksella.

Useimmat ihmiset haluavat poistaa rasvaa tietyltä kehon alueelta ja me tiedämme, että saavuttaaksemme tämän on olemassa tiettyjä harjoituksia jotka valikoivasti kiinteyttävät ja poistavat rasvaa näiltä alueilta – varsinkin vatsasta, pakaroista, reisistä, rinnasta tai selästä. Luultavasti jopa tiedät jonkun, joka keskittyy ainoastaan vatsaansa tai jalkoihinsa, unohtaen että selkä on todella tärkeä alue jota täytyy vahvistaa ja joka voi muuttaa kokonaisvaltaisesti ruumiinrakenteen ulkomuotoa.

Ne kiusalliset ”rasvapullistumat” selän alueella tulevat tavallisesti ongelmiksi puettaessa päälle urheiluliivejä, uimapukua tai tiukkaa mekkoa. Tämä alue on melko altis keräämään rasvaa, ja rasvan poistaminen vaatii paljon sitoutumista ja harjoittelua. Jos olet kiinnostunut oppimaan kuinka poistaa selkärasvaa, lue tässä artikkelissa muutamista parhaista harjoituksista selkärasvan poistamiseen.

Harjoitusrutiini vahvistamaan selkää ja polttamaan rasvaa

Liike 1

Treeni

Kääri joogamatto auki ja makaa kasvot alaspäin kädet venytettyinä taaksepäin. Kaarra selkääsi ylös hellävaraisesti nostamatta jalkoja ja palaa sitten alkuasentoon. Tee kaksi kymmenen toiston sarjaa.

Liike 2

Ole samassa asennossa kuin edellisessä liikkeessä, mutta laita tällä kertaa kädet kaulallesi tai niskallesi. Nosta ylävartalo ylös matolta ja palaa alkuasentoon. Tee tätä liikettä kaksi 15 toiston sarjaa.

Liikunta

Liike 3

Tee sama harjoitus kuin liike 2,  mutta sen sijaan että kaarrat selkää ylöspäin, kallista sitä toiselle puolelle ja sitten toiselle – ikään kuin haluaisit nähdä mitä on oikealla ja vasemmalla puolellasi. Yritä aina pitää kehon muu osa (lantio, pakarat, alaraajat) liikkumatta.

Liike 4

Viimeisessä harjoituksessa ota jooga-asento jota sanotaan kissaksi, eli mene nelinkontin. Rentouta selkäsi, kaarra se sitten ylöspäin niin ylös kuin voit (kuten kissa tekisi). Vedä sitten vatsaasi lattiaan kuin haluaisit koskettaa sillä maata. Toista tämä ylös-alas -liike viisi kertaa ja lepää sitten.

Mene uimaan

Uiminen on todella tehokasta selkälihaksillesi. Samaan aikaan se on todella rentouttavaa kuntoilua. Se on loistava tapa treenata, vahvistaa selkää ja poistaa liiallista rasvaa selän alueelta; kaikkea tätä samaan aikaan. 

Painoharjoittelu

Minkä vain hyvän rasvanpolttorutiinin pitäisi sisältää myös painoharjoittelua. Voit käyttää käsipainoja rakentamaan lihasmassaa ja kiihtynyt aineenvaihduntasi auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaa – jopa silloin kun lepäät. Sinun tarvitsee vain aloittaa tekemään vähän painoharjoittelua joka toinen päivä. Ei ole tarvetta nostaa todella painavia painoja, vaan pienet painot riittävät tulosten saamiseksi.

Aerobinen liikunta intervalleilla

Juosta

Aerobinen liikunta kasvattaa sydämen sykettä, mikä auttaa kehoa polttamaan kaloreita helpommin. Intervallitreeni aerobisessa liikuntarutiinissasi auttaa sinua poistamaan selkärasvaa. Voit valita minkä aerobisen lajin vain haluat, kuten esimerkiksi juoksu, haarahypyt, pyöräily tai naruhyppely.

Rutistukset

Vaikka me tiedämme, että vatsaharjoitukset kuten rutistukset kohdistuvat vatsan seudun rasvaan, ne auttavat myös pääsemään eroon rasvasta alaselässä. Treenaa koko vatsaasi, keskittyen vinoihin lihaksiin. Voit myös lisätä sivuosuuksia ja staattista venyttelyä liikuntarutiiniisi.

Suositukset parhaimpiin tuloksiin

  • Tiedämme, että rasvasta eroon pääseminen on monimutkainen tavoite, jonka voi saavuttaa ainoastaan suurella vaivannäöllä. Selän alueeseen keskittyminen vaatii vähän enemmän rutiinia ja vahvistamista, sillä se on vaikea alue. Mutta jos noudatat yläpuolella neuvottuja harjoituksia sitkeästi, alat nähdä tuloksia.
  • Muista, että rasvan poistamiseksi on erittäin tärkeää, että sinulla on tasapainoinen ruokavalio, joka ei sisällä liiallista rasvaa, paistettuja ruokia, sokereita yms. On aina hyvä idea lisätä ruokavalioon enemmän terveellisiä ruokia ja juomia, kuten hedelmät, vihannekset, vihreä tee, vesi, kuitu- ja proteiinipitoiset ruoat jne.
  • On myös hyvä idea täydentää liikuntaasi hyvällä selkähieronnalla, painellen hellävaraisesti, pikku hiljaa poistaen ne ärsyttävät ”jenkkakahvat”.
  • Ja viimeiseksi, muista että hyvä asento on tärkeä pitämään tämän kehon alueen vahvana. Sinun pitäisi aina yrittää ylläpitää suoraselkäinen asento ja estää selkää notkumasta, sillä silloin rasva kerääntyy ja muodostaa ne rasvarullat.

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA