Ajan myötä opimme, että vähemmän on enemmän

· tammikuu 24, 2017

Vastoin yleistä uskomusta, aika ei välttämättä tuo meille viisautta ja kypsyyttä.

Kypsyys tarkoittaa ennen kaikkea tekemiemme ja kokemiemme asioiden tiedostamista, jotta voimme oppia niistä. Tämä on teko, jonka nöyrä ihminen suorittaa myöntäessään kaikki tekemänsä virheet niitä katumatta. Koska kaikkihan tapahtuu syystä, jotta asiat elämässä pysyisivät tasapainossa.

Lisäksi monet ihmiset ovat alkaneet vähitellen tajuta jotakin hyvin konkreettista: se mikä tekee meidät onnelliseksi, ei ole asioiden omistaminen, tavaroiden kerääminen tai menestyksen saavuttaminen. Onni on jotakin niinkin yksinkertaista kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi. Ja tällainen tulee kyseeseen vain hyvin pienen ihmisryhmän kanssa.

Tämä on kaikkea muuta kuin itsekästä. Itse asiassa meidän on nähtävä se osana henkistä hyvinvointiamme. Rakkautemme jakaminen vain harvoille ja valituille estää pettymykset ja väärät kuvitelmat sekä antaa meille henkilökohtaisen tasapainon, johon me kaikki pyrimme.

Tässä artikkelissa pohdimme tätä aihetta.

Kun aikaa kuluu, opit ja löydät uutta

Nuoruudessamme tai varhaisnuoruudessamme elämäämme saapuu kaikenlaisia ihmisiä ja asioita, ja hyväksymme ne kaikki. Haluamme kokea asioita, nauraa, rakastaa, löytää uutta ja tuntea. Rajojen asettaminen ja muurien rakentaminen tarkoittaisi vain hylätyksi tulemista ja sitä, että menettäisi mahdollisuuden päästä ryhmään.

Nuoruudessa rakkaus saapuu myrskyn raivolla. Sallimme itsemme tempautua mukaan siihen tarpeeseen toisesta ihmisestä, joka haluaa rakastaa ja tuntea olevansa rakastettu. Sama pätee ystävyyssuhteisiin.

Mutta kun aikaa kuluu, avaamme ”sisäisen katseemme”, joka kykenee näkemään ympärillämme olevat asiat selkeämmin, oikeasta perspektiivistä ja viisaudella.

Kasvava sosiaalinen verkosto ei tee sinusta onnellista

Nainen ja linnut

Voimme lievittää yksinäisyyttä monin eri tavoin, mutta ystävien kerääminen ei ole se paras tapa tehdä niin. Sen tekeminen tarkoittaisi ensinnäkin sitä, että päästäisimme elämäämme sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole rehellisiä tai yhteensopivia oman persoonamme kanssa.

  • Yksinäisyys on eräänlainen henkilökohtainen tyhjyys, joka meidän on täytettävä tullessamme kypsemmiksi, jotta voimme muodostaa täysipainoisempia ja aidompia suhteita toisiin ihmisiin.
  • Kun aikaa kuluu, menetämme monia ystäviä. Tämä johtuu siitä, että aika on viisas ja kertoo meille, kuka on meille sopiva yksilö ja kuka ei.
  • Vasta silloin tajuamme että se, mikä voi rikastuttaa sieluamme ja sydäntämme, on aitous ja vilpitön rakkaus.
  • Sellaisia arvoja kuin kunnioitus, vastavuoroisuus ja kumppanuus, jotka toteutuvat silloin kun ymmärrämme toisen ihmisen tarpeet, on vaikea löytää.
  • Sitten kun löydämme aitoja ystäviä tai kumppaneita, joiden kanssa olemme täysin yhteensopivia, emme suostu päästämään heistä irti, sillä he ovat niitä, jotka tuovat valoa elämäämme.

Vähemmän on enemmän ihmissuhteissa

Sosiaalisuutta tarvitsevat ekstrovertit arvostavat jatkuvaa vuorovaikutusta suurissa ihmisryhmissä, joissa he saavat puhua ja nauraa ympärillään olevien ihmisten kanssa.

  • Mitä enemmän vuorovaikutusta tällaisilla ihmisillä on, sitä onnellisempia he ovat. Mitä enemmän ystäviä heillä on, sitä enemmän mahdollisuuksia heillä on lähteä ulos, nauttia olostaan ja aloittaa uusia projekteja.
  • Mutta ajan myötä ekstroverttikin huomaa, että on parempi pitää ympärillään vain pieni määrä ihmisiä, joiden kanssa nauttia ystävyydestä.
  • Siinä ei ole kyseessä se, että rikkoisi välit muihin ihmisiin ja välttelisi tiettyjä henkilöitä, kumppaneita tai perhettään. Sen sijaan kyseessä on epämukavan siteen vahvistamatta jättäminen etäännyttämällä itsensä kohteliaasti tietyistä henkilöistä.
Ystävät kahvittelemassa

Lisäksi kun aikaa kuluu, emme enää välitä siitä, mitä muut meistä ajattelevat. Tiedämme, että ”vähemmän on enemmän” ja että jos pienet asiat tuovat meille suurta onnea, emme tarvitse mitään muuta.

Lue myös: Näin säilytät positiivisen asenteen vastoinkäymisissä

Tyydyn vähempään koska tiedän, että niin on paras

Aika on pysähtynyt

Jos sinulla on kaksi ystävää, ja jos he ovat vilpittömiä, jaloja ja aitoja, et tarvitse mitään muuta; he ovat aarre.

Samoin jos sinulla on kumppani, jonka kanssa olet harmonisessa suhteessa ja jonka kanssa voit kasvaa yhdessä ja tunnet voivasi olla oma itsesi sekä nauttia joka hetkestä hänen kanssaan, niin sitten sinulla on kaikki.

  • Tuttavapiirin pienentäminen niin, että siihen kuuluu esimerkiksi vain kumppani, ystäviä ja joitakin perheenjäseniä, ei ole paheksuttava teko. Nimittäin sellainen henkilö joka tiedostaa mitä hänellä on, sekä arvostaa ja vaalii sitä, ei tarvitse muuta kuin pienen piirin ystäviä ja perheenjäseniä.
  • Tämä on jotakin, mitä kaikki eivät ymmärrä. Joskus kaikkein kaunein asia elämässäsi on hyvin lähellä sinua.

Ole nöyrä, jotta löydät todellisen onnen.