Banaaninkuoren monet käyttömahdollisuudet

Banaaninkuoria voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti sairauksien hoidossa. Ne auttavat tehokkaasti poistamaan muun muassa pieniä ryppyjä.

Jos ihmiset tietäisivät kaikista niistä loistavista ominaisuuksista joita hedelmien ja kasvisten kuorilla on, eivät nämä hedelmien jäänteet koskaan lentäisi roskikseen!

Normaali näkemys on se, että osa luonnontuotteesta syödään ja osa heitetään pois. Tässä artikkelissa kerromme eräistä mahtavista tavoista käyttää banaaninkuoria. Tämän jälkeen ajattelet kahdesti, ennen kuin viskaat omasi suoraan roskikseen!

Banaaninkuoren ravintoarvo

Banaanit kuuluvat kaikkein suosituimpiin hedelmiin koko maailmassa. Niitä voidaan valmistaa lukuisilla eri tavoilla, ja banaani on lasten kestosuosikki.

Et ehkä kuitenkaan tiedä, että kuori on aivan yhtä ravitsevaa kuin banaanin sisin, ja siinä on paljon rautaa, kaliumia sekä B-, C- ja K-vitamiinia. Ja jos tämä ei vielä riitä, banaaneissa on runsaasti magnesiumia, kuitua, antioksidantteja ja kuparia.

Jotta saisit parhaat tulokset, valitse sellaisia hedelmiä, jotka on tuotettu luonnonmukaisesti. Näin vältät altistamasta kehoasi myrkyille, kuten esimerkiksi hyönteistorjunta-aineille ja lannoitteille.

Banaaninkuoren ominaisuudet ja käyttö

J0s et ole vielä kokeillut banaaninkuoria terveyden- ja kodinhoidossa, olet jäänyt pois paljosta! Tämän artikkelin luettuasi et varmasti halua heittää niitä roskikseen, sillä banaanikuorilla on monia loistavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Seuraavassa kerromme näistä tarkemmin.

Ne parantavat suoliston terveyttä

Jos kärsit ummetuksesta tai muista suolistoon liittyvistä ongelmista, banaaninkuorista saa kaiken sen kuidun, jota tarvitset. Kyllä, tämän voi tehdä kuoria syömällä. Ne eivät ole myrkkyä, etkä tule sairaaksi.

Aloita syömällä kuoria vain hiukan, ja pystyt parantamaan ruoansulatustasi sekä sanomaan hyvästit hitaalle suoliston toiminnalle.

Ne hoitavat päänsärkyjä

Laita kuoren sisäpuoli suoraan otsallesi tai ohimoillesi. Anna vaikuttaa usean minuutin ajan. Käytä hiukan teippiä pitääksesi kuoren paikallaan.

Anna sitten ajan vain kulua, jotta banaaninkuori voisi tehdä tehtävänsä.

Ne suojelevat näköäsi

Viipaloitu banaani

Jotta voisit käyttää hyödyksesi tätä banaanin ominaisuutta, sinun tulee syödä sen kuori. Siinä on runsaasti betakaroteenia (josta banaani saa tunnistettavan keltaisen värinsä), joka parantaa ihmisen näkökykyä. A-vitamiini on erittäin hyväksi verkkokalvojen terveyden kannalta.

Ne vähentävät kolesterolia

Jos viimeisin verikokeesi osoittaa korkeaa kolesterolitasoa elimistössäsi, ala syödä banaaneja – kuoret mukaan lukien!

Banaaninkuorissa on ominaisuuksia, jotka poistavat rasvaa valtimoistaNiitä suositellaan sellaisille ihmisille, joilla on korkea verenpaine, sillä kuorissa on runsaasti kaliumia.

Ne hoitavat ihon ongelmia

Banaani ja banaaninkuoret

Oletko koskaan saanut karmeaa mustelmaa jonkin onnettomuuden seurauksena? Voit tällaisessa tilanteessa ottaa avuksesi banaaninkuoren. Laita vain kuoren sisäpuoli mustelmaiselle alueelle, ja pidä se paikallaan jonkin kääreen avulla. Anna sitten kuoren vaikuttaa ihollasi koko päivän ajan.

Jos sinulla on psoriasis, suosittelemme banaaninkuorta kuivuuden lievittämiseksi sekä sen kutinan vähentämiseksi, joka tähän ongelmaan liittyy. Hiero banaaninkuoren sisäpuolta kyseiselle alueelle päivittäin.

Banaaninkuoret ovat myös hyödyllisiä, mikäli sinulla on akneJos ihosi on ärtynyt ja aknen vuoksi tulehtunut, hiero banaaninkuorella kyseistä aluetta ja huuhtele se sitten lämpimällä vedellä. Toista tätä sitten joka ilta ennen kuin menet nukkumaan.

Ne vähentävät pienten ryppyjen ja syylien näkyvyyttä

Banaaninkuoret ovat yksi parhaista kotikeinoista pienten ryppyjen häivyttämiseksi. Tässä johdonmukaisuudella on kuitenkin tärkeä merkitys.

Joka ilta ennen kuin menet nukkumaan, hiero ihoaluetta banaaninkuoren sisäpuolella, ja anna ihon sitten kuivua pesemättä sitä. Ihosi tulee tuntumaan tämän seurauksena pehmeältä ja tasaiselta.

Jos sinulla on syylä, josta haluat eroon, tarvitset tähän vihreän tai vaaleankeltaisen banaaninkuoren. Sen entsyymit tulevat kuivattamaan kyseisen ihopahkuran turvallisesti ilman, että tästä olisi sinulle mitään terveyshaittaa.

Hiero vain aluetta hellästi banaaninkuoren sisäpinnalla, ja toista tätä käsittelyä niin monta kertaa kuin tarvitsee.

Ne parantavat mielialaasi

Energinen nainen

Banaaninkuoret sisältävät paljon tryptofaania. Tämä aminohappo auttaa edistämään serotoniinin tuotantoa kehossasi. Tämä tunnetaan myös ”onnellisuushormonina”.

Banaani auttaa siten tasapainottamaan mielialaasi – jos serotoniinin taso pääsee sinulla liian alhaiseksi, oireena voi olla esimerkiksi masennusta ja ärtyneisyyttä.

Jos syöt kaksi banaaninkuorta päivittäin kolmen viikon ajan, pystyt lisäämään kehosi serotoniinitasoja 16 %:n verran.

Muita banaaninkuoren käyttötapoja

Kuvaamiemme käyttötarkoitusten lisäksi on olemassa myös muita tapoja hyödyntää banaaninkuoren loistavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia:

 • pehmennä hyönteisten puremien vaikutusta (esimerkiksi hyttyset ja muurahaiset)
 • valkaise hampaitasi
 • vähennä arpien näkyvyyttä
 • poista tummia jälkiä iholtasi
 • vahvista luitasi
 • edistä ihon kykyä imeyttää enemmän kalsiumia
 • kiillota kenkiäsi
 • kiillota hopeaesineitäsi
 • tee kompostistasi parempi
 • lannoita kasvejasi
 • karkota tuholaisia esimerkiksi ruusuista
 • vähennä ihottumaa
 • houkuttele perhosia
 • poista tikkuja iholtasi
 • kiillota kotisi kasvien lehdet
 • pyydystä koita