Eroon kehon hajuista luonnollisesti

Jos ongelmanasi on liiallinen hikoilu, voi ruokasooda olla todella tehokas apu tämän vaivan kontrolloimiseksi. Sen bakteereja vastaan taistelevat ominaisuudet auttavat hankkiutumaan eroon niistä bakteereista, joka ovat syynä elimistön tuottamiin epämiellyttäviin hajuihin.

Kehon synnyttämät hajut ovat yleensä seurausta siitä, että hikirauhaset ovat liian aktiiviset, ja tämä hajuongelma syntyy etenkin silloin kun iholle kerääntyy samalla bakteereja. Elimistösi ei tällöin saa riittävästi happea. Jos näin käy sinulle kovin usein, ja asia jos vaivaa sinua, kannattaa käydä lääkärin vastaanotolla. Syynä saattaa nimittäin olla jokin vakavampi terveyteen liittyvä ongelma, ja lisäksi kehon erittämät hajut voivat tietenkin olla sosiaalisesti ja itsetunnon kannalta suurikin vaiva.

Ne ihmiset, joille kehon pahat hajut ovat suuri ongelma, tuntevat itsensä usein sosiaalisissa tilanteissa ulkopuolisiksi, ja joskus seurauksena voi olla jopa ihmisten syrjintää. Vaikka et kärsisikään pahanhajuisuudesta normaalia enempää, saattaa harvemminkin ilmenevä kehon epämiellyttävä haju aiheuttaa kiusallisia sosiaalisia tilanteita – sekä henkilölle itselleen että ympärillä oleville ihmisille.

Onneksi on kuitenkin olemassa monia keinoja päästä eroon kehon pahoista hajuista, vaikka se tuntuukin joskus vaikealta.  Jos tämä vaiva siis koskettaa sinua itseäsi tai tuttavapiiriäsi, kannattaa kääntyä seuraavien kotikonstien puoleen, jotta voisit päästä eroon elimistön tuottamista hajuista luonnollisesti.

Salviatee

Salvia auttaa hallitsemaan kehon lämpötilaa, ja se onkin täydellinen apu niille, jotka kärsivät hikoilusta ja tähän liittyvästä hajusta normaalia enemmän.

Tarvittavat ainekset

 • 5 salvianlehteä
 • 1 kupillinen vettä, eli 2-2,5 dl

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Salviateehen tarvitaan salvian lehtiä, joita tulee keittää kupillisessa vettä noin 15 minuutin ajan. Saat tästä hoidosta parhaat hyödyt, jos toistat sitä monta kertaa päivässä.

Luonnollinen deodorantti mintusta ja rosmariinista

Minttu

Minttu ja rosmariini ovat molemmat aromaattisia ja bakteereja vastaan taistelevia yrttejä, joten ne sopivat erittäin hyvin vartalon tuottamien hajujen hillitsemiseen.

Tarvittavat ainekset

 • 5 mintunlehteä
 • 5 rosmariininvartta
 • 1 kupillinen vettä, eli 2-2,5 dl

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Keitä minttua ja rosmariinia kupillisessa vettä 15 minuutin ajan. Siivilöi sitten neste, anna sen viilentyä, ja laita ihollesi suihkussa käytyäsi.

Musta tee -kylpy

Mustassa teessä on tanniineja, jotka auttavat puhdistamaan ihoasi ja siten poistamaan sillä ilmenevää pahaa hajua.

Tarvittavat ainekset

 • 4 pussillista mustaa teetä
 • 2 litraa vettä

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Keitä kaksi litraa vettä ja lisää siihen neljä pussillista mustaa teetä. Kaada neste kylpyveteesi, ja lilluttele kylvyssä 20 minuutin ajan.

Korianteri

Klorofyllia sisältävät ruoat kehon hajujen torjunnassa

Ne ruoat, joissa on luontaisesti paljon klorofyllia, toimivat tehokkaina antiperspirantteina, ja ne auttavat poistamaan pahoja hajuja ja jopa pahanhajuista hengitystä. Jos siis kärsit tällaisista ongelmista, suosittelemme seuraavien ruokien syöntiä useammin:

 • Pinaatti
 • Salaatinlehdet
 • Lehtimangoldit
 • Kale
 • Korianteri

Voit esimerkiksi valmistaa itsellesi herkullisen vihersmoothien jokainen aamu, jotta voisit edistää elimistösi aiheuttamien hajujen vähentymistä.

Laventeliöljy

Laventeliöljy

Laventeliöljy on yksi parhaista vaihtoehdoista, jos haluat käyttää eteerisiä öljyjä kehon hajujen torjunnassa. Se auttaa sinua myös rentoutumaan, ja laventeliöljyllä on miellyttävä ja mieto tuoksu, joka neutralisoi hajuja. Se on mahtava vaihtoehto kaikille, jotka haluavat hillitä vartalonsa hajuja luonnollisesti.

Tarvittavat ainekset

 • 5 tippaa laventeliöljyä
 • Puoli litraa vettä

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Laimenna viisi tippaa laventeliöljyä puoleen litraan vettä. Laita neste ilmatiiviseen astiaan 10 päivän ajaksi, ja sivele sitä sitten niille vartalosi alueille, jotka aiheuttavat liikaa epämiellyttävää hajua.

Ruokasooda

Ruokasooda on toinen mahtava tuote, jos haluat poistaa ei-toivottuja hajuja iholtasi. Tämä johtuu siitä, että ruokasoodassa on tehokkaita bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia – ja bakteerit ovat syynä ongelmaasi. 

Tarvittavat ainekset

 • Ruokasoodaa
 • Talkkipuuteria

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Tarvitset tähän ainoastaan yhtä suuret osat yllä mainittuja aineksia, ja niitä tulee laittaa niille ihoalueille, joilla huomaat liiallista pahaa hajua.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka

Jos ongelmasi vartalon hajuja koskien liittyy etenkin jalkoihisi, on omenaviinietikka yksi parhaista kotituotteesta, joita voit käyttää tilannetta kohentaaksesi. Se auttaa tasapainottamaan ihon pH-arvoa sekä poistaa hajuja aiheuttavia bakteereja.

Tarvittavat ainekset

 • 5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
 • Vettä

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Jotta voisit päästä eroon jalkojen pahasta hajusta, laita omenaviinietikkaa kulholliseen vettä ja anna jalkojesi liota nesteessä noin 10 minuutin ajan.

Inkivääri

Meidän viimeinen – ja erinomainen – neuvomme kehon pahojen hajujen karkottamiseksi on inkivääriin perustuva hoito.

Tarvittavat ainekset

 • 1 keskikokoinen inkiväärin juuri
 • Vettä

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Ensin sinun tulee raastaa inkivääriä. Laita sitä sitten kattilaan, jossa on vettä, ja anna kiehua. Jätä lämpö päälle 15 minuutin ajaksi, ja laita sitten kattila viilentymään. Anna jalkojesi liota nesteessä illalla ennen kuin menet nukkumaan, ja toista hoito joka päivä.

Nämä luonnolliset niksit ovat kokeilemisen arvoisia, jos kehon pahat hajut ovat pulmanasi. Ja mikä parasta, ne ovat hyvin edullinen tapa hillitä tätä kiusallista vaivaa.