Elintapojen muutokset joilla saat painon putoamaan

toukokuu 1, 2015

Useimmiten terveellinen paino riippuu enemmän hyvistä ja terveellisistä elämäntavoista kuin painonpudotusohjelman noudattamisesta. Hyvät elämäntavat ovat myös terveellisempi ja tasapainoisempi keino auttaa sinua voimaan paremmin ilman vaivannäköä tai uhrauksia. 

Annamme sinulle muutaman helpon vinkin, jotka eivät ole liian vaikeita noudattaa eivätkä vie liikaa aikaasi ja ovat varmasti johtajia painonpudotuksessa.

Älä ahda itseäsi täyteen 

Meidän täytyy ”kouluttaa” vatsamme, sillä se sopeutuu ruoan määrään, jonka tavallisesti annamme sille. Sinun täytyisi myös välttää niitä hetkiä, jolloin syöt vain syödäksesi. Ei ole niin vaikeaa tottua lopettamaan ylensyönti ja sen sijaan mieluummin lopettaa ennen kuin olet täynnä. Yksi vinkki on juoda ruoansulatusta edistävää teetä jokaisen aterian jälkeen.

Ruoansulatusta edistävä tee

Pureskele juomasi, juo ruokasi

Tällä säännöllä sinun täytyy ymmärtää, että nopea syöminen aiheuttaa painonnousua ja se ei myöskään ravitse kehoa. Totuus on, että ruoansulatus alkaa suussa, koska sylki sisältää entsyymejä, jotka aloittavat ruoansulatusprosessin.. Mitä paremmin pureskelet ruokasi, sitä paremmin sulatat ruoan itseesi ja niin voit myös syödä vähemmän.

On todistettu, että nälän tunne kestää 15 – 20 minuuttia. Jos syöt rauhallisempaan tahtiin, et tunne tarvetta jatkaa syömistä tämän ajan jälkeen.

Syö enemmän proteiineja

Tässä artikkelissa selitämme miksi on hyödyllisempää syödä mieluummin tarpeeksi proteiineja päivittäin, kuin ylensyödä hiilihydraatteja (leipää, leivonnaisia, pastaa jne), mikä on yleistä. Proteiinit, sekä eläin- että kasviperäiset, auttavat pudottamaan painoa, pienentämään vyötärön linjoja ja kiinteyttämään ja ylläpitämään lihaksia.

Opettele terveelliset reseptit

Kiinnostus ruoanlaittoon on piste eduksesi, kun kokeilet uusia reseptejä ja ruoka-aineita, joita et ole koskaan ennen käyttänyt. Nämä ruoka-aineet auttavat sinua laihtumaan:

  • Kasvipohjaiset juomat riisistä, kaurahiutaleista jne.
  • Merilevä (agar-agaria voidaan käyttää todella yllättävissä ja kevyissä resepteissä)
  • Mausteet: inkivääri, kaneli, kardemumma, curry, cayennenpippuri…
  • Vähemmän tunnetut täysjyvätuotteet: hirssi, tattari, kvinoa jne.
  • Hedelmäsmoothiet

 Cayennenpippuri

Lopeta valmisruokien syöminen

Yksi yleinen syy painonnousuun on, että kun olet nälkäinen ja haluat pikaisesti ruokaa, mutta sinulla ei ole mitään valmista terveellistä syötävää, päädyt syömään nopeasti jotain epäterveellistä. Sen vuoksi on hyvä idea kokata kerralla suurempia määriä ja jättää ruokaa jääkaappiin, kuten luonnonmehuja, hedelmäsalaatteja, kasviskeittoja, salaatteja jne.

Älä syö liian montaa sorttia kerralla

Yhdistämällä paljon erisorttisia ruokia yhteen ateriaan, mitä yleensä tapahtuu pitojen ja juhlien aikana, on yksi syistä, jotka aiheuttavat eniten painonnousua, ja joka myös vaikuttaa vahingollisesti terveyteen. Poikkeuksia tietysti joskus sattuu, mutta yritä aina sisällyttää jonkinlainen vihannes, hiilihydraatteja ja jonkin verran proteiinia jokaiseen ateriaan.

Vältä jalostettuja ruokia

Ei ole lainkaan vaikeaa valita aina kokojyvävaihtoehto. Voit kouluttaa myöskin makuaistisi ja saatat jopa nauttia ajan myötä enemmän kokojyvien mausta, jotka eivät ole vain kuiturikkaita ja enemmän kylläiseksi tekeviä vaan ne sisältävät myös enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita.

riisi-kumina-laTanadelriccio

Uutteet

Lääkekasviuutteiden nauttiminen sekä auttaa täyttämään vatsan aterioiden välissä että saat nauttia uutteiden terveydellisistä hyödyistä. Juo niitä kylmänä tai kuumana, lisää sitruunaa ja makeuta stevialla. Suosittelemme esimerkiksi käyttämään sitrushedelmien kuorta tai avokadon siemeniä, nämä ovat erinomaisia maksalle ja ruoansulatuselimistölle.

Illallinen aiheuttaa painonnousua

Se, kuinka aktiivisesti elät, vaikuttaa siihen kuinka paljon tarvitset energiaa sillä hetkellä, ja tavallisesti, mitä tahansa syötkin yöllä, kehosi ei polta sitä. Tämän vuoksi sinun tulisi syödä varhainen ja kevyt päivällinen, jopa ennen iltakahdeksaa, jos mahdollista.

Huomaa myös, että perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan maksa ja sappirakko työskentelevät aikaisten aamun tuntien aikana, minkä vuoksi sinun ei pitäisi tällöin sulattaa aterioita, jotta nämä elimet saattavat hoitaa tärkeämpiä tehtäviä.

Juo paljon vettä

Vesi puhdistaa kehoa ja täyttää vatsaa aina, kun sinulla on himo rouskuttaa jotain, mutta et ole oikeastaan nälkäinen. Monesti voit olla janoinen, mutta keho sekoittaa signaalin. Suosittelemme juomaan aina lasin vettä, kun haluat rouskuttaa jotain. Jos olet edelleen nälkäinen jälkeenpäin, sinun pitäisi valita jotain terveellistä, kuten jotain tässä artikkelissa aiemmin mainittua.

UUTISIA VERKOSSA