Alenna verenpainetta näillä ruoka-aineilla

· elokuu 19, 2015

Korkea verenpaine on yksi yleisimmistä nyky-yhteiskunnan vitsauksista, joka voi hoitamattomana olla vaarallinen.

Useat asiat vaikuttavat siihen, kuinka korkea verenpaine on, mutta erityisesti veden ja suolan määrä kehossa, munuaisten terveys, verisuoniston terveys, hormonit ja keskushermoston toiminta vaikuttavat verenpaineeseen.

Korkea verenpaine on vaarallinen tila sydämelle, sillä se laittaa sydämen työskentelemään ylikierroksilla. Alenna verenpainetta näillä ruoka-aineilla!

Lime

alenna verenpainetta näillä ruoka-aineilla lime

Limet sisältävät korkean määrän C-vitamiinia ja flavonoideja, jotka huolehtivat verisuonten terveydestä. Limen sisältämät ainekset pitävät verisuonet joustavina ja vähentävät verisuonten seinämien repeämistä johtuvia verenpurkauksia – näin limet ehkäisevät myös suonikohjujen syntymistä.

Guava

Herkullinen tropiikin hedelmä guava vähentää huonon kolesterolin määrää veressä ja lisää samalla hyvää, tarpeellista kolesterolia. Monet korkeasta verenpaineesta kärsivät ovat löytäneet avun guavasta.

Misteli

Tämä kasvi auttaa ylläpitämään sydämen terveyttä, vähentää korkeaa verenpainetta ja estää valtimoiden kovettumista. Misteli myös vähentää pahalaatuista kolesterolia ja estää verisuonitukoksia. Helpoin tapa mistelin nauttimiseen on valmistaa sen lehdistä uute ja juoda se kylmänä tai kuumana.

Hasselpähkinä

Hasselpähkinä ja etenkin pähkinästä tehty juoma sisältää runsaasti kalsiumia, joka auttaa verenpaineen kontrolloimisessa. Lisäksi hasselpähkinän sisältämä magnesium pitää huolta siitä, että verisuonet toimivat normaalisti.

Selleri

alenna verenpainetta näillä ruoka-aineilla sellerillä

Selleri on yksi parhaista luonnollisista diureeteista, joka auttaa kehoa huuhtomaan pois myrkyt ja kuona-aineet. Selleri auttaa turvotuksen ja nesteen kertymisen hoidossa, ja samalla pitää verenpaineen tasaisena. Nauti selleriä joko vihersmoothiessa, mehussa tai sinällään välipalana.

Sitruuna

Sitruunat sopivat hienosti korkean verenpaineen hoitamiseen. Sitruuna sopii monen vaivan hoitoon verenpaineen lisäksi, ja sillä on esimerkiksi hengitysteiden tulehdusta hillitsevä vaikutus. Sitruunan sisältämä C-vitamiini korjaa verisuonia ja pitää ne hyvässä kunnossa, näin verenpaine ei pääse kipuamaan liian korkealle.

Orvokki

Kukkapenkin kaunistajina tunnetut orvokit sopivat myös nautittavaksi. Orvokki on diureettinen kasvi, joka kiihdyttää nesteiden poistumista elimistöstä virtsan kautta. Nesteiden poistuminen johtaa verenpaineen alenemiseen, kun liiallinen vesimäärä ei rasita elimistöä. Kokeile orvokkia kuivattuna tai raakana hyvin huuhdeltuna esimerkiksi salaateissa ja jälkiruuissa.

Laventeli

Aivan kuten orvokilla, myös laventelilla on diureettinen vaikutus elimistöön. Huumaavan tuoksuinen laventeli estää ylimääräisen nesteen kertymistä elimistöön ja laskee samalla verenpaineta. Laventeli auttaa myös stressin hoitoon ja rauhoittaa keskushermostoa. Kokeile laventelia eteerisen öljyn tai kuivattujen kukintojen muodossa.

Riisi

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan paljon riisiä sisältävä ruokavalio auttaa pitämään verenpaineen ideaalisella tasolla ja vähentää riskiä yllättäviin verenpainemuutoksiin.

Porkkana

alenna verenpainetta alenna verenpainetta näillä ruoka-aineilla porkkanoilla

Herkullisen rapea porkkana maistuu hyvältä ja myös tekee hyvää. Porkkanan sisältämä C-vitamiini ja beetakaroteeni laskevat kolesterolin määrää veressä ja suojelevat verisuonia. Terveet suonet johtavat terveeseen verenpaineeseen.