Älä suutu aiheettomasti – kasvata lapsistasi terveitä

helmikuu 20, 2018
Ennen kuin päästät vihasi kohdistumaan lapsiisi, muista, että he eivät ole syyllisiä sinun ongelmiisi. Yritä siis välttää aiheuttamasta heille tarpeetonta kärsimystä, ja keskity kasvattamaan lapsistasi terveitä edistämällä heidän onnellisuuttaan ja itsetuntoaan.

Lapsesi eivät ansaitse sitä, että he joutuvat kärsimään päivittäisessä elämässä kohtaamasi stressin, ahdistuksen, pelon tai negatiivisten kokemusten vuoksi.

On helppoa huutaa, suuttua tai jopa rankaista heitä ilman, että tähän olisi mitään syytä.

Et välttämättä kuitenkaan tunnista, että he eivät ole syynä siihen, kuinka asiat menevät omassa elämässäsi tai siihen, kuinka turhautunut olet esimerkiksi tilanteeseen itsesi ja puolisosi välillä.

Kukaan ei ole syynä kaikkeen siihen mitä sinulle tapahtuu, ja syyllisiä eivät etenkään ole lapsesi.

Lue aiheesta lisää: 4 tehokasta hengitystekniikkaa stressin torjuntaan

Sen riskit että käännät vihasi niihin, jotka sitä kaikkein vähiten ansaitsevat

raivopäinen nainen

Joskus turhautumisesta johtuva tuulettaminen lapsiin suuntautuen voi olla tapa päästää ilmoille niitä kertyneitä tunteita ja sanomattomia sanoja, joita sisällesi on suljettu.

Ehkäpä tämä johtuu siitä, että haluat olla viileänä pomosi edessä, sillä pelkäät työpaikkasi menettämistä. Tai kenties olet hyväksynyt tiettyjä käytöksiä kumppanissasi, joista et kuitenkaan sisimmässäsi pidä.

Kaikki tämä voi saada aikaan sen, että räjähdät vihasta niiden suuntaan, jotka sitä kaikkein vähiten ansaitsevat.

Lisäksi valitset tällöin sellaisia ihmisiä, jotka eivät voi puolustautua ja joiden suhteen sinulla on valtaa.

Jos he tappelevat vastaan, käytät sitä auktoriteettia, joka sinulla on lapsiesi suhteen vanhempana, vaikka tosiasiassa et tunnista, että alat menettää tilanteen hallintaa.

 Lue aiheesta lisää: Montessori-tekniikat auttavat lapsen vihan hillinnässä

Ota huomioon, että sinun ei aina tarvitse pitää sisälläsi kaikkia negatiivisia tunteitasi. Niiden tulisi kuitenkin olla suunnattuina oikean henkilöön. Yritä löytää oikeat sanat, ole kunnioittava, ja pysy keskittyneenä tilanteen omaan kontekstiin, mutta älä sulje sisääsi sitä, jonka tiedät kuitenkin jossain vaiheessa tulevan ulos.

Samalla muista, että ei kannata sietää jotakin asiaa jatkuvasti ja pysyä hiljaa silloin, jos vaikkapa kumppanisi tekee jotakin mielestäsi väärää.

Kenties teet näin siksi, että toivot hänen muuttavan tapaansa käyttäytyä, mutta jos et sano mitään, kuinka voisit koskaan viestiä asiasta hänelle? Kyseessä ei ole arvailuleikki!

Lapset kärsivät omien turhautumistesi vuoksi

lapset eivät ansaitse vanhempien turhaa torua

Pelkojen, vihan ja turhautumisen ilmoille päästäminen voi aiheuttaa voimakasta seurausta viattomissa lapsissa, jotka ovat vasta tämän elämänpelin alussa.

Mitä vähemmän pystyt ratkaisemaan omia ongelmiasi, sitä enemmän negatiivisia asioita kohdistat lapsiisi. He eivät sitten ymmärrä, miksi pienimmästäkin virheestä tule kauhea draama.

Jos tämä tilanne jatkuu ajan edetessä, ja kun et pysty lopettamaan ja tunnistamaan että käytöksesi ei ratkaise ongelmiesi todellista alkukohtaa, lapsesi tulevat kärsimään alhaisesta itsetunnosta.

Hyvä itsetunto on äärimmäisen tärkeä asia, ja jos näet kaiken elämässä synkkänä, tulet näkemään pelkästään tätä myös lapsissakin.

Siten tulet aiheuttamaan negatiivista vahvistusta ja saat aikaan sen, että lapset näkevät ja tuntevat, että kaikki heidän tekemänsä on väärää. Mutta entäpä ne asiat, jotka he tekevät hyvin? Olet täysin unohtanut tällaiset.

Vaikka lapsesi ovatkin kenties nyt nuoria, kun he kasvavat, heillä saattaa olla tämän vuoksi vakavia ongelmia. Tämä ei koske pelkästään sitä, että he tuntevat oman arvonsa alhaiseksi sekä ovat kyvyttömiä seuraamaan omia unelmiaan, vaan he tulevat myös kärsimään henkilökohtaisissa ihmissuhteissaan.

Lue aiheesta lisää: Paras tapa kasvattaa lapsesi on olla hyvänä esimerkkinä heille

Muut eivät ole syynä siihen, että kasvatuksesi ei edistä lastesi terveyttä

nyrkkeilyhanskat

Saatat ajatella, että syy tähän kaikkeen on siinä pomossa, joka ei kohtele sinua sillä tavalla kuin ansaitset, tai kumppanissasi, joka ei ole tarpeeksi huomioiva sinua kohtaan.

On aika nähdä kaikki tämä toisesta näkökulmasta.

Syynä eivät ole muut ihmiset, vaan sen sijaan syy olet sinä itse. Sinä olet se, joka reagoi niihin asioihin joita sinulle tapahtuu, joskus ehkä kaikkein huonoimmalla mahdollisella tavalla.

Kun et ilmaise itseäsi, pysyt hiljaa ja oletat, että muut ihmiset muuttavat käytöstään, ja sallit sen, että tilanteet jatkuvat juuri sellaisina kuin ne ovat.

Jätä pelkosi ja epävarmuutesi syrjään, ja ole vapaa ilmaisemaan itseäsi. Ala tehdä päätöksiä ja lakkaa toimimasta sellaisilla tavoilla, jotka eivät vastaa sitä, mitä ajattelet.

Kun olet rauhassa itsesi kanssa, et enää tarvitse muita ihmisiä nyrkkeilypusseiksi, jotta voisit päästää ilmoille omat turhautumisesi.

Lue aiheesta lisää: Myrkyllinen perhe – mitä siitä seuraa lapselle?

Lapsesi eivät ole syynä siihen, mitä muut ihmiset tekevät… Sinun täytyy alkaa päästää ilmoille pelkoja ja odotuksiasi, ennen kuin ne koskettavat lapsiasi.

Keskity nykyhetkeen, ja toimi silloin, kun sinun tarvitsee. Älä pidä sisällä vihaa ja turhautumista, vaan päästä ne ilmoille, ja voit tuntea itsesi vapaaksi.

Tunnistatko tästä artikkelista itsesi? Saavatko lapsesi osakseen vihaa siksi, että olet turhautunut omaan elämääsi?

UUTISIA VERKOSSA