Entäpä, jos lakkaisit valittamasta?

helmikuu 17, 2018
Vaikka voikin olla vaikeaa pitää negatiiviset mielipiteet ympärillä tapahtuvista asioista oman pään sisällä, on niin, että jos lopetat valittamisen, voit huomata kuinka paljon positiivisempi pystyt olemaan.

Tämä saattaa vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta haasteelta, mutta asia on kuitenkin paljon vaikeampi kuin luulet. Huomaat tämän sitten, kun ymmärrät kuinka paljon aikaa käytät erilaisista asioista valittamiseen päivän edetessä. Aivan liian paljon!

Kun jokin menee pieleen ja kun huomaat, että rikot lupauksesi olla valittamatta, saattaa mieleesi tulla tällainen oikeutus: ”Ei valittaminen ole niin huono asia, sehän auttaa minua päästämään ilmoja pihalle!”

Kyllä, tämä on totta. Valittaminen voi auttaa sinua vapauttamaan mielesi turhautumisesta, vihasta ja monista muista sellaisista tunteista, joita et halua itselläsi olevan.

Kenties voit kuitenkin jossakin vaiheessa huomata, että valitat aivan kaikesta, jopa niistä pienistä asioista. Ihmisistä on tullut sairaalloisia valittajia.

Lue aiheesta lisää: Ikuinen uhri – ihminen, joka valittaa aina

Valittaminen saa sinut keskittymään ainoastaan negatiiviseen

vetää hiuksia päästään

On helppoa valittaa, mutta se saa sinut vain keskittymään ympärilläsi olevin negatiivisiin asioihinEt salli itsesi nähdä kolikon toista puolta tai harkita sitä, mitä voisi tapahtua asioita toisesta näkökulmasta katsoessasi.

Tämä saa aikaan sen, että tunnet itsesi onnettomaksi tai ajattelet, että huonot asiat tapahtuvat sinulle ilman, että voit välttää tätä. Ja siten putoat sitten uhrin rooliin.

Valittaminen myös estää sitä, että voit tehdä päätöksiä. Näin joudut asemaan, jossa et tunne oloasi mukavaksi, mutta et myöskään tee mitään päästäksesi pois tilanteesta.

Näin siis otat itsellesi uhrin roolin.

Et kuitenkaan ole sidottu tähän tilanteeseen. Kukaan ei pidättele sinua ja pakota sinua kestämään sitä huonoa tilannetta, josta itsesi löydät.

Lue aiheesta lisää: Negatiiviset ajatukset ja tunteet vahingoittavat kehoamme

Päätöksen tekeminen on kuitenkin aina vaikeaa, ja se voi saada aikaan hyvin paljon laiskuutta. Onhan tietysti helpompaa pysytellä mukavuusalueella ja valittaa sieltä käsin.

Tämä asenne ei ainoastaan saa aikaan sitä, että keskityt negatiiviseen, vaan se saa myös elämäsi vähitellen muuttumaan täynnä negatiivisuutta olevaksi lähes kaikkea koskien.

Valitusta kaikkein pienimmistäkin asioista

suusta tulee tulta

Kun valitukset ottavat elämässäsi pääroolin, alat käyttämään niitä jopa kaikkein epäolennaisimmissakin tilanteissa.

Lasi, joka putoaa ja rikkoutuu, voi ehdottomasti saada aikaan suuren valituksen. Mikä draama! Mutta jos analysoit asiaa hiukan toisesta näkökulmasta, voit huomata, että tilanne ei olekaan niin kovin paha.

Näin voi käydä myös silloin, kun löydät itsesi sellaisesta tilanteesta, josta et pidä. Tämä voi olla esimerkiksi sitä, että joudut olemaan liikaa appivanhempiesi kanssa tai joudut sietämään esimiestä, joka ei kohtele työntekijöitään niin hyvin kuin hänen tulisi.

Et kenties tee mitään päästäksesi pois tilanteesta, sillä pelkäät, ja voit löytää oikeutuksia siinä pysymiselle – nämä oikeutukset ovat itse asiassa tulosta epävarmuuksistasi. Lopulta päädyt vain valittamaan kaikkein merkityksettömimmistäkin asioista.

Lue aiheesta lisää: Mitä kaikkea tekisitkään ilman pelkojasi?

Tästä tulee tapa osoittaa se äärimmäinen epämukavuus, jonka tunnet. Ongelmana on se, että sen sijaan että olisit asiasta tietoinen, ajattelet tämän olevan normaalia.

Ihmiset tuppaavat tottumaan asioihin sen sijaan, että he analysoisivat niitä ja tunnistaisivat tilanteet, jotta voisivat tehdä parempia päätöksiä ja parantaa elämäänsä.

Kun teet näin, valitset onnettomana olemisen.

Ihmiset valittavat myös ilmaisematta sitä sanoin

kaikki ok

Yritä haastaa itsesi viettämään kokonainen yksi päivä ilman, että valitat. Ole kuitenkin varuillasi, sillä tässä täytyy myös tunnistaa eräitä yllättäviä valituksia, kuten sellaisia, joita ei pueta sanoiksi.

Mielesikin voi valittaa, tuomita tai kritisoida. Et vain anna tälle ilmiölle samaa tärkeyttä kuin sanoille siksi, että ajatukset eivät koskaan lähde ulos suustasi.

Asenteesi vaikutus elämääsi on kuitenkin sama. Tässä tulee olla hyvin tarkkana, ja on tärkeää yrittää lopettaa valittaminen jokaisella tavalla.

Tämä voi viedä muutaman yrityksen verran aikaa, mutta älä kuitenkaan luovuta. Kun pystyt viettämään vuorokauden valittamatta, saat nähdä, että voit olla positiivisempi, ja että sinulle tapahtuvat asiat eivät olekaan niin dramaattisia kuin ajattelit. Voit nähdä, että asioilla on tosiaankin aina positiivinen puolensa.

Lue aiheesta lisää: 8 valetta joita onnelliset ihmiset eivät suostu uskomaan

Älä kuitenkaan lopeta siihen, kun olet pystynyt viettämään yhden päivän ilman valittamista. Kokeile kahta tai kolmea päivää – jatka niin kauan kuin pystyt! Se tapa, jolla ajattelet ja miten näet ympärilläsi tapahtuvat asiat, on hyvin merkittävä tekijä!

Niin paljon siitä negatiivisuudesta, joka määrittää tämän päivän elämääsi, tulee poistumaan sillä hetkellä, kun lakkaat valittamasta.

Onko tämä asia, jota itse teet? Haluatko muuttaa elämääsi – lakkaatko valittamasta jo tänään?

UUTISIA VERKOSSA