Fantastinen terveysmehu päärynästä, punajuuresta ja pinaatista

joulukuu 2, 2016
Jos haluat saada maksimaalisen hyödyn tästä päärynää, punajuurta ja pinaattia sisältävästä mehusta, ainesten tulee olla raakoja, jotta niissä olisi tallella kaikki hyvät ominaisuudet.

Päärynä, punajuuri ja pinaatti mehussa… Mikä herkullinen yhdistelmä! Jos et vielä ole kokeillut tätä juomaa, älä jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan valmista kotona oma luonnollinen ja virkistävä sekoituksesi. Se antaa kehollesi elinvoimaa, parantaa vastustuskykyäsi sekä saa päiväsi alkamaan energisenä.

Jos pidät luonnollisista mehuista, jossa yhdistyvät tuoreet hedelmät ja vitamiinia täynnä olevat vihannekset, näiden kolmen aineksen fantastinen yhdistelmä tulee olemaan oiva lisä terveyttäsi ja hyvinvointiasi ajatellen.

Tällä kertaa kerromme siis kyseisen mehun valmistuksesta sekä siitä, mitä kaikkia hyötyjä elimistösi siitä saa – ota avuksesi tämä herkullinen mehu päärynästä, punajuuresta ja pinaatista!

Päärynä, punajuuri ja pinaatti: tämä mehu on lahja terveydellesi

Luonnollinen mehu

Luonnolliset mehut ovat tietysti tällä hetkellä kovassa huudossa, ja jos ne puhdistavat kehoa tai sisältävät jotakin vihreää vihannesta, suosio on taattu.

Ennen kuin innostut kuitenkaan liikaa trendeistä mehurintamalla, on tärkeää selvittää, mitä oma kehosi erityisesti tarvitsee.

 • Ennen kuin valmistat mehun tai smoothien, sinun kannattaa arvioida, ovatko ainekset juuri sinulle sopivia. On nimittäin mahdollista, että sitruuna saa sinussa aikaan epämukavan olon, tai että vaikkapa inkivääri saa verenpaineesi nousemaan.
 • On myös tärkeää ymmärtää, että luonnollisen mehun ei koskaan tulisi olla ateriankorvike. Tämä mehu, jossa on päärynää, punajuurta ja pinaattia, ei siis ole mikään lounaan tai illallisen korvike.
 • Ei myöskään ole hyvä idea juoda samaa luonnollista mehua joka ikinen päivä. Kannattaa siis vaihdella ravintoaineksia, jotta saat tasapainoista, vaihtelevaa ja tasapuolista ravintoa.
 • Kiinnitä myös huomiota kalorimäärään, jonka saat luonnollisista juomistasi. Tämän reseptin tapauksessa punajuuressa on sokeria, joten jos sinulla on diabetes, kannattaa jättää tämän kertainen reseptimme väliin tai ainakin kysyä ensin lääkärin mielipidettä.

Tämän kaiken varoittelun tarkoituksena on se, että kun valitset itsellesi luonnollisia mehuja, arvioisit ensin sitä, mitkä juuri omat tarpeesi ovat.

Seuraavaksi kerromme sitten niistä kaikista mahtavista hyödyistä, joita tämä päärynää, punajuurta ja pinaattia sisältävä herkkumehu sisältää – ota resepti talteen ja kokeile!

Se auttaa vahvistamaan vastustuskykyä sekä torjuu anemiaa

Tämä mehu, jossa on päärynää, punajuurta ja pinaattia, on ihanteellinen niille, joilla on meneillään toipilasjakso sekä niille, joilla on anemiaa tai jotakin muuta mineraalipuutosta.

Nämä kolme ainesta ovat mahtavan kyvykkäitä luonnollisia tuotteita, jotka antavat sinulle rautaa ja kuparia, ja ne edistävät kaikkien ravinteiden ja mineraalien parempaa imeytymistä kehoon, mikä puolestaan parantaa elimistösi kykyä yhdistää veren punasoluja.

Jos sinulla on meneillään sellainen jakso, jolloin keskittyminen on vaikeaa, tai jos olet väsynyt ja sinulla on lihassärkyä, kokeile ehdottomasti tätä reseptiä, sillä päärynän, punajuuren ja pinaatin nauttiminen voi olla hyvinkin hyödyllinen apu.

Se, että nämä tuotteet saadaan mehun muodossa, tekee niistä yksinkertaisesti helpommin nautittavia – tämä on myös oleellinen seikka.

Se pitää huolta sydämestäsi

Sydän

Eräs asia, joka kannattaa muistaa ennen tämän mehun valmistusta on se, että kaikki sen ainekset tulisi nauttia tuoreina ja raakoina. Punajuuret esimerkiksi menettävät jonkin verran ravintoarvoaan, jos niitä kuumennetaan kauemmin kuin 15 minuuttia.

Siksi hedelmät ja kasvikset kannattaakin viipaloida pieniksi paloiksi, jotta ne olisivat helposti sekoitettavia – näin pystyt nauttimaan kaikista tuotteiden ominaisuuksista parhaiten.

Yksi tärkeimmistä hyödyistä, joita tästä mehusta saa, on tämä: se on hyvä ravintokuidun lähde, mikä on ihanteellista sitä ajatellen, että sydämesi voisi hyvin ja huonon kolesterolin – eli LDL-kolesterolin – tasot laskisivat kehossasi.

Muista myös se, että tämä päärynää, punajuurta ja pinaattia sisältävä mehu antaa sinulle lukusia antioksidantteja ja flavonoideja, jotka vähentävät tulehtuneisuutta sekä parantavat valtimoiden toimintaa, estäen siten ateroskleroosia.

Se parantaa vastustuskykyäsi

Tämän luonnollisen juoman ansiosta saat kyvykkään yhdistelmän antioksidantteja ja C-vitamiinia.

Kyseinen vitamiini on jo pitkään tunnettu erittäin hyödyllisenä ihmisen vastustuskyvyn kannalta, sillä se stimuloi veren valkosolujen tuotantoa ja niiden toimintaa.

Jos otat tavaksesi tämän mehun juonnin kahdesti viikossa, terveytesi paranee yleisesti ottaen, ja tulet huomaamaan, että saat vähemmän tartuntoja, flunssia ja vilustumisia.

Kuinka tämä päärynä-, punajuuri- ja pinaattimehu valmistetaan?

Luonnollinen mehu punajuuresta

Tarvittavat ainekset

 • 1 punajuuri
 • 1 päärynä
 • 3 kupillista tuoretta pinaattia (90 gr)
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)

Näin se valmistetaan

 • Kuten jo mainitsimmekin artikkelin alussa, on tärkeää, että kaikki mehun ainekset ovat tuoreita.
 • Voit valmistaa juoman mehuksi mehustimella tai smoothieksi tehosekoittimella.
 • Ensin sinun tulee pestä ne kaikki huolellisesti. Jos käytät tehosekoitinta, kuori ja pilko punajuuri sekä päärynä.
 • Sitten sinun tarvitsee vain laittaa punajuuri, pinaatti ja päärynä tehosekoittimeen. Kun olet sekoittanut nämä kolme perusainesta, älä unohda lisätä vielä kupillista vettä, jotta saisit aikaiseksi kevyen, virkistävän ja tasaisen juoman.
 • Jos teet aineksista mehun, vettä ei välttämättä tarvitse lisätä.

Nauti tätä mehua aamiaisella, ja syö sen lisäksi jotakin proteiinipitoista ruokaa, kuten esimerkiksi kananmunia.

Kokeile – tulet ihastumaan!

UUTISIA VERKOSSA