9 terveellistä tapaa, jotka voivat johtaa pitkään elämään

syyskuu 19, 2015

Elämäntavoillamme on valtava vaikutus terveyteemme ja tapaan jolla vanhenemme – sekä fyysisesti että psyykkisesti. On todistettu että tietyntyyppisten tapojen noudattaminen, jotka tekevät elämästäsi tuottavaa ja terveellistä, voi saada sinut näyttämään nuorelta ja tuntemaan itsesi nuoreksi, ja lisätä vuosia elämääsi.

Ikääntyminen on luonnollinen ja väistämätön osa elämää, mutta on olemassa tiettyjä epäterveellisiä tapoja jotka voivat nopeuttaa tätä prosessia ja joilla voi olla vakavia vaikutuksia terveydellesi, tehden sinut vanhemman näköiseksi ja leikaten vuosia eliniästäsi.

Mutta onneksi on myös terveellisiä tapoja, jotka varmistavat että kehosi tuntuu ja näyttää nuorelta antaen sinun nauttia terveellisestä elämästä vuosien läpi. Seuraavissa kappaleissa listataan muutamia näistä tavoista, jotka voivat auttaa sinua elämään pidempään ja terveellisemmin.

Syö terveellisesti

Terveelliseen ruokavalioon sisältyy kohtuullisuus ja monipuolisuus. Kehosi tarvitsee vähäsen kaikkea ja jokaisella ruoka-aineella on omat hyötynsä. Vaikka jotkin ruoka-aineet ovat ehkä enemmän suositeltuja kuin toiset, paras tapa varmistaa että syöt hyvin, on ruokavalio jossa on kaikkia olennaisia aineksia hyvässä tasapainossa. Mukana pitäisi olla aina ruoka-aineita, joissa on runsaasti kuituja, vitamiineja ja mineraaleja. On myös tärkeää pitää mielessä että ylikuluttaminen on vahingollista terveydellesi, varsinkin jos kyseessä ovat rasvat ja roskaruoka.

Muista hyvä hygienia joka päivä

käsienpesu

Tiedät, että tarvitset hyvät päivittäiset hygieniatavat torjuaksesi haitallisia taudinaiheuttajia jotka voivat vaikuttaa terveyteesi. On tärkeää pestä kehosi hyvin ja huolehtia sen jokaisesta osasta asianmukaisesti ja oman kehosi tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kehosi intiimeimmät alueet vaativat paljon enemmän hoitoa kuten myös kätesi ja suusi.

Liiku päivittäin

On varmaksi todistettu että liikunta ei paranna pelkästään fyysistä terveyttäsi, vaan myös psyykkistä. Tekniikalla on ollut iso vaikutus ihmisten fyysisten tapojen muuttumisessa, joten on tärkeää sitoutua pitämään keho terveenä liikkumalla säännöllisesti, mikä auttaa säilyttämään terveellisen painon ja ehkäisemään sairauksia. On helppoa rakentaa liikuntarutiini, ja se voi olla myös hauskaa. Valitse portaat hissin sijaan, mene lenkille, tanssimaan, uimaan, hyppimään; mistä tahansa liikunnasta nautitkin.

Ehkäise onnettomuuksia

Kukat_ruukuissa

Usein ne kotona tapahtuvat onnettomuudet jotka voivat vaikuttaa terveyteemme voidaan estää. Vältä suuren riskin tilanteita, kysy apua vaikeisiin töihin ja arvioi aina hetki niitä kotitöitä jotka voivat vahingoittaa sinua.

Vältä alkoholia ja savukkeita

Monet nuoret ihmiset liittävät alkoholin hauskuuteen. Kun aloitat juomaan nuorella iällä, terveytesi on vaarassa ja se voi usein aiheuttaa pitkäaikaisia vaikutuksia joita ei ole helppo hoitaa. Alkoholi on myrkyllinen aine kehollemme ja voi aiheuttaa riippuvuutta.

Ja savukkeet ovat toinen huono tapa, joka vaikuttaa moneen ihmiseen nykyaikana. Tiedämme, että savukkeet vaikuttavat negatiivisesti terveyteesi ja voivat johtaa kuolemaan. Joten vältä näitä paheita ja valitse sen sijaan elää elämää ilman alkoholia ja savukkeita.

Tee psyykkisiä harjoituksia

Psyykkinen toiminta

Kuten kehosi, myös mielesi tarvitsee tekemistä pysyäkseen terveenä ja kunnossa, taistelemaan ikääntymiseen liittyvää heikentymistä vastaan. Psyykkisten harjoitusten tekeminen on helppoa ja voi auttaa sinua parantamaan psyykkisiä toimintojasi. On tarpeeksi, kun nautit terveellisistä tavoista kuten lukemisesta, palapeleistä, kirjoittamisesta ja keskittymis- tai meditaatioharjoituksista.

Nauti vapaa-ajastasi

Paras tapa tuntea itsensä nuoreksi, pitää yllä terveyttä ja nauttia laadukkaasta elämästä on oppia nauttimaan vapaa-ajasta, tekemällä asioita joita pidät hauskoina ja rentouttavina. Vietä aikaa perheesi tai ystäviesi kanssa, matkusta, mene konserttiin tai sekoita rutiinisi. Se on paras tapa täysin nauttia elämästä.

Vältä stressiä

Stressi

 

Todellisuudessa moni ihminen kärsii stressiin liittyvistä sairauksista. Kaikki töistäsi ja kotioloistasi teknologiaan, ja niin monet muutkin asiat joita kohtaat päivittäisessä elämässä, voivat aiheuttaa stressiä, ahdistusta, masennusta ja kymmeniä muita oireita jotka saavat meidät sekä fyysisesti että psyykkisesti epätasapainoon.

Juo enemmän vettä

Vesi on elämä ja me tiedämme että suurin osa kehostamme koostuu vedestä. Varmista, että juot vähintään kaksi litraa vettä päivässä pitääksesi itsesi terveenä, nesteytettynä ja ihosi nuorekkaan näköisenä. Vedellä on niin monia hyödyllisiä ominaisuuksia, että sinun pitäisi hyödyntää sitä perustana päivittäin.

UUTISIA VERKOSSA