9 tapaa estää huonot hajut kotonasi

kesäkuu 8, 2017
Sen lisäksi että käytät luonnollisia tuoksuja ilman raikastamiseksi, on tärkeää myös tuulettaa kodin tiloja, jotta voisit hävittää huonot hajut pysyvästi.

Tietyt kodin alueet, kuten keittiöt ja makuuhuoneet, tuppaavat keräämään pahoja hajuja. Jos huomaat, että näin käy makuuhuoneessasi tai muissa kotisi tiloissa, ota avuksesi seuraavat vinkit, joiden myötä epämiellyttäville hajuille voidaan sanoa hyvästit.

Nämä neuvot ovat helppoja toteuttaa, eivätkä ne myöskään vaadi suuria summia rahaa. Kokeile – tulet varmasti olemaan tyytyväinen raikkaaseen kotiisi!

1. Tuuleta runsaasti, jos haluat eroon pahoista hajuista

avaa verhot

Vaikka tämä neuvo voikin tuntua aivan itsestäänselvyydeltä, jos tuuletat makuuhuonettasi, pystyt raikastamaan sitä sekä poistamaan ne hajut, jotka saavat ilman tuntumaan raskaalta.

Hajut voivat olla peräisin huonosti kiertävästä ilmasta, joten paras keino on tällöin ikkunoiden avaaminen ja raikkaan ilman päästäminen sisälle.

2. Lamppujen puhdistaminen

lampun puhdistus

Tämä vinkki on erityisen tärkeä sellaisissa kodeissa, joissa asuu tupakoitsijoita.  Tupakansavu ei ainoastaan jätä jälkeensä itsepintaista hajua, vaan se muodostaa myös näkymättömän kalvon lamppujen päälle.

Tämän vuoksi käy niin, että joka kerta kun laitat lampun päälle, se tulee lämmittämään kyseistä kerrosta, ja haju tulee siten palaamaan. Jotta voisit ratkaista tämän ongelman, pyyhkäise lamput puhtaiksi aina silloin tällöin.

3. Käytä fluoresoivaa valoa

Tee hehkulampuista ja muista kotisi lampuista apuja hajujen torjunnassa. Tällaiset lamput saavat nimittäin huoneen tuoksumaan virheettömältä.

Jotkut tämän tyyppiset putket on päällystetty titaanidioksidilla, joka imee huonoja hajuja, kun tällainen valo on käytössä.

Huomaa, että nämä ovat kuitenkin erityisiä hehkulamppuja, joita ei löydy aivan jokaisesta kaupasta, joten joudut todennäköisesti näkemään hiukan vaivaa hankkiaksesi tällaisen valon makuuhuoneeseesi.

4. Kiinnitä huomiota mattoihisi

maton imurointi

Huonot hajut lähtevät usein tekstiileistä yleisesti ottaen, ja etenkin matot ja viltit ovat tavallisia hajujen lähteitä.

Jotta pääsisit eroon epämiellyttävistä hajuista, imuroi aivan ensiksi mattosi, ja käytä sitten niissä kuivapesuainetta hajujen poistamiseksi.

Ruokasooda on hyvä (ja edullinen) tuote tähän tarkoitukseen.

5. Sitruuna

Sitruunalla on todella monia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja sitä voidaankin käyttää hyvin monen tyyppisessä tarkoituksessa. Jotta voisit helpottaa kalaan ja muuhun ruokaan liittyvien hajujen poistamista, sitruuna on oiva apu. Se on myös hyvä tuote minkä tahansa huoneen raikastamiseksi herkullisella tuoksullaan.

  • Jotta voisit käyttää sitruunaa tähän tarkoitukseen, leikkaa kolme sitruunaa puoliksi, ja keitä niitä sitten runsaassa vedessä.
  • Anna kiehua hiljalleen puolen tunnin ajan matalalla lämmöllä, kunnes huomaat, että sitruunasta alkaa lähteä ilmoille sen sitrusaromia. Anna nesteen viilentyä siinä tilassa, jossa haluat raikaistaa ilman. Tämä on erittäin tehokas kotikonsti ilman raikastamiseksi luonnollisesti.

6. Verhoilukankaiden puhdistus

sohvan imurointi

Sohvan verhoilukankaan puhdistaminen on hajujen kannalta hyvin tärkeää. Varmista, että puhdistukseen käyttämäsi tuote sopii kankaalle, ja yritä löytää tähän tarkoitukseen jokin hajustettu tuote.

Ennen kuin laitat mitään tuotetta kankaalle, se tulisi ensin imuroida, jotta puhdistus olisi tarpeeksi tehokas.

Nahan suhteen on hajujen välttämiseksi parasta puhdistaa pinta öljypohjaisella saippualla, joka on tarkoitettu juuri nahalle.

7. Ilmanraikastajat

Ilmanraikastukseen tarkoitettujen tuotteiden käyttö on yksi helppo tapa sanoa hyvästit huonoille hajuille, ja tällä tavalla teet makuuhuoneestasi taas miellyttävän.

Jotta voisit valmistaa oman hajusteesi, sekoita muutama tippa laventelin eteeristä öljyä veteen, ja laita neste spray-pulloon. Suihkuta sitä sitten ympäri huonetta, jotta voisit päästä eroon kaikista ei-toivotuista hajuista.

8. Potpourri

potpourri

Yksi hyvä tapa kodin pitämiseksi loistavan tuoksuisena on kukkaissekoituksen käyttö, ja näitä voit valmistaa itsekin.

Ota kangaspussukka ja täytä se sekoituksella tuoreita yrttejä ja kukkia. Pussukka antaa loistavan tuoksun sellaiselle tilalle, joka kaipaa kohennusta tuoksuunsa, ja voit laittaa näitä sekoituksia kotisi mihin tahansa huoneeseen.

9. Etikka imee tehokkaasti pahoja hajuja

Jotta voisit hävittää pahat hajut pysyvästi kodistasi, jätä kupillinen etikkaa siihen huoneseen, jonka tuoksua haluat parantaa. Muutaman tunnin kuluttua huone tuoksuu jo paljon paremmalta, sillä etikka imee itseensä pahat hajut.

Tämä vinkki toimii myös vaikeammin raikastettavissakin huoneissa, kuten keittiössä tai kylpyhuoneessa.

Laita vain kupillinen etikkaa veteen, ja anna olla tilassa jonkin aikaa. Kaada sitten neste pois. Tulet todella huomaamaan suuren eron huoneen ilmassa, joten tätä vinkkiä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Valitse itsellesi sopivimmat keinot näistä luonnollisista ratkaisuista, ja raikasta kotisi luonnollisesti!

UUTISIA VERKOSSA