9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona

Nyt esittelemme parhaat ideat kodin alueiden erottamiseksi selkeämmin toisistaan ja tilan käyttämiseksi paremmin.
9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Voit käyttää apuna tilanjakajia kotisi sisustamiseksi miellyttävämmin ja neliöiden käyttämiseksi paremmin. Tässä kannattaa hyödyntää luovuutta ja hyvää makua, mikäli haluat hyvän lopputuloksen. Tavoitteena on löytää ratkaisu tilan jakamiseksi siten, että tuloksena on miellyttävämpi koti ja tehokkaampi pinta-alan käyttö.

Jos osaat hyödyntää kotisi jokaisen nurkan ja mikäli tiedät kuinka valo pääsee tilaan, pienemmät asunnot saadaan vaikuttamaan suuremmilta.

Moni meistä on joskus asunut pienessä tilassa, ja ehkä itse asut parhaillaan tällaisessa asunnossa jossa on vain yksi tila kylppärin lisäksi. Näissä kodeissa mikään ei jaa tilaa pienempiin osiin.

Mittasuhteilla ei tässä ole väliä, sillä pieni tai suuren suuri voi yhtä lailla olla epämiellyttävä jos huoneita ei ole olemassa ollenkaan. Tila voi saada aikaan hiukan tukahduttavan olon. Tilanjakajat ovatkin tällöin hyödyllisiä apuja asunnon saamiseksi parempaan kuntoon.

Älä huoli, sillä näiden ratkaisujen ei tarvitse olla tylsiä seiniä eri huoneiden välillä. T ilojen jakamiseksi kotona e i ole olemassa mitään rajoja. Voit löytää tähän tarkoitukseen jo valmiita tuotteita, tai sitten voit valmistaa oman ratkaisusi sellaisista materiaaleista joita löytyy kodistasi melkoisen varmasti.

Tavoitteeksi kannattaa ottaa se, että käytät hyödyksi omia sisustussuunnittelijan taitojasi ja valmistat sellaisen jakajan joka sopii omaan tyyliisi ja persoonallisuuteesi. Pidä mielessä, että tämän ratkaisun tulee myös olla toiminnallinen, sillä sisustuksen kohentamiseksi jakajan tulee tietysti toimia myös käytännön ongelmien ratkaisijana.

Tässä tulevat yhdeksän tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona – jatka lukemista ja pohdi, toimisivatko nämä omassakin kodissasi!

Ideoita kodin tilan jakamiseksi

1. Toiminnalliset perusratkaisut

hylly ja kasvit tilan jakamiseksi

Jakajia miettiessäsi voit valita sellaisen ratkaisun, joka on minimalistinen ja toiminnallinen. Itse asiassa tähän ei tosiaankaan tarvita suurta määrää sisustusta tai yksityiskohtia. Voit laittaa tällaisen jakajan esimerkiksi keittiön ja olohuoneen erottamiseksi, sillä se sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti. Tilaa ei mene paljon, ja voit käyttää jakajaa esimerkiksi kasveille ja keittiön työvälineille.

2. Kierrätetyt materiaalit

puulaatikot tilanjakajana

Näinkin yksinkertainen ratkaisu voi toimia: muutaman puisen lavan yhdistäminen saranoilla. Voit valita sellaisen maalivärin joka sopii hyvin kotiisi, ja voit myös lisätä yksityiskohtia jotka ovat kierrätysteeman kanssa yhteensopivia.

Näin saat pidettyä tilan valoisana, ja pastelliväreistä saat romanttisen ilmeen. Tämä on myös yksi helpoimmin siirrettävistä tilanjakajista, joita voit kotiisi tuoda.

3. Luonnollinen valinta

kasvit ovat tilanjakaja

Näin saat asuntoosi eräänlaisen puutarhan, ja samalla saat aikaan tilan jakautumisen. Inspiraationa on luonto, mutta ilme on kuitenkin moderni, sillä tässä jakajassa on kontrasteja, jotka tekevät tilasta harmonisemman.

4. Vintage-tyylinen jakaja

vanhat ovet tilanjakajana

Oletko miettinyt mitä tehdä vanhoilla puuovilla? Älä missään nimessä heitä niitä menemään! Kun puhutaan vintage-tyylistä, ei tarvita välttämättä ikivanhoja esineitä, vaan pelkkä vanhoille tavaroille uuden elämän antaminen riittää.

Ei ole mitään sellaista, jota hyvä maalikerros ei saisi uuteen uskoon. Voit käyttää hyödyksi esimerkiksi vanhan ja pölyisen oven tilan jakamiseksi kauniilla tavalla.

5. Taiteellinen ratkaisu

valokuvaseinä tilanjakajana

Nyt on aika ottaa esille kaikki laatikoissa olevat vanhat perhekuvat ja käyttää niitä tällaisen luovan tilanjakajan valmistamiseksi! Kuvat saavat aina huomiota, ja tämä onkin loistava tapa sisustaa kotia.

Yksi esimerkki valokuvin koristellusta klassisesta ratkaisusta on jakaja, jossa on käytetty mustavalkoisia kuvia ja samoja värejä taustalla. Tämä on yksi parhaista valinnoista silloin kun tila on pieni.

Jos haluat sen sijaan iloisemman ilmeen, kokeile muita värejä ja lisää mukaan vaikka omia malleja ja koostumuksia jakajasi taustaan.

6. Luontohenkinen tilanjakaja

bambukepit tilanjakajana

Tämän tyylinen jakaja erottuu luonnollisella ilmeellään. Voit valmistaa tällaisen ekologisista materiaaleista, joita ei ole käsitelty teollisesti.

Puu, oksat ja kivet ovat perusaineksina tämän jakajan rakentamisessa. Varmista myös että tila jonka jaat on siisti ja puhdas, ja anna valon tulla jakajan lävitse jotta saat aikaan suuremman tilantunteen.

7. Langoista valmistettu jakaja

Haluatko edullisen ja helposti valmistettavan tilanjakajan? Tällöin kannattaa valita seuraava malli. Ainoa asia jonka tarvitset on värillisiä lankoja, ja lisäksi myös hiukan aikaa niiden kutomiseksi tikun ympärille. Tämä sopii uskaliaampaa tyyliä haluaville ja niille jotka eivät pelkää värejä ja kuvioita – tavoitteena tässä on antaa kodille elävyyttä.

8. Lasi

lasiovi tilan jakamiseksi

Tämä on yksi niistä valinnoista, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Lasiovet ovat hyvän maun mukaisia, ne liikkuvat helposti, ja niiden avulla jaetut tilat pysyvät toistensa kanssa yhteydessä.

Lasi päästää valon lävitseen, ja siten lasisen jakajan avulla saadaan luotua tunne suuremmasta tilasta – lasi saa aikaan optisen harhan. Jos haluat antaa kodillesi nykyaikaisen tyylin, tämä on hyvä vaihtoehto tilan jaotteluun.

9. Aasialainen tyyli

värikäs lasi tilan jakamiseksi

Tämä tyyli on yksinkertainen, kuten idän kulttuurien tapana on. Käytä mustaa ja valkoista, ja lisää esimerkiksi hiukan punaista elävyyden tuomiseksi. Näin saat säilytettyä valon tilan jakamisesta huolimatta, ja samoin taustan neutraalit värit pääsevät näkyviin.

Jos olet miettinyt kuinka saada kodin tilat erotelluiksi tyylikkäällä ja omaan makuusi sopivalla tavalla, kokeile jotakin näistä yhdeksästä tilanjakajasta – saat sekä sisustettua kotiasi että lisättyä asuntoon toiminnallisuutta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.