Elä elämääsi, unohda ikäsi

Mielelläsi voi olla eri ikä kuin se, joka sinulla on syntymästäsi kuluneiden vuosien perusteella. Kaikesta huolimatta kannattaa keskittyä nauttimaan elämästä ja jättää kyseisestä luvusta huolehtiminen syrjään.

Kuinka vanha sinä olet? Emme tällä tarkoita syntymäpäiviesi mukaista ikää, vaan sitä ikää, jonka tunnet sydämessäsi ja jonka koet nautinnolla mielessäsi.

Tämä ikä on nimittäin se, jolla todella on eniten merkitystä. Numeroilla ilmaistun iän takana on kyllä elämäsi ja se onni, joka saa olosi hyväksi ja mukavaksi sen ihmisen suhteen, jonka näet peilistäsi ja joka sinä olet.

Eräs asia, jonka kaikki tietävät, on tämä: yhteiskuntamme tuppaa arvostamaan nuoruutta liikaa. Se myy meille sellaisen käsityksen, että nuorena oleminen on yhtä kuin kauneus, eikä vain kauneus, sillä nuoruus on muka sama asia kuin hyvinvointi.

Onkin harvinaista nähdä kypsempiä naisia ja miehiä muotinäytöksissä – sellaisia, joilla olisi hymyjen aikaansaamia uurteita sekä ryppyjä, ja jotka olisivat hiukan pehmentyneitä keskivartalostaan, mutta silti yhtä kauniita kuin nuoremmatkin.

Nuoruus voi olla myyntiä edistävä asia liiketoiminnassa, mutta eräs seikka on selvä. Nuoruus ei aina ole sama asia kuin onnellisuus.

Paras ikä on juuri se, joka sinulla on tällä hetkellä, sillä kyseisenä ajankohtana sinulla on parhaat mahdollisuudet olla se ihminen, joka haluat olla. Sillä ei ole väliä, oletko iältäsi 20- vai 60-vuotias.

Iällä ei ole väliä, jos rakastat nauramista

Mikä oli ensimmäinen ajatuksesi tänä aamuna? Uskotpa tätä nyt tai et, sellainen päivä tulee kyllä, jolloin avaat silmäsi aamulla ilman yhtäkään tavoitetta tai projektia mielessäsi, ja tämä on se hetki, jolloin alat ikääntyä.

Mieli, jonka täyttävät unelmat, suunnitelmat, toiveet, huolenpito ja uteliaisuus, on sellainen, joka muokkaa ihmistä tietämään, kuinka hän voi tehdä elämästään parhaan mahdollisen. Tämä pätee huolimatta siitä, mikä henkilön passin tai ajokortin mukainen ikä on.

Tästä huolimatta on aikoja, jolloin keskityt vain ulkopuolellasi oleviin asioihin, kuten siihen yhteen lisäkynttilään syntymäpäiväkakussasi, lukemaan vaa’alla tai siihen kokonumeroon, joka vaatteissasi oli silloin, kun olit nuorempi.

Kaikki nämä esimerkit ovat kyllä todellisia kärsimyksen aiheuttajia, ja ne tulee oppia käsittelemään. Seuraavaksi haluamme esimerkkien avulla näyttää, mitä tapahtuu, kun ihmiset alkavat ikääntyä.

Kyseessä on prosessi, joka alkaa mielessä, ei ihossa. Kaikkien tulisi välttää tällaista ikääntymisen prosessia.

Tyttö lintuhäkissä

Me ikäännymme, kun unelmamme sammutetaan

 • Muutut vanhaksi, kun sanot ”ei” päivälle rannalla, sillä et kehtaa näyttäytyä toisten edessä uimapuvussa – tällöin he huomaisivat, kuinka vartalosi on muuttunut.
 • Muutut vanhaksi, kun kuuntelet sellaista ihmistä, joka sanoo sinulle, että ”se asia ei sovi sinulle, se juna meni jo”.
 • Muutut vanhaksi, kun tarraudut rutiiniin ja pelkäät muutosta, sillä ajattelet, että muutos toisi mukanaan jotakin huonoa.
 • Muutut vanhaksi, kun katsot kateellisena toisten ihmisten onnea sen sijaan, että menisit ulos ja etsisit ja loisit sitä itsellesi.
 • Muutut vanhaksi, kun lopetat tavoitteiden asettamisen horisonttiin, ja kun valitset tehdä siten kuin toiset tekevät.
 • Muutut vanhaksi, kun suljet ovia ja muutut vain ikkunoiden ohitse kulkevan elämän katselijaksi.
 • Muutut vanhaksi, kun luovutat, kun et enää luota, ja kun sinusta tulee epäilevä ja synkkä.
 • Muutut vanhaksi, kun lakkaat olemasta kiinnostunut asioista, ja kun et enää kysy seuraavanlaisia kysymyksiä: ”Mitäköhän tapahtuisi, jos…?”.

Naisen ikä

Miksi olen unohtanut ikäni?

Olet ehkä lopettanut ikäsi numeroiden miettimisen, jotta voisit keskittyä siihen tärkeimpään: elämäsi elämiseen.

Sillä huolimatta siitä, kuinka vanha olet, asia on näin: tärkeintä on se, että teet jokaisesta hetkestä arvokkaan. Siksi kutsummekin sinut tällä kertaa miettimään näitä lauseita ja sisäistämään seuraavat ideat, jotta voisit olla hiukan onnellisempi.

 • Päivä, joka on täynnä huolta, vihaa ja kiistoja, on menetetty päivä.
 • Jokainen aamu on uusi mahdollisuus hyödyntää tilaisuus – huolimatta siitä, oletko 20-, 30- vai 70-vuotias.
 • Aikuiseksi kasvaminen tarkoittaa sitä, että opit mikä on todella arvokasta. Kaikki muu, eli kaikki se, joka saa sinut olemaan allapäin ja häiritsee sisäistä tasapainoasi, on parasta jättää taakse.
 • Elämä on liian lyhyt elettäväksi toisten ihmisten suunnitelmien mukaan!
 • Ymmärrä, että toisten ihmisten mielipiteet eivät määrittele sinua, joten ainoa tarkoituksesi tästä lähtien on olla oma itsesi ja seurata omaa polkuasi.
 • Hyvät ystävyyssuhteet ovat niitä, jotka antavat sinun olla nuori ja täynnä unelmia koko elämäsi ajan: valitse viisaasti, kenen kanssa vietät aikasi.
 • Tee toisista ihmisistä onnellisia aina kuin vain voit, sillä jokainen positiivinen tunne antaa elämää sydämeesi ja nuorekkuutta hymyihisi.
 • Ole intohimoinen elämän suhteen. Jokainen päivä harjoita siis katsettasi niin, että se kohdistuu uteliaisuuden portteihin, ja opi jotakin uutta. Ole yllättynyt kaikesta siitä, mikä sinua ympäröi.

Älä epäröi laittaa näitä yksinkertaisia vinkkejä käytäntöön, ja nauti siitä iästä, joka sinulla nyt on.

UUTISIA VERKOSSA