Älä pelkää ”outoutta” – ole oma itsesi

marraskuu 30, 2016
Miten usein joku kutsuukaan toista ihmistä "oudoksi" ilman, että tämän sanan varsinaista merkitystä mietittäisiin.

Briljanttius ei ole kovin yleistä nykymaailmassa. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että ihmisiltä puuttuu rohkeutta – ei siitä, että heillä ei olisi tarpeeksi taitoja.

Sellainen ihminen, joka uskaltaa olla hiukan outo ja joka nauttii jokaisesta hetkestään sellaisena kuin hän on, saavuttaa todellisen aitouden.

Tunnet varmasti itsekin jonkun sellaisen henkilön, jolla on hyvin ainutlaatuinen tyyli. Tällainen ihminen ei välitä siitä, jos hän menee valtavirran omaksumien tyylien vastaisesti – hän jatkaa vain kulkemistaan ja tekee omat päätöksensä, vaikka toiset saattavat nähdä hänen ratkaisunsa aivan hulluina.

Nämä ihmiset ovat ihailtavia, rohkeita ja vapaita. Itse asiassa on mahdollista, että sinäkin olet jo yksi heistä. Jos tunnet tällaisen halun sisälläsi, mutta et ole vielä uskaltanut antautua sen vietäväksi, me suosittelemme, että laittaisit pyörät pyörimään asian suhteen!

Uskalla siis olla se outo ihminen, joka sielussasi haluat olla. Uskalla olla mahtava joka ikinen elämäsi päivä.

Outous yhteiskunnassa, joka haluaa meidän kaikkien olevan samanlaisia

On mielenkiintoista huomata, että me elämme sellaista aikaa, jota sosiologit ja antropologit kutsuvat ”tietoyhteiskunnan” vaiheena.

Teknologiset ja tieteelliset edistysaskeleet ovat saaneet aikaan poikkeuksellista edistystä, ja epäilemättä ne ovatkin muuttaneet meidän toimintatapojamme. Arvomme ja ihmissuhteemme ovat kuitenkin olleet kakkossijalla näitä edistysaskeleita ajatellen.

Perustavanlaatuiset arvot, kuten solidaarisuus, kunnioitus ja sietokyky, voivat olla lähes silmiinpistävän poissaolevia.

Me pelkäämme ”toisia” – sellaisia ihmisiä, jotka tulevat vieraasta maasta tai jotka uskaltavat puhua jotakin ideologiaa, valta-asetelmaa tai tavallista ajattelutapaa vastaan.

Nukke rikki

Me elämme sellaisessa todellisuudessa, jossa ihmisen asua arvostetaan enemmän kuin sitä, mitä hän on. Tämä asia on selitetty moneen kertaan erään käsitteen kautta, jonka loi Zygmunt Bauman – kyseessä on arvostettu sosiologi, joka määrittelee nyky-yhteiskuntamme ”nestemäiseksi yhteiskunnaksi”.

Useimmat ihmiset ovat tunnetason kulutuksen ja materialismin hallitsemia. He eivät vietä juurikaan aikaa niiden ihmisten kanssa, joita he päiviensä aikana tapaavat, ja nopeat ihmissuhteet ja hetken kestävät nautinnot ovat normi.

Erilaisena oleminen koetaan oudoksi ja epäilyttäväksi, sillä se ei ole normi, ja se ei siis istu siihen malliin yhteiskunnasta, joka sanoo että meidän ei tulisi jättää omia mukavuusalueitamme, vaan ihmisen tulisi olla trendien ohjattavissa. Hänen tulisi olla sen vietävissä, mitä muut päättävät ja mitä kulutamme.

Uskalla olla erilainen ja riko ne kahleet, jotka sinua rajoittavat

On paljon sellaisia lapsia, jotka istuvat luokkahuoneen takaosassa ja katselevat tovereitaan surun ja hämmennyksen linssien läpi.

On mahdollista, että nämä erityiset lapset ovat saaneet kuulla olevansa ”outoja”, ja voi olla, että heidän kykynsä ovat niin huomattavia, että jopa heidän opettajansa ovat huomanneet ne ja ajattelevat, että lapsi on vain laiska tai ongelmallinen.

On paljon sellaisia tunnettuja ihmisiä, jotka ovat saaneet kuulla olevansa ”outoja”, kun itse asiassa he ovat olleet loistavia.

Ajattele esimerkiksi henkilöitä kuten Steve Jobsia tai Bill Gatesia, jotka eivät käyneet koulujaan loppuun, vaan halusivat elää omien vaistojensa mukaisesti, vaikka toiset eivät ymmärtäneet tätä ja jopa kritisoivat heitä.

Nämä monimutkaiset ja briljantit henkilöt ovat edelleen esimerkkejä monille nuorille ihmisille.

Hiukset juuret

Me kaikki olemme niiden kahleiden armoilla, jotka meitä liikuttavat, ja tämä on sekä hienovaraista että jatkuvaa. Tähän liityvät seuraavat asiat:

  • Se tapa, jolla sinut kasvatettiin ja mitä perheesi edelleen sinulta odottaa.
  • Muotiala, johon kuuluvat sellaiset vaatekoot, jotka saavat ihmisen ajattelemaan, että hänen tulisi pudottaa painoa; ihanteet kauneutta ja käytöstä koskien, joiden mukaan ihmisen tulisi olla tiettyyn muottiin sopiva voidakseen menestyä.
  • Kun joku määritetään ”oudoksi” hänen ympärillään olevien ihmisten taholta, hän tuntee usein olevansa sopimaton joukkoon. Hän ajatteleekin, että hänessä on jotakin perustavanlaatuisesti vialla sisimmässä, sillä muut eivät hyväksy häntä määritteleviä, vaikkakin poikkeuksellisen loistavia ominaisuuksiaan.

On tiettyjä järjettömiä syitä kärsimykseen, jotka ihmisen tulee oppia jättämään sikseen.

  • Sellaisessa maailmassa, jossa ihmiset ovat identtisiä, todellinen arvo syntyy siitä, että henkilö pystyy rikkomaan säännöt ja hänellä on oma äänensä.
  • Ne, jotka eivät hyväksy erityisiä ominaisuuksiasi, mielipiteitäsi tai elämänvalintojasi – tai ne, jotka katsovat niitä halveksuen – eivät ansaitse vilpitöntä rakkauttasi.
  • Sinun kannattaa kunnoittaa näitä ihmisiä, mutta on aina paras ratkaisu paeta sitä kärsimystä, joka syntyy siitä että ihminen ei hyväksy sinua sellaisena kuin olet.
Vapaa nainen

Usko tai älä, mutta mitä tahansa oudot ominaisuutesi, hulluutesi tai neroutesi ovatkin, on aina sellaisia ihmisiä, jotka ne jakavat tai jotka niihin voivat samaistua. Loppupeleissä on niin, että olemme kaikki kauniita ja erityisiä henkilöitä, ja me kaikki tarvitsemme rohkeutta ja kunnianhimoa.

Ota siis askel eteenpäin. Uskalla olla se ihminen, joka olet – elämäsi jokaisena päivänä.

UUTISIA VERKOSSA