Älä yritä hallita kaikkea – anna elämän virrata

tammikuu 12, 2018
Sen sijaan että uit vastavirtaan ja taistelet elämän kanssa, miksi et antaisi sen viedä sinua polullaan, jotta voisit oppia jokaisen läksyn, jonka se sinulle tarjoaa?

Elämä virtaa, mutta joskus yritämme takertua siihen kovin voimin, jotta voisimme hallita sitä. Tällä tavalla yritämme turhaan saada tapahtumaan juuri sen, mitä haluamme.

Kun jokin ennalta-arvaamaton ja yllättävä asia tapahtuu, me olemme poissa tolaltamme ja kapinoimme sitä vastaan. Asetamme syyn jonkin ulkopuolisen niskoille ja sanomme esimerkiksi seuraavaan tapaan: ”Mitä olen tehnyt tämän ansaitakseni?”. Teemme itsestämme uhreja, joiden osalta meillä oli määriteltyjä odotuksia.

Kuten kaikki tiedämme, odotukset ovat erittäin negatiivinen asiaSuurimman osan ajasta ne eivät käy toteen. Tämän vuoksi sitten lannistumme ja alamme tuntea olomme pettyneeksi ja rikkinäiseksi, mikä vie vielä syvempiin vesiin.

Miten elämän voi antaa virrata siten, että sitä ei yritetä kontrolloida kaiken aikaa? Jos olet kiinnostunut saamaan aikaan muutoksen ajattelussasi, jatka lukemista, sillä nyt käsittelemme elämänhallintaa ja rennomman otteen omaksumisen hyötyjä.

Elämä ei vaadi järjestystä, vaan luottamusta sen kulkuun

supernainen

Elämän hallinnan haluaminen on täysin hyödytöntä. Näyttää kuitenkin siltä, että tämä on sellainen tapa toimia, joka on meille lähes tottumus.

Kun kaikki menee hyvin, asiat ovat mahtavasti. Kun kaikki kuitenkin sitten jossain vaiheessa alkaa mennä pieleen, teemme itsestämme uhreja. Teemme näin sen sijaan, että kantaisimme tilanteen sekä rohkaisisimme itseämme pääsemään ylitse siitä, mikä meitä varjostaa.

Elämä ei ole helppoa. Meillä on sellainen väärä uskomus, että oletamme onnellisuuden kannalta olevan tarpeellista että kaikki menee hyvin. Mutta eikö tämä ole hiukan ahnetta?

Kaikki koostuu hyvistä ja huonoista hetkistä. Molemmilla on tarkoituksensa, vaikka jotkut saavatkin olomme paremmiksi kuin toiset. Täytyy myös muistaa, että tässä on kyse näkökulmasta.

  • Epäonnistumisen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että hylkäämme tavoitteemme jonkin sellaisen asian toteuttamisesta, josta todella nautimme.
  • Näin ei tosiaankaan ole, sillä tilanteessa saattaa olla mahdollisuus kasvaa, kypsyä ja oppia. Tähän kuuluu oppiminen kaikesta sellaisesta, joka meille on hyväksi.

Myrkyllinen suhde ei ole syy torjua rakkautta ja hylätä sitä.

Tämä tilanne voi olla mahdollisuus oppia olemaan valikoivampi, ja se on myös mahdollisuus poistaa silmiltä niin pian kuin mahdollista ne siteet, jotka johtuvat odotuksista.

Älä ui vastavirtaan – kellu elämän kanssa

nainen kävelee rautatiellä ilman kenkiä

Jatkatko pääsi hakkaamista seinää vasten, kun elämä sanoo ”et saa sitä täältä”? Älä tee itsestäsi tilanteen uhria. Tämä on tärkeää muistaa siitä syystä, että elämä saattaa haluta viestiä sinulle ”mene toiseen suuntaan”.

Lakkaa syyttämästä pääasiassa toisia ihmisiä siitä, miten he saavat sinut kärsimään. Saattaa nimittäin olla, että sinä olet se osapuoli joka antaa tämän tapahtua. Sinä saatat siis olla se, joka ei ole kykeneväinen leikkaamaan ihmisiä pois läheisyydestään ja joka ei pysty ottamaan etäisyyttä niihin, jotka eivät ole sinulle hyväksi.

Elät elämääsi automaattiohjauksella. Tämän vuoksi et pysty ottamaan vastaan kaikkea sitä, minkä elämä haluaa sinulle kertoa jokaisella ottamallasi askeleella.

Elämä antaa sinulle tarkkoja ohjeita, vaikka et hyväksyisikään niitä parhaalla tavalla. Mutta se antaa niitä siitä huolimatta. Avaa silmäsi – ohjeet ovat nähtävilläsi.

Me pakotamme itseämme sellaisten suhteiden vuoksi, jotka eivät ole tuskan arvoisia. Me täytämme itsemme valituksilla sen sijaan, että menisimme eteenpäin. Me sidomme itsemme uhriutumiseen, joka saa meidät ajattelemaan itseämme uhreina, vaikka asia ei ole näin.

Miksi emme sitten ala ”kellua” elämän mukana?

Tällöin luovumme kaikkien ympärillemme ilmaantuvien negatiivisten asioiden torjumisesta, ja alamme nähdä tilanteet täydellisinä mahdollisuuksina valita toinen polku.

Joskus olemme niin kotoisasti omalla mukavuusalueellamme, että menetämme perspektiivin. Me inhoamme muutosta, mutta muutokset ovat kuitenkin tällaisissa tilanteissa tarpeellisia.

Luovutko sinä halustasi pitää asiat hallinnassa?

nainen kävelee trapetsilla

Kun vaikeudet valtaavat olosi, koko maailmasi lähtee hallinnastasi. Haluaisit mieluusti suunnitella kaiken, pitää päivät rutiinin puitteissa sekä estää mitään olemasta toisenlaista kuin se, mitä olet ennakoinut.

Kun kuitenkin jotakin tapahtuu siksi, että se on välttämätöntä, heität kätesi ilmaan. Sinusta tuntuu siltä kuin kävelisit narulla ilmassa. Epävarmuus on asia, josta et pidä. Näet epäonnena sellaiset muutoksia joita et ole valinnut.

Se, että muutat tapaasi nähdä tilanteet, on aivan ensiarvoisen tärkeää. Jopa kaikkein negatiivisimmat asiat sisältävät positiivisen puolensa. Sinun tarvitsee vain tietää kuinka tämä puoli nähdään, sillä se saattaa olla hyvin hienovarainen.

Et tule pystymään toteuttamaan tätä, mikäli valitset helpon reitin – sen, joka koostuu valittamisesta, kieltämisestä ja sen kaiken torjumisesta, mikä on sinulle liikaa.

Opettele hallitsemaan huolta ja stressiä. Kellu elämän kanssa. Anna sen viedä sinua, äläkä pelkää mitä tulee tapahtumaan. Kun sitä vähiten odotat, fantastisia asioita tulee eteesi – sellaisia, joita et koskaan olisi voinut ajatella itsellesi tapahtuvan.

Miten on, valitsetko sinä luopumisen turhasta pyrkimyksestä hallita elämää?

UUTISIA VERKOSSA