Astman oireiden lievittäminen 7 ruoka-aineella

· marraskuu 9, 2018
Vaikka ruokavalio on tärkeä hengityselinten terveyden kannalta, astmassa on tärkeää myös välttää saastuneita ympäristöjä ja tupakanpolttoa.

Astma on hengityselinsairaus, joka johtuu niiden kanavien ahtautumisesta ja tulehtumisesta, joiden kautta ilma kulkee keuhkoihin. Se on vakava sairaus, joka ahtauttaa rintaa saaden aikaan hengitysvaikeuksia, vinkuvaa hengitystä, yskää ja muita elämänlaatua heikentäviä oireita.

Astma on yleinen tupakoijilla, sillä tupakan myrkyt ärsyttävät pysyvästi hengityselinjärjestelmää. Se voi kuitenkin olla myös perinnöllistä tai johtua heikosta immuunijärjestelmästä tai altistumisesta saasteille.

Mitä moni ei tiedä on se, että astman oireiden lievittäminen onnistuu myös luontaishoidoilla. Näiden joukossa on tässä artikkelissa esittelemämme 7 mahtavaa ruokaa. Niillä on kyky vähentää ärsytystä hengityselinten limakalvoilla ja vahvistaa samalla vastustuskykyä.

Ota ne osaksi ruokavaliotasi!

Astman oireiden lievittäminen ruoalla

1. Banaanit

banaanit auttavat astman lievityksessä

Banaanien syöminen säännöllisesti on luonnonmukainen ratkaisu astman aiheuttamiin hengitysvaikeuksiin.

 • Tämä herkullinen hedelmä sisältää merkittäviä määriä pyridoksiinia, tutummin B6-vitamiinia, joka rentouttaa keuhkoputkien lihaksia vähentäen hengityselinten ärsytystä.
 • Banaanien vitamiinit ja kivennäisaineet parantavat immuunijärjestelmän toimintaa aktivoiden puolustusmekanismeja virus- ja bakteeri-infektioita vastaan.
 • Ne sopivat ihanteellisesti vähentämään rinnan tukkoisuutta ja rauhoittamaan kipeää kurkkua.

2. Pinaatti

Pinaatilla on lukuisia terveyshyötyjä ja se on myös loistava keuhkojen terveyden kannalta.

 • Siitä saa runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, jotka auttavat pitämään keuhkoputkien limakalvot hyvässä kunnossa, ehkäisten tukkoisuutta.
 • Sen antioksidantit puhdistavat hengitysteitä poistaen kudoksiin kiinnittyviä myrkkyjä.
 • Ne toimivat myös luontaisina tulehduksenlievittäjinä, vähentäen hengitysteiden ahtautumista astmassa.

3. Omenat

omenat auttavat taistelemaan astmaa ja allergioita vastaan

Omenat ovat enimmäkseen suosittu lisäapu painonpudotuksessa ja ruoansulatuksen parantamisessa, mutta ne sopivat loistavasti myös suojautumaan astmakohtauksilta.

 • Omenat sisältävät runsaasti bioflavonoideja, aineita, jotka suojaavat keuhkoputkien limakalvoja ehkäisten niiden ärsytystä ja ahtautumista.
 • Niillä on myös antihistamiinisia vaikutuksia, jotka voivat hillitä allergisia reaktioita.
 • Omenoiden vitamiinit ja kivennäisaineet parantavat immuunijärjestelmän terveyttä, joten ne alentavat hengityselinsairauksien riskiä ja taistelevat astmaa vastaan.

4. Sitrushedelmät

Sitruunat, appelsiinit, greippi ja muut sitrushedelmät auttavat pitämään hengityselinten terveyden huippukunnossa.

Niistä saa paljon A- ja C-vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä vastustuskyvyn kannalta ne pitävät sen toiminnassa ja vahvana.

Niiden antioksidantit auttavat poistamaan myrkkyjä hengitysteistä ja näin lievittämään tukkoisuutta.

Ne toimivat luonnollisina antibiootteina estäen virusten ja taudinaiheuttajabakteerien kasvua.

Ne auttavat myös lievittämään keuhkoputkien tulehdustilaa ja pysäyttämään liiallisen limantuotannon.

5. Kirsikat

kirsikat puhdistavat tukkeutuneita hengitysteitä

Astman ja keuhkoputkentulehduksen luontaishoitojen joukossa ovat myös kirsikat, sillä niiden ravintoaineet auttavat puhdistamaan ahtautuneita hengitysteitä.

 • Ne erottuvat edukseen runsaan kversetiinipitoisuutensa ansiosta. Kversetiini on antioksidantti, joka suojaa hengitysteitä myrkkyjen vaikutuksilta.
 • Ne lievittävät yskänärsytystä ja poistavat limaa, helpottaen limaista ja kuivaa yskää.
 • Kirsikoiden vitamiinit ja kivennäisaineet parantavat immuunivastetta ja vähentävät solujen stressiä.

6. Avokadot

Avokadon syöminen päivittäinen ei ole hyväksi ainoastaan painonpudotuksen ja sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyden kannalta, vaan se saattaa myös alentaa astman riskiä.

 • Avokadot ovat tärkeä E-vitamiinin lähde. E-vitamiini on ravintoaine, joka suojaa hengitysteitä vapaiden radikaalien vaikutuksilta.
 • Siitä saa Omega-3 -rasvahappoja, jotka toimivat tulehdusta lievittävinä aineina tuoden helpotusta tukkoiseen rintaan ja yskään.
 • Avokadot sisältävät myös glutationia, ainetta joka toimii myrkynpuhdistajana, poistaen keuhkojen terveyteen vaikuttavia haitallisia partikkeleja.

7. Inkivääri

inkiväärillä on antihistamiinia ominaisuuksia

Inkiväärin aktiivinen yhdiste gingeroli sisältää limaa irrottavia, tulehduksen vastaisia ja antihistamiinisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa hillitsemään astman ja hengitystieinfektioiden oireita.

 • Inkivääri rentouttaa hengitysteitä helpottaen hapen kulkeutumista keuhkoille.
 • Se auttaa hillitsemään liiallista limantuotantoa ja vähentää keuhkoputkien limakalvojen ärsytystä.
 • Se parantaa myös luontaista vastustuskykyä ja auttaa taistelemaan viruksia ja bakteereita vastaan.

Muista, että näiden ruokien syömisen lisäksi on tärkeää noudattaa terveellistä ruokavaliota, jossa ei ole tyydyttyneitä rasvoja ja ärsytystä aiheuttavia ainesosia.

Juo enemmän vettä ja pyri välttämään kontaktia voimakkaisiin kemikaaleihin tai saastuneisiin alueisiin.