9 tapaa ikääntymisen viivyttämiseen

· toukokuu 31, 2015

Suositun yhtyeen Queenin kappaleessa kysyttiin: ”Haluatko elää ikuisesti?” Totuus on, että jos tämä olisi mahdollista, monet ihmiset yrittäisivät elää tuhansia vuosia. Emme halua liioitella, mutta näillä vinkeillä voit elää terveellisemmin ja olla paremmassa kunnossa.

Kuka sanoo, ettet voisi elää yli 80- tai 90-vuotiaaksi? Sinun tarvitsee vain muuttaa elintapojasi mahdollisimman pian, jotta saat paremman elämänlaadun ja vähemmän terveysongelmia. Tämä saattaa kuulostaa unelmalta tai utopialta, mutta se on mahdollista muuttaa todeksi.

Viimeisimmät tutkimukset nykyaikaisista elintavoista

Tutkimusten mukaan mahdollisuutesi selviytyä ovat korkeammat kuin aiempina aikoina, mutta ennen ihmiset elivät paljon terveellisemmin. Miksi elää 85-vuotiaaksi, jos kärsit taudeista ja sairauksista?

elämä

Liikkumaton elämäntapa, huono ruokavalio, alkoholi ja tupakka ovat neljä pahinta tekijää, jos joku haluaa elää pidempään ja paremmin. Tutkimusten mukaan nämä kaikki yhdistettynä voivat viedä jopa kaksitoista vuotta pois ihmisen elämästä.

Hyvät uutiset ovat, että jos muutat näitä tapoja vähän ja olet tietoinen siitä, että sinulla on vain yksi keho, josta on pidettävä huolta, voit pienentää näiden vuosien määrää, tai toisin sanoen lisätä elämäsi pituutta.

Yhdeksän tapaa elää pidempään

Älä syö liikaa

Elääksesi satavuotiaaksi, jätä joka päivä hieman ruokaa lautasellesi tai syö vähemmän. Japanilaiset elävät pisimpään planeetallamme, koska erään asiantuntijan mukaan he syövät, kunnes he tuntevat itsensä 80-prosenttisesti kylläiseksi.

Tietääksesi, milloin vatsasi on 3/4 täynnä, sinun tulisi syödä hitaammin. Vähemmän ruoan syöminen auttaa sinua vanhenemaan hitaammin, koska kalorit lisäävät T3-kilpirauhashormonin tuotantoa, mikä puolestaan hidastaa aineenvaihduntaasi.

Harrasta enemmän seksiä

Seksin harrastaminen kaksi tai kolme kertaa viikossa on suositeltava määrä elääksesi pidempään. Hyvä seksi pitää sinut kiireisenä, vapauttaa myönteisiä hormoneja, kuluttaa suuren määrän kaloreita (sitä voi verrata puolen tunnin kävelyyn), madaltaa verenpainetta, vahvistaa vastustuskykyäsi ja immuunijärjestelmääsi, parantaa untasi, vähentää ylipainoa, ja suojelee sydäntäsi.

Laita TV ja tietokone pois päältä

Se, että vietät liikaa aikaa ruutujen äärellä, ei ole hyväksi terveydellesi. Ihmiset, jotka katsovat neljä tuntia televisiota päivittäin, kuolevat 50 % suuremmalla todennäköisyydellä liikkumattomasta elämäntavasta johtuviin ongelmiin kuin ihmiset, jotka katsovat televisiota kaksi tuntia tai vähemmän päivittäin.

Television sammuttaminen auttaa sinua myös nukkumaan paremmin ja miellyttävämmin. Suositellaan, että et katso televisiota ennen nukkumaanmenoa; lue sen sijaan mieluummin kirjaa. Tietokone, joka on miljoonien ihmisten työväline, voi olla vaikeampi välttää. Siksi on hyvä idea ottaa säännöllisiä taukoja työvuorosi aikana, mennä ulos haukkaamaan raitista ilmaa, venyttää jalkojasi ja niin edelleen.

elämä3

Vältä altistumista auringolle

Vältä vahingollisia ultraviolettisäteitä niin paljon kuin mahdollista. Näin vältyt monilta ongelmilta, kuten ihon ärsytykseltä, palovammoilta ja jopa ihosyövältä. Näytät myös nuoremmalta, koska ryppyjä, läiskiä ja pisamia ei muodostu. Kun menet ulos kesäisin, käytä aurinkovoidetta jonka suojakerroin on vähintään 30, eikä vain kasvoillesi, mutta myös rintaasi, niskaan, olkapäihin, käsivarsiin ja käsiin.

Hanki kiireinen sosiaalinen elämä

Tutkimusten mukaan ihmisillä, joilla on aina ystäviä ja perhettä ympärillään, on pienempi riski sairastua sydäntauteihin. Yksinäisyys aiheuttaa masennusta, stressiä, korkeaa kolesterolia, ahdistusta, pelkoa ja niin edelleen. Tämä koskee erityisesti ikäihmisiä, jotka tuntevat itsensä surullisiksi kun heidän lapsensa, lapsenlapsensa tai muut sukulaisensa eivät käy kylässä tarpeeksi usein.

elämä4

Juo kohtuullisesti

Kohtuullinen alkoholinkulutus tarkoittaa miehille kahta lasia päivässä ja naisille yhtä lasia. Juominen ei toisaalta mahdollisesti johda vain alkoholismiin vaan myös haima- ja maksatauteihin ja muihin terveyden ongelmiin. Lääkärit suosittelevat yhden punaviinilasin juomista päivässä ehkäistäksesi sydänkohtauksia ja sokeritautia.

Syö hedelmiä ja kasviksia

Roskaruoan syöminen pitää sinut pois syömästä näitä kahta ruokaa, jotka ovat niin tärkeitä kehityksellesi ja hyvinvoinnillesi. Ennen kuin valitset suolaisen välipalan, syö omena. Valitse ranskalaisten sijaan tomaatti ja lehtisalaatti. Hedelmät ja vihannekset auttavat vähentämään sydänsairauksia, syöpää, ylipainoa, kolesterolia ja niin edelleen. Ne myös puhdistavat elimistöäsi ja parantavat verenkiertoasi.

Harrasta liikuntaa

Sinun tulisi harrastaa kävelyä päivittäin, tai ”jos sinulla ei ole aikaa”, käyttää portaita hissien käyttämisen sijaan. Fyysisen aktiivisuuden ja pitkäikäisyyden välillä on todella suuri yhteys. Urheilulajin harrastaminen pidentää elämääsi neljällä vuodella. Sillä on myös erittäin hyviä vaikutuksia sydämellesi, keuhkoillesi, mielellesi ja mielialallesi. Harrasta liikuntaa päivittäin vähintään 30 minuuttia.

Älä tupakoi

Tämä on yksi pahimmista tavoista, joita nykyajan yhteiskunnassa on. Naiset, jotka lopettavat tupakoinnin 35-vuoden ikäisenä, lisäävät elämänsä pituutta kuudella vuodella tai jopa kahdeksalla vuodella. Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa tupakointia. Kukaan ei sano, että se on helppoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti yrittää. Näet hyödyt jo ensimmäisen päivän jälkeen. Ne lisääntyvät, mitä enemmän viikkoja ja kuukausia aikaa kuluu.

Kuvaoikeudet: Anders Printz, Ian Mackenzie, Voz Efx, Ruth Ellison, Chris Hunkeler