Aamuisen sitruunaveden juonnin hyödyt

· tammikuu 6, 2017
Lasillinen lämmintä vettä juuri heräämisen jälkeen auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita, joita kehoon kertyy yön aikana. Lisäksi sitruunavesi auttaa myös lisäämään kehon emäksisyyttä.

Hyvin moni noudattaa erästä äärimmäisen terveellistä aamurutiinia, nimittäin sitruunaveden juontia ennen aamiaista. Näinkin yksinkertainen ja halpa asia on todella terveyttä edistävä – jatka lukemista, ja kuulet lisää tämän juoman loistavista hyödyistä.

On kiinnostavaa, että tämä päivittäinen tapa on ollut käytössä jo pitkän aikaa. Sitruunavesi onkin yksi kaikkein tunnetuimmista luonnollisista hoidoista, ja sitä käytetään laajalti.

Tällä kertaa kerromme siis terveyttä edistävistä vaikutuksista, joita sitruunavettä ennen aamiaista juovat saavat. Haluatko itse todeta sitruunan suuret kyvyt hyvinvoinnin lisääjänä? Liity joukkoon!

Sitruunavesi ennen aamiaista kehon nesteyttämiseksi

Yksi ensimmäisistä oireista, joita saat jos kehosi ei ole tarpeeksi kosteutettu, on päänsärky. Oletko koskaan herännyt aamulla niin, että päähäsi koskee? Tässä on eräitä oireita, jotka liittyvät liian vähäiseen kosteuttamiseen:

Jos aloitat päiväsi lasillisella sitruunavettä, saat mahtavan avun pitääksesi yllä sisäistä tasapainoa koko päivän ajan.

Jos vedenjuonti on mielestäsi liian tylsää, kannattaa kokeilla sitruunan lisäämistä vesipulloon, jotta voisit tehdä juomisesta nautinnollisempaa. Tämä neuvo on kannattaa todella!

Sitruunavettä nauttivilla ei esiinny ummetusta

Jos olet joskus kärsinyt toistuvasti ruoansulatukseen liittyvistä ongelmista, suosittelemme seuraavien ohjeiden toteuttamista:

Juo lämmintä, lähes kuumaa sitruunavettä (vettä jossa on puolikkaan sitruunan mehu). Sitrushedelmät ja kuuma vesi auttavat torjumaan nesteen kertymistä sekä pehmentävät ulostetta.

Virtsatietulehdukset vähenevät

Limevesi

Jos sinulla on virtsatietulehdus, kannattaa pitää mielessä, että yksi parhaiten tunnetuista luonnollisista hoidoista tähän on sitruunaveden nauttiminen.

Sitruuna auttaa tasapainottamaan veren pH-tasoja, mikä luo emäksisemmän ympäristön virtsateissä. Tämä auttaa torjumaan haitallisia bakteereja, jotka tekevät ihmisen sairaaksi.

Voit sanoa hyvästit pahanhajuiselle hengitykselle

Lähes jokainen meistä on joskus herännyt aamulla niin, että suussa on paha maku.  Jos juot sitruunavettä, voit torjua bakteerien läsnäoloa kielellä, mikä raikastaa pahanhajuista hengitystä välittömästi.

Sitruuna voi kuitenkin vaurioittaa hampaiden kiillettä, joten tätä mehua ei koskaan tulisi juoda sellaisenaan, vaan aina veteen sekoitettuna.

Sitruunavesi painonpudotuksen tukena

Sitruuna auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita sekä estää kehoa kerryttämästä itseensä lipideitä. Tämä tarkoittaa sitä, että sitruunavesi sekä auttaa pudottamaan painoa että on mahtava terveyttä edistävä lisä ruokavalioon.

Kokeile vähärasvaista ruokavaliota, jossa on paljon tuoreita tuotteita ja kuitua. Jos totut juomaan tätä yksinkertaista ja hoitavaa juomaa joka aamu, ylimääräisten kilojen pudottaminen on huomattavasti helpompaa.

Ihonhoito

Sitruunassa on runsaasti antioksidantteja. Lisäksi siinä on paljon C-vitamiinia, joten tämä juoma auttaa luomaan kollageenia. Ihosi tulee siis näyttämään joustavammalta, sillä se on kiinteämpi ja kosteutetumpi, mikä on perustavanlaatuisten biomolekyylien ansioita.

Sitruunavesi vahvistaa vastustuskykyä

Taas kerran ylistämme C-vitamiinin hyötyjä, sillä se on mahtava apu vilustumisten estämiseksi sekä tartuntojen parantamiseksi nopeasti – älä  siis unohda juoda sitruunavettä joka ikinen päivä!

Jos sinulla on tällä hetkellä jokin näistä ongelmista, kannattaa lisätä ruokalusikallinen hunajaa sitruunaveteesi, sillä tämä parantaa sitruunan hoitavia ominaisuuksia.

Sano hyvästit virtsahapolle ja nivelkivuille

Kihti

Sitruunavesi auttaa vähentämään virtsahappokiteitä, jotka saavat aikaan nivelten tulehtuneisuutta.

Muista, että tämä sitrushedelmä on mahtava apu veren virtauksen parantamiseksi. Se kykenee poistamaan myrkyllisiä aineita ja puriineja, jotka liittyvät virtsahappoon, joten tulet tuntemaan olosi paremmaksi joka päivä.

Sitruuna optimoi aivojen hyvinvointia

Tämä fakta saa varmasti mielenkiintosi heräämään: sitruunassa on kyvykästä fytoravinnetta nimeltään angeretina, joka auttaa torjumaan Parkinsonin taudin kaltaisia sairauksia.

Tätä ravinnetta on sitruunan kuoressa, joten on aina hyvä idea käyttää jäädytetyn sitruunan tekniikkaa, jotta voisit kerätä parhaiten kaikki kyseisen hedelmän edut.

Sitruunassa on myös kaliumia, joka auttaa parantamaan aivojen toimintaa sekä kohentaa hermojen kuntoa.

Sitruunavesi puhdistaa maksaa

Maksa

Kirjassa Biologic Ionization As Applied to Human Nutrition, jonka kirjoittaja on A.F. Beddoe, käsitellään tietoa, joka perustuu Dr. Carey Reamsin biologiseen ionisaatioteoriaan. Kirjailija toteaa, että sitruunaveden säännöllinen nauttiminen auttaa maksaa yhdistämään enemmän entsyymejä, jotta terveyttä voitaisiin kohentaa.

Sitruuna myös vahvistaa maksaa, ja siten tuloksena on täydellisempi kehon puhdistuminen.

Onkin niin, että lasillinen sitruunavettä ennen aamiaista joka päivä on korvaamaton terveysrutiini, jota ei missään nimessä kannata jättää väliin. Tartutko mahdollisuuteen?