Eroon turvonneesta vatsasta näillä ruoka-aineilla

· huhtikuu 25, 2015

Kun koet vatsasi olevan jatkuvasti täynnä ja sinulla on ilmavaivoja, sinulla on todennäköisesti huono ruoansulatus.  Tuntuu siltä kuin vatsasi olisi täynnä ilmaa, mikä ilmenee erityisesti tietynlaisten ruokien syönnin jälkeen. Tämä johtuu vääränlaisesta ruokavaliosta, joka koostuu paljolti jauhoista ja rasvasta. Jotta voisit tehokkaasti päästä eroon tästä yleisestä harmista, suosittelemme tässä muutamia hyödyllisiä ruoka-aineita. Ne edesauttavat ruoansulatustasi, jotta voit unohtaa häiritsevän turvotuksen tunteen vatsassa.

Keinoja vatsan turvotuksen ehkäisemiseksi

Ratkaisu 1: tuoreet hedelmät

Tuoreet hedelmät ovat loistava tapa vaikuttaa huonon ruoansulatuksen aiheuttamiin ongelmiin.  Tuoreet hedelmät sisältävät suuria määriä kuitua ja vettä, eikä niissä ole juuri ollenkaan rasvaa.

On kuitenkin huomioitava eräs seikka! Hedelmiä tulisi syödä monenlaisia. Älä anna elimistösi tottua yhteen hedelmään, äläkä syö liian paljon yhtä lajia, erityisesti jos sinulla on herkkä vatsa ja ruoansulatuselimistö. Kuten sanontakin kuuluu: ”Kaikkea kohtuudella”.

Ratkaisu 2: salaatit

salaatti

Jokainen tietää, että salaatit ovat erittäin ravinteikasta ruokaa, erityisesti salaatit jotka sisältävät hedelmiä, kuten ananasta tai papayaa.  Salaatit ovat tärkeitä myös huonon ruoansulatuksen parantamisen kannalta, varsinkin jos niitä syödään aamulla tai lounaalla. Illalliseksi tulisi syödä jotakin kevyttä, kuten salaatti tai kermapohjainen keitto kasvisten kanssa. Kaikki ruoka tulisi syödä pienissä annoksissa, jotta vatsasi ei olisi ”täynnä” nukkumaan mennessä. Tämä parantaa ruoansulatustasi.

Ratkaisu 3: idut ja linssit lautaselle!

Idut ja linssit ovat erinomaisia vatsalle ja elimistölle, sillä ne sisältävät suuren määrän vitamiineja ja mineraaleja. Nämä ainekset ovat myös erittäin käytännöllisiä, sillä voit laittaa niitä lisukkeiksi kotona valmistettaviin salaatteihin tai keittoihin.

Ratkaisu 4: hapankaali

Käymisprosessista johtuen tämän aineksen kuitu on ruoansulatuksen kannalta helppo. Sen vuoksi hapankaali on täydellinen lisä kaikkiin aterioihin.

On myös mainittava, että hapankaalin maku on nimensä veroisesti hyvin hapan, mutta tätä voi laimentaa veden avulla ennen tarjoilemista.

Ratkaisu 5: hunaja tai tumma siirappi sokerin korvikkeena

hunaja

Käyneestä täysjyväviljasta valmistetut hunajat ovat todellisia ruoansulatuksen parantajia. Ei kuitenkaan tulisi unohtaa, että tällaista hunajaa tulee nauttia varauksella, sillä se koostuu tiivistetystä sokerista. Diabeetikoille se ei siis sovellu.

Muista tämä…!

On erittäin tärkeää, että parannat ruokavalioon liittyviä tapojasi, jotta voit hallita ruoansulatusongelmiasi paremmin, erityisesti niitä, jotka saavat aikaan raskaan, ilmavaivaisen ja täyden olon. Nämä ongelmat saattavat vahingoittaa elämänlaatuasi, ja jopa estää hyvän elämänlaadun toteutumisen.