Joskus asiat tapahtuvat syystä, joskus eivät

lokakuu 24, 2016
Kun asiat tapahtuvat yllättäen tai sellaisella tavalla, jota et ole odottanut, tämä voi joskus johtua siitä, että olet yrittänyt liiaksi pakottaa. Olet myös saattanut yrittää tehdä asiat väärällä hekellä sen sijaan, että odottaisit niiden oikeaa ajankohtaa.

Joskus asiat tapahtuvat syystä. Olet ehkä tavoitellut tiettyä asiaa, tai kenties olet antanut koko elämäsi jollekin kauan jahtaamallesi päämäärälle, ja vihdoinkin kohtalo on päättänyt hymyillä sinulle: se on sallinut kyseisen uneman toteutumisen.

Toisella puolella tätä kolikkoa on kuitenkin kaikki se, mikä ei tapahdu – ehkä ei ole oikea aika, ehkä tilanne ei vielä ole kypsä, tai ehkä (kenties huonon onnen vuoksi) et pysty saamaan sitä, mitä haluaisit.

On kummallista, kuinka elämässä on aina tämä ihmeellinen tasapaino. Joskus saat kaiken toteutumaan juuri siten kuin olet suunnitellutkin, kun taas toisinaan käy aivan päinvastoin, eikä mikään mene niinkuin haluaisit.

Toivot niin paljon jokaisena päivänäsi, että joskus sinusta saattaa tuntua siltä, ettei mikään liiku eteenpäin. Et saa mitään haluamiasi asioita, ja tuntuu että kohtalo on unohtanut sinut. On siis aika katsoa asioita toisesta näkökulmasta.

Olet vastuussa omasta olemassaolostasi, ja jos haluat jotakin, sinun tulisi mennä sen perässä ja etsiä sitä. Kohtalo ja onni saattavat joskus olla rinnallasi, mutta kyseessä olet kuitenkin sinä itse, sinun asenteesi ja sinun määrätietoisuutesi. Näin tulet mahdollistamaan elämäsi polkujen kulkemisen helpommin.

Tällä kertaa kutsumme sinut miettimään aihetta hiukan tarkemmin, joten katsotaan seuraavaksi kysymystä siitä, tapahtuvatko asiat syystä vai eivät. Mitä mieltä itse olet?

Asiat tapahtuvat joskus syystä

Olet epäilemättä ollut tässä tilanteessa jo useammankin kerran: työkaveri, ystävä tai joku muu henkilö lähipiirissäsi kommentoi, kuinka hänen mielestään sinä olet todella onnekas ja kuinka hyvin asiat sinulla ovat.

Ehkä vastaat tähän yksinkertaisesti sanomalla, että kyse ei ole ”tuurista” vaan päivittäisestä työstä ja tahdosta. Nimittäin kaikki ei tapahdu niin, että et tietäisi miksi se tapahtuu, vaan suurimmaksi osaksi sinä itse saat asiat tapahtumaan oman omistautuneisuutesi kautta.

Värikäs maisema

Huono onni ja hyvä onni

Onko olemassa hyvää tai huonoa onnea? Kaikkeen pätee se, että on olemassa pieni määrä asioita, jotka ovat alttiita sattumanvaraisille tai hallitsemattomille asioille. Nämä asiat tulevat aina olemaan oman tahtosi ulottumattomissa.

Monesti et voi välttää esimerkiksi tiettyjen sairauksien saamista tai onnettomuuteen joutumista, etkä voi hallita toisten ihmisten reaktioita tai haluja.

Hyvää ja huonoa onnea on todella olemassa, mutta vain pienissä annoksissa, ja tämä täytyy oppia hyväksymään ja ymmärtämään. Tämän lisäksi on kuitenkin muistettava, että kaikki muu, joka ympärilläsi tapahtuu, on sellaista johon sinä itse voit vaikuttaa.

Usein käy niin, että et ole täysin tietoinen omasta kyvystäsi hallita ja valita.

Psykologit sanovat, että on olemassa ”sisäisen tai ulkoisen hallinnan tila”. Ne ihmiset, joilla on ulkoinen hallinnan tila, ovat niitä, joiden mielestä kaikki heille tapahtuva on sattuman tai toisten ihmisten tahdon syytä. Näillä ihmisillä on avuttomuuden tunne silloin, kun jokin menee väärin tai he eivät onnistu, ja tässä on heille aina kyse ulkoisista asioita eikä heidän omasta syystään.

Tämä ei ole oikea tapa ajatella. Tällaisten ihmisten täytyy oppia kehittämään sisäistä hallintaansa, jolloin ihminen näkee itsensä vastuullisena omasta elämästään.

Vain tällä tavalla voit oppia virheistäsi sekä ymmärtää sen, että on olemassa runsaasti hyviä asioita, jotka tulevat elämääsi siksi, että sinä ansaitset ne.

Nainen kukan sisässä

Asiat jotka tapahtuvat ”ilman syytä”

Jokainen haluaa tietysti löytää onnen, mutta entäpä, jos tähän ei pystykään? Onko siis olemassa jokin näkymätön ja negatiivinen voima, joka estää ihmistä saavuttamasta onnea? Asia on niin, että epäonnelle on eräitä hyvin käytännöllisiä syitä, jotka täytyy oppia tunnistamaan.

Jos jokin asia ei tapahdu, sille on aina syynsä. Ehkäpä on joitakin sellaisia tekijöitä, jotka sinun tulisi oppia kohtaamaan ja jotka sinun tulisi muuttaa niin, että ne toimivat eduksesi.

Pelko

Pelko on ensisijainen onnettoman olon syy, ja se on suurin syy sille, että ihminen jättää käyttämättä mahdollisuuden ”jonkin asian tapahtumisesta” – tämä asia voisi olla uusi, hyvä ja rikastuttava.

Pelko leikkaa siipesi sekä estää sinua vastaamasta. Muista myös se, että sellainen ihminen, joka pelkää jotakin, jättää kyseisen asian toisten käsiin. Tämä on se tekijä, joka saa ihmisellä aikaan ulkoisen hallinnan tilan, josta puhuimme jo aikaisemmin.

Päättämättömyys

Jokaisella on joskus ollut hetkiä, jolloin hänen on vaikea päättää. Tässä on kyseessä se pelokas asenne, joka estää ihmistä toimimasta, ja joka myös estää asioita tapahtumasta hänen ympärillään.

Elämästä tulee tällöin pikkuhiljaa ainoastaan ”elokuva”, jota näytetään ihmisen ikkunan takana. Hän ei koskaan pääse itse elokuvan pääosaan.

Jos olet tullut siihen pisteeseen elämässäsi, että sinusta tuntuu siltä ettei mitään ole tapahtunut, mikään ei muutu, eikä mitään tulekaan tapahtumaan, on aika lähteä ulos ja saada asiat tapahtumaan.

Naisen kohtalo

Älä odota liian kauan

Kun odotat jotakin asiaa liian kauan, saatat menettää toiveesi ja unelmasi. ”Juna menee ohitsesi” ja huomaat, että olet menettänyt kaiken.

Onnellisuudessa ei ole kyse siitä, että toivomasi asiat tapahtuisivat siten kuin odotat, kuten vaikka auringonlasku, vaan siitä, että itse luot ja tunnet onnea. Sinun täytyy antaa onnellesi muotoa omasta itsestäsi lähtien. On siis aika lopettaa odottelu.

Hankkiudu eron peloistasi, sulje pois epävarmuutesi sekä pysy loitolla sellaisista ihmisistä, jotka haluavat sinun taipuvan heidän tahtoonsa – ja pysy tässä tilassa. Terveenä oleminen tarkoittaa sitä, että pysyt liikkeessä, menet oman rutiinisi ulkopuolelle sekä poistut mukavuusalueeltasi. Uskalla saada unelmasi toteutumaan.

UUTISIA VERKOSSA