Eroon suonikohjuista näiden 3 luonnollisen hoitokeinon avulla

· toukokuu 10, 2018
Suonikohjut voivat aiheuttaa useita ongelmia jos ne jätetään hoitamatta, ikävästä ulkonäöstä aina kramppeihin ja mustelmiin.

Kuinka usein ajattelet jalkojesi takaosaa? Sinnehän on vaikea nähdä, siksi onkin yleistä huomata yllättäen, että siellä on pelättyjä suonikohjuja.

Suonikohjuja voi tulla myös jalkojen etupuolelle. Oletko katsonut jalkojasi viime aikoina?

Useimmat meistä ei kiinnitä huomiota vartaloonsa, etenkin kun on paljon kiireisiä päiviä. Mikäli huomaat että suonikohjut alkavat muuttua ongelmaksi, voit päästä niistä eroon näiden luonnollisten hoitokeinojen avulla.

Mitä suonikohjut ovat?

lääkäri tutkii jalkoja

Ennen kuin kerromme mitä luonnollisia hoitokeinoja suonikohjuihin on, on hyvä tietää että suonikohjut ovat laajentuneita verisuonia, jotka ovat yleensä väriltään punaisia tai sinisiä. Ne esiintyvät sekä pienillä että suurilla alueilla.

Suonikohjut ovat joskus ohuita ja niitä voi esiintyä jalkojen sivuilla ja pohkeissa. Niitä voi olla myös muutama kasvoilla.

Yleensä niistä ei aiheudu oireita eivätkä ne ole terveydelle vahingollisia. Mikäli suonikohjut ovat isoja tai niitä on liian paljon, ne saattavat kutittaa tai poltella iholla.

Katso myös: Punajuuri- ja persiljasmoothie avuksi suonikohjuihin

Mikä suonikohjuja aiheuttaa?

Suonikohjujen syntymiseen vaikuttaa usea eri taustatekijä, etenkin geneettinen tausta vaikuttaa paljon, mutta voit omalla toiminnallasi vaikuttaa ja vähentää mahdollisuuksia saada niitä.

Sinun tulisi ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • ylipaino
 • vähäinen liikunta
 • suun kautta otettavat ehkäisypillerit
 • veren hyytyminen
 • liian tiukkojen vaatteiden pitäminen
 • verenkierto-ongelmat

Pitäen edellä mainitut asiat mielessä, tiedät jo varmaankin ainakin suurinpiirtein mitä suonikohjuille voi tehdä ja miten niitä voi ehkäistä. Joka tapauksessa, tässä on muutamia meidän suosituksia:

1. Matalan intensiteetin liikunta lisää verenkiertoa jaloissa

nainen ja mies salilla

Riittävän verenkierron ylläpito jaloissa helpon liikunnan avulla on ensimmäinen ja tärkein luonnollinen hoitokeino suonikohjujen hoitoon. Harrasta liikuntaa matalalla intensiteetillä.

Jos et tiedä mistä aloittaa, kokeile jotain näistä:

 • Käy kävelyllä (koirasi kanssa) aamulla ja iltapäivällä.
 • Pyöräile 25 minuuttia joka päivä.
 • Tee kotitöitä jotka vaativat kävelyä.
 • Kävele portaita ylös ja alas aina kun mahdollista.

Suonikohjujen ehkäisemisen lisäksi nämä liikuntamuodot auttavat pitämään sinua hyvässä kunnossa.

Suosittelemme lukemaan myös: Lue nämä 6 vinkkiä jos haluat ehkäistä suonikohjuja

2. Käytä tukisukkahousuja

korkokengät pois kotona

Tämä hoitokeino suonikohjuihin on loistava silloin, kun ne ovat tulleet näkyviksi ja ovat jo sinulle ongelma.

Tukisukkahousut lisäävät verenkiertoa, koska ne pitävät jalkojen luonnollisen muodon ja tukevat jalkoja. Niitä löytyy erilaisissa puristusluokissa eli kompressioissa kolmella eri tasolla: matala, keskivoimakas ja voimakas, ja niitä myydään tahansa suuressa supermarketissa. Valitessasi oikeaa kokoa huomaa seuraavat seikat:

 • Matala kompressio. Valitse matala puristus kun suonikohjusi ovat pieniä ja niitä on vain vähän. Nämä sukkahousut ovat hyvin pitkälti samanlaiset kuin tavalliset sukkahousut. Voit käyttää niitä muutaman tunnin päivässä tai koko päivän, riippuen mikä tuntuu sinusta mukavalta.
 • Keskivoimakas kompressio. Käytä näitä tukisukkahousuja kun suonikohjusi eivät ole liian isoja mutta ne ovat näkyviä. Käytä niitä vähintään 6 tuntia päivässä, etenkin kun olet jaloillasi pitkän ajan etkä muuten liiku kovinkaan paljon.
 • Voimakas kompressio. Käytä voimakkaan puristuksen tukisukkahousuja kun suonikohjusi ovat helposti huomattavissa. Yritä käyttää niitä päivittäin niin pitkään kuin vain pystyt.

Aluksi tukisukkahousujen käyttö saattaa tuntua epämukavalta, etenkin jos käytät voimakkaan puristuksen tukisukkahousuja. Voit aluksi käyttää niitä vain pari tuntia päivässä jotta pääset alkuun ja ajan myötä tottuessasi niihin, voit alkaa pitää niitä pidemmän ajan.

Tukisukkahousujen ostamiseen tai käyttöön ei tarvitse lääkärin määräystä ja ne voi pestä samoin kuin muutkin sukkahousut. Pese ne käsin miedolla saippualla. Ne maksavat hieman enemmän kuin tavalliset sukkahousut, mutta niiden on tarkoitus kestää pidempään, joten ne ovat sen arvoisia.

Mikäli et halua ostaa tukisukkahousuja, voit kokeilla kääriä jalat saman vaikutuksen saamiseksi. Tämä tapa ei ole yhtä käytännöllinen tai mukava, mutta se on edullisempi.

3. Nosta ajoittain jalat ylös

eroon suonikohjuista nostamalla jalat ylös joka päivä

Jalkojen nostaminen ylös muutamaksi minuutiksi on yksi tapa aktivoida verenkiertoa jaloissa. Voit kokeilla seuraavaa:

 • Käy sängylle makuulle ja nosta jalat seinää vasten tai laita jalkojen alle 2-3 tyynyä.
 • Käy sohvalla makuulle ja nosta jalat käsinojan päälle.
 • Käy lattialle makuulle ja nosta jalat tuolin tai sohvan päälle.

Pidä jalat tässä asennossa enintään 20 minuuttia ja lopuksi tuo jalat alas varoen ettet vahingoita itseäsi. Koko yötä ei kannata nukkua tässä asennossa, sillä se saattaa aiheuttaa kipua tuodessasi jalkoja alas veren palatessa jalkoihin.

Kokeile tätä ainakin kerran päivässä. Jos sinulla on suuria suonikohjuja, ihanteellista olisi tehdä tämä 3 kertaa päivässä.

Mitä mieltä olet näistä luonnollisista hoitokeinoista? Ota ne päivittäiseen elämääsi ja jalkasi tulevat näyttämään hyviltä.