Afrikkalainen mango – hedelmä, joka mullisti dieetit

Ei ole oikeasti mitään järkeä elää nakertelemalla sellerin varsia. Meidän pitäisi nauttia syömisestä, se on sekä nautinto että välttämättömyys. Mutta jos haluat pudottaa muutaman ylimääräisen kilon, tässä on ratkaisu: se on jotain, joka antaa sinulle mahdollisuuden pudottaa 8-11 kiloa 4 viikossa. Kuulostaa uskomattomalta, eikö totta? Tutustutaan yhdessä afrikkalaisen mangon salaisuuksiin, se on nimittäin hedelmä, joka mullisti dieetit.

Hedelmä, joka mullisti dieetit

Afrikkalainen mango, jonka tieteellinen nimi on Irvingia gabonensis, on puu, joka on tyypillinen Länsi-Afrikassa ja joka kasvaa 25-40 metriä korkeaksi ja on erittäin arvokas sen ravitsemuksellisten ja lääkitsevien ominaisuuksien ansiosta. Vaikka se on juuri saapunut Espanjaan ja Etelä-Amerikkaan, sen kasvualueen asukkaat ovat käyttäneet sitä yli 200 vuotta tuoreena sekä keiton saostamiseen.

Tämän hedelmän siemen tunnetaan dika-pähkinöinä tai nimellä ogbono. Antropologisten tutkimusten mukaan nämä ihmiset eivät käytä afrikkalaista mangoa ainoastaan ruokana, vaan sillä myös hoidetaan keltakuumetta ja sitkeää ripulia. Mielenkiintoisin asia on, että siitä on suuri apu metsästysretkillä, koska se vähentää näläntunnetta.

Mutta mietitkö nyt sen vaikutusta ihmisten painoon?

Afrikkalainen mango on tutkittu läpikotaisin, koska sen ominaisuudet ovat stimuloineet monien tiedemiesten uteliaisuutta. Tähän päivään mennessä on julkaistu kolme tutkimusta, joissa on sama pääasiallinen lopputulos:

Afrikkalainen mango auttaa sinua vähentämään painoa!

Kahdessa tutkimuksista valittiin sattumanvaraisesti 2 ryhmää henkilöitä, jotka tarvitsivat painonpudotusta. He söivät tietyn määrän afrikkalaista mangoa tai placeboa riippuen siitä kumpaan ryhmään kuuluivat 4-10 viikon ajanjakson ajan kukin, muuttamatta päivittäisiä rutiinejaan.

Kun tutkimukset päättyivät, ne tutkimukseen osallistuneista, jotka olivat syöneet irvingia gabonensista 30 minuuttia ennen aterioitaan, onnistuivat vähentämään 5.6 % kehonsa painosta (10 kiloa toisen tutkimuksen tapauksessa) verrattuna placebo-ryhmän tulokseen, joka oli 1 %.

Tutkimuksessa havaittiin myös kolesterolin ja glukoositasojen vähentymistä veressä. Kolmannessa tutkimuksessa  käytettiin afrikkalaisen mangon uutetta, IGOB131:ta, jota ruiskutettiin hiiriin ja tarkkailtiin, kuinka se esti rasvan varastoitumista soluihin.

Viime aikoina, näiden tutkimustulosten sekä satojen ihmisten positiivisten palautteiden seurauksena, monet yritykset ovat alkaneet valmistaa irvingia gabonensis -uutetta sisältäviä kapseleita. Esittelemme seuraavaksi sen etuja.

Afrikkalaisen mangon edut

Mango-500x325

Yksinkertaisesti: ei. Kuten millä tahansa muulla uudella ruualla, jota lisäät ruokavalioosi ja joka aiheuttaa muutoksia aineenvaihduntaan, myös afrikkalaisella mangolla voi olla sivuvaikutuksia, jotka kestävät vain muutamia päiviä. Älä huoli. Ne ovat tässä:

Afrikkalaisen mangon sivuvaikutukset

  • Päänsäryt: Ne tarkoittavat yleensä sitä, että sinun täytyy juoda enemmän vettä ja että veren sokeritasot ovat matalat.
  • Ilmavaivat: Johtuvat aineenvaihdunnan kiihtymisestä.
  • Unettomuus: Tämä aiheutuu lisääntyneestä energiatasosta. Se on ongelma, joka häviää lyhyessä ajassa.
  • Pahoinvointi: Se on harvinaista, mutta saattaa johtua kaloreiden saannin vähentymisestä, mikä taas johtuu ruokahalun vähenemisestä.

Viimeiset vinkit

Nyt tiedät positiivisista ja negatiivisista vaikutuksista, joita afrikkalaisella mangolla voi olla elämääsi. Tämä voi olla vastaus, jota olet odottanut sinulle jo pitkän ajan: luonnollinen, halpa ja tehokas tuote. Lopullinen valinta on sinun, ota ohjakset käsiisi ja anna itsellesi mahdollisuus pudottaa ylimääräistä painoasi. Valitse afrikkalainen mango ja voit saavuttaa sen.